Marián Janov: Dárcovská výzva pro projekt ŠKOLA + JÍDLO = NADĚJE

Nádej pre šesťdesiat detí

vybíráme od 8.7.2020
27 600 Kč
vybráno 100 % z 27 540 Kč

přispělo

7 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
K mojim 60. narodeninám si prajem tento úžasný dar - dať nádej na lepší, plnohodnotný život ďalším šesťdesiatim deťom v najchudobnejších krajinách sveta.  
Milí moji blízki, priatelia, kolegovia!
Stala sa mi taká roztomilá vec - dnes mi pribudol na pažbe života ďaľší, tentokrát šiesty krížik :-)
Už teraz sa teším, ako sa pri tejto príležitosti s vami uvidím, porozprávam, zasmejem, pripijeme si. 
Rád by som vás však poprosil, aby ste si nerobili žiadne starosti s darmi. Som už vo veku, kedy zisťujem, že nie veci ma robia šťastnejším. 
Stále viac a viac si uvedomujem, ako dobre sa nám tu v strede Európy žije a že nie všade vo svete si môžu povedať to isté.
I preto som sa pred pár rokmi spolu s niekoľkými priateľmi rozhodol myslieť a konať v prospech tých najbezbrannejších a najzraniteľnejších - pre deti.
Zapojili sme sa do medzinárodného dobročinného projektu Mary's Meals (viac na www.marysmeals.cz) a spoločne dnes pomáhame státisícom detí po celom svete získavať vzdelanie vďaka zaistenému školskému stravovaniu. 
Urobí mi veľkú radosť, ak sa i vy pridáte k nám akoukoľvek čiastkou, to bude pre mňa ten najkrajší darček! Úprimne vám ďakujem za akýkoľvek príspevok!
Mary's Meals Česká republika z.s.
Každé dítě si zaslouží vzdělání a dostatek jídla. Naší vizí je, že každé dítě dostane jedno jídlo denně v místě svého vzdělávání a že ti, kteří mají více než potřebují, se budou dělit s těmi, kterým se nedostává ani těch nejzákladnějších potřeb.
Mezinárodní hnutí Mary's Meals vzniklo v roku 2002 jako reakce na důsledky hladomoru ve východoafrickém Malawi. Začínalo poskytováním stravy pro 200 dětí v jedné místní škole a dnes již zajišťuje jedno teplé jídlo denně po dobu celého školního roku pro více než dva a čtvrt milionu dětí v 18 nejchudších zemích Afriky, Asie, Jižní Ameriky, Karibiku a Blízkého východu. Tento projekt stojí na nezištné, obětavé a vytrvalé práci desítek tisíc dobrovolníků zajištujících jak propagaci myšlenky a získávání finančních prostředků v dárcovských zemích, tak nákup místních surovin, jejich distribuci do zapojených škol a následně přípravu a výdej jídla dětem v cílových zemích. V české pobočce Mary's Meals se řídíme pravidlem, že 100 % přijatých darů je použito na přímou charitativní činnost a provozní náklady hradíme z privátních zdrojů. Díky těmto skutečnostem postačí na zajištění jednoho teplého jídla denně pro jedno dítě po dobu celého školního roku již 550 Kč.
 

Vybranými prostředky bude podpořena organizace:
Mary's Meals Česká republika z.s., projekt: ŠKOLA + JÍDLO = NADĚJE