Asociace finančních poradců České republiky: Dárcovská výzva pro projekt Stipendia znevýhodněným studentům

Podpořme nadané studenty k cestě za lepším vzděláním

vybíráme od 15.9.2020
30 000 Kč
vybráno 100 % z 30 000 Kč

přispělo

9 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Myslíme si, že přístup ke kvalitnímu vzdělání by měl mít každý. 🎓

Bohužel ne všichni mají takové štěstí. Už od malička řeší úplně jiné starosti a problémy než lidé, kteří se narodili zdraví nebo jen do rodiny, která je finančně zabezpečená.

Proto jsme se rozhodli podpořit nadané studenty, kteří díky finančnímu příspěvku mohou získat přístup ke kvalitnímu vzdělání a v důsledku tím zlepšit život nejenom sobě, ale i celé společnosti. Například tím, že mohou vymyslet něco, co může změnit svět k lepšímu. 




Dárcovskou výzvu jsme založili díky iniciativě řečníků, kteří vystoupí na Konference AFP ČR 2021 a dobrovolně se vzdali svého honoráře, pokud peníze použijeme na podporu někoho, kdo je potřebuje mnohem více. 🙏



Výbor dobré vůle – Nadace Olgy Havlové
Přispějte na stipendia studentům se zdravotním handicapem, z dětských domovů či ze sociálně znevýhodněného prostředí
Výbor dobré vůle – Nadace Olgy Havlové finančně podporuje studenty ze sociálně slabých rodin, z dětských domovů a studenty se zdravotním znevýhodněním a pomáhá jim tak na cestě ke kvalitnímu vzdělání.


Kristýna žije jen s maminkou, o kterou se kvůli jejímu horšímu zdravotnímu stavu musí starat. Denně dojíždí 30 km do Brna a zpět, aby jí mohla být nablízku. Přesto úspěšně dokončila bakalářské studium a pokračuje v magisterském - chce mít jednou dobrou práci, kterou jí studium na VŠ, jak pevně věří, pomůže získat. 
 V letošním školním roce to pro mě byla ohromná pomoc a velmi si jí vážím. Normální člověk si to nedokáže představit, ale když jsem si jako studentka mohla bez stresu zaplatit všechny výdaje kolem studia a zajít si každý den na teplý oběd, bylo to pro mě téměř neskutečné.  - stipendistka Kristýna Z. z VUT Brno.

Podporu z Fondu vzdělání může získat středoškolský či vysokoškolský student bez ohledu na svůj původ. Měsíční stipendium studentům poskytujeme po celou dobu studia, pokud splňují podmínky programu. Od vzniku programu v roce 1995 dosud získalo stipendijní podporu 701 studentů a dalších 618 obdrželo jednorázový příspěvek na školné či na pomůcky ke studiu.

 Stipendijní program Fond vzdělání je zaměřen na odstraňování překážek v přístupu ke vzdělání. Mladí lidé často ve studiu nepokračují z důvodu nedostatečných finančních možností svých rodin. Dávají přednost nástupu do zaměstnání, aby pomohli s napjatým rodinným rozpočtem. Dříve se to týkalo především rodin samoživitelů a vícečlenných rodin s větším počtem dětí. Bohužel dnes v době ekonomické krize se může s podobným problémem potýkat v podstatě kdokoli. - Monika Granja, ředitelka Výboru dobré vůle – Nadace Olgy Havlové 

Děkujeme za Vaši pomoc a dobrou vůli. Chcete vědět, jak Vaše dary pomáhají? Příběhy podpořených lidí najdete na stránkách Výboru dobré vůle - Nadace Olgy Havlové.
Vybranými prostředky bude podpořena organizace:
Výbor dobré vůle – Nadace Olgy Havlové, projekt: Stipendia znevýhodněným studentům