Ondřej Lněnička: Dárcovská výzva pro projekt JDE TO I JINOU CESTOU!

Podpořte demokratické vzdělávání

vybíráme od 1.12.2020
1 900 Kč
vybráno 95 % z 2 000 Kč

přispělo

7 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Demokratická společnost začíná u našich dětí. A naše děti učí naši učitelé. CEDU jim pomáhá! Pomozme teď my jim!
S CEDU spolupracuji již mnoho let a doslova mohu říci, že mi pomohli pedagogicky i lidsky vyrůst. Jejich poslání je v dnešní době jedno z těch nejpotřebnějších, Rozvoj demokratické společnosti je na nás všech, ale děláme to především pro naše děti. A právě v dětech je budoucnost. Pojďme je společně podpořit! Moc Vás o to prosím, mohu za ně dát nejen ruku do ohně, ale klidně celý tam spadnu. Díky všem.
CEDU – Centrum pro demokratické učení, o. p. s.
Podporujeme učitele a děti i v této nelehké době. Nabízíme setkávání on-line a motivujeme je k tomu, aby žákovské parlamenty běžely i nadále a děti mohly rozvíjet svou odpovědnost a odvahu měnit sebe i okolní svět.
Letošní rok byl výjimečný. Pro školy a vzdělávání obzvlášť. To, že školy několik měsíců byly zavřené, radikálně ovlivnilo způsob výuky a setkávání učitelů s dětmi. Naši činnost to výrazně omezilo a mělo to vliv na plánované semináře a výcviky (tedy i naše příjmy z lektorské činnosti). Nestěžujeme si, jen konstatujeme. Věříme, že žákovské parlamenty a občanské vzdělávání je v této době naopak ještě důležitější než v dobách klidného blahobytu. Hledáme proto nové cesty, jak podpořit učitele, aby nepolevovali v setkávání s dětmi.

Za učiteli se vydáváme po virtuálních cestách. Vytváříme koncept webinářů, které budou k dispozici na našem webu a YouTube všem koordinátorům žákovských parlamentů. Finanční tok se však zpomalil, dochází nám rezervy. Budeme proto velmi vděční, když podpoříte náš nápad s tvorbou webinářů a půjdete kousek naší virtuální cesty k učitelům společně s námi. Můžete s námi „chodit“ každý měsíc a stát se pravidelným podporovatelem nebo s námi vyrazit na „jednorázový velký výlet“ a poslat dar, který nás nakopne 😊. Věříme, že stejně jako nám ani vám nejsou lhostejné demokratické principy a chcete je předávat dalším generacím. Vážíme si každého daru. DĚKUJEME!

Vybranými prostředky bude podpořena organizace:
CEDU – Centrum pro demokratické učení, o. p. s., projekt: JDE TO I JINOU CESTOU!