Michaela Böhmová: Dárcovská výzva pro projekt Jeden den doma

Gympl, Lysá hora a Ondráškovské sukýnkářky pro Ondrášek

vybíráme od 2.12.2020
37 175 Kč
vybráno 74 % z 50 000 Kč

přispělo

26 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Na horách i na našem Gymnáziu, Ostrava-Hrabůvka, jsou lidé s dobrým srdcem - není nám cizí pomoc tam, kde je toho potřeba :-) Mobilnímu hospici Ondrášek pomáháme už 5. rok. 
Milí lysaři, studenti Gymnázia, Ostrava-Hrabůvka, ondráškovské sukýnkářky i všechny další spřízněné duše z blízka i z dálky. Už pátý rok organizuji pomoc Mobilnímu hospici Ondrášek, v roce 2016 jsem vydala knížku o bláznivém roce 2016 na Lysé hoře, jejíž celý výtěžek jsem věnovala hospici, pomáhám s distribucí ondráškovských sportovních sukýnek, účastním se jejich charitativních běhů. I v letošním neklidném roce bych chtěla Ondrášku pomoci, vzhledem k okolnostem možná ještě více než v letech předchozích. Budu moc ráda, pokud mě v akci podpoříte a opět pošlete Ondrášku nějaké penízky. I malá symbolická částka je pomocí. Mnozí z vás si nastavují výši pomoci třeba podle počtu výstupů na Lysou horu či jiných svých aktivit. Já za sebe posílám opět 1000 Kč jako startovní částku. Jsem totiž vděčná, že můžu žít svůj život dle své představy, plnit si své sny. Mobilní hospic Ondrášek se stará o ty, kteří tuto možnost nemají, a to včetně dětí. Jako učitelku, která s dětmi pracuje, mě toto téma oslovuje o to víc, a cítím potřebu pomoci. Pomoci tam, kde už v podstatě nic jiného udělat nemůžeme. Mám obrovský respekt k lékařům a sestřičkám Mobilního hospice Ondrášek, nezvládla bych dělat jejich práci, pomoci však zvládne každý. Budu tedy moc ráda, pokud do toho půjdete už popáté se mnou. Děkuji moc  všem dobrým srdcím! 
Mobilní hospic Ondrášek, o.p.s.
Každých 2600 Kč přeměníme na jeden den odborné péče o nevyléčitelně nemocné děti a dospělé v domácím prostředí. Doprovázíme umírající a jejich rodiny v posledních dnech života, umožňujeme je strávit důstojně a doma, v kruhu blízkých. Zdravotní, sociální, psychologickou a duchovní péčí pomáháme rodinám, aby péči o svého blízkého zvládli a splnili mu tak přání být doma až do posledního okamžiku.
Poskytujeme péči o nevyléčitelně nemocné děti a dospělé v Moravskoslezském kraji. Pozornost zaměřujeme nejen na nemocné, ale také na jejich pečující a další členy rodiny. Usilujeme o to, aby se každý zúčastněný v této nelehké situaci cítil podpořený. Ročně pečujeme o cca 210 nevyléčitelně nemocných, z toho 6-8 dětí a jejich rodin.



Děkuji, že můžu být součástí velké lysohorské rodiny, která aspoň nepatrně pomůže.

Janette Holazova

At se dari

Jitka novosadova
300 Kč

Fandím všem v Ondrášku, ne každý by dokázal dělat to co vy! Věřím, že spousta dobrých duší na to má stejný pohled jako já a zapojí se.

Michaela Böhmová
Vybranými prostředky bude podpořena organizace:
Mobilní hospic Ondrášek, o.p.s., projekt: Jeden den doma