Stanislav Kupčík: Dárcovská výzva pro projekt PROJEKT / APLIKACE: Sportuj s handicapem

Nic nechci... ale kdyby.. bo: #MaToSmysl

vybíráme od 12.6.2020
5 500 Kč
vybráno 110 % z 5 000 Kč

přispělo

6 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Žádné dárky letos (ono to tak je vždy :) ) - jelikož mám vše... ale kdyby mi někdo něco chtěl dát - může podpořit tento projekt. 
Co říct... dnes je ten den, kdy mě na svět přivedla ta nejúžasnější osoba na světě..... už sem tady nějaký ten pátek a pár věcí tady na tom světě "podělal" .... Jak to tak bývá něco se povede.. něco méně... minulost nechme minulostí - poučme se z ní .... mňo ale na jednu z věcí sem asi hrdý...

Ano.. že se nám v Colliery podařilo založit spolek Colliery SRDCEM, který přináší radost a pokroky nejen členům Colliery SRDCEM (myšleno cvičencům) ale věřím, že má pozitivní účinek i na trenéry a i na mě - byť to mnohdy nevypadá - ANO sem bručoun, pesimista (já tvrdím realista) atd.

Teď možná víc než kdy jindy - když vidím třeba Kamču cvičit v gymu ... říkám si jaká je škoda, že nemůžu přivést Hanču do gymu aby si jako kámošky zamakaly spolu... že takový projekt nebyl dřív... abych pomohl i jí k "Aktivnějšímu stáří" - za to bych dostal baňu kdybych ji řekl že je stará :)



No prostě rád bych věnoval své "OSLAVY" - Nemám rád ŠMOULY ani OSLAVY ani VÁNOCE :)  tady tomu projektu. Takže kdyby vám ten projekt připadal fajn... znáte mě a třeba nevíte co mi dát... můžete přispět tady.


Děkuji všem
Colliery SRDCEM z.s.
Připravovaná aplikace a webový portál cílící na 1 milion handicapovaných lidí v ČR bude prostředím spojující zapojené trenéry, fitness zařízení nabízenící službu "Fitness pro handicapované". Hlavní obrazovka nabídne aktuální informace pro handicapovaného dle zadaných priorit / gymu / trenéra a místa ve kterém se právě nachází. Propojí uživatele napříč projektem a stane se tak sociálním prostředím pro aktivní handicapované v ČR a SR.
Projekt navazuje na úspěšnou činnost tréninku handicapovaných ve spolku Colliery SRDCEM - za 2 roky půsopbení se počet klientů vyšplhal z jednoho na nynějších (aktualizace: 26-01-2020) 30 klientů!

6 ternérů Colliery SRDCEM připravilo akreditovaný kurz u MŠMT - "Fitness pro handicapované" - kterým se díky VI: ročníku akce 500Reps Děti 2019 může vyškolit minimálně 20 ternérů v ČR a SR.



Touto výzvou chceme požádat o podporu dalšího vývoje apliakce - které propojí zájemce o cvičení se zapojenými trenéry.





Nyní jsme v první fázi vývoje na který se nám podařilo sehnat 350 000Kč (150 000Kč - Laboratoř Nadace Vodafone, 100 000Kč - 213 BBP zdravotní pojišťovna (aktualita 25.05. 2020) a 100 000Kč - Dar Colliery CrossFit Ostrava). Tyto prostředky jsou dostatečné pro start vývoje aplikace v prostředí iOs - ten jsme zahájili v lednu 2020.

Za pomoci klienta gymu Colliery CrossFit Ostrava - Michala Hrdého - se Nám podařilo najít skvělého parťáka na vývoj appky - firmu: Compromis.CZ - kde Michal také pracuje. Jsme rádi, že se i takto Naše činnost dotýká klientů Colliery a ti nám takto pomáhají. Pomoci můžete nyní i Vy a to tak, že přispějete jakoukoli částkou na dokončení vývoje této unikátní aplikace pro handicapované.

Vzhled aplikace by: MediaFabríca

A proč jsme vůbec s projektem Sprotuj s HANDICAPEM začali? Cheme naučit další trenéry po ČR, že to jde a že #MaToSMYLS



Našim prvním členem a inspirací k založení spolku v druhém bodě stanov byl Pavel Husar - kluk/muž - diagnoza DMO - i přes svůj handicap neúnavně trénoval / trénuje a posouvá své hranice dál a dál. Je inspirací pro mnoho i zdravých klientů Colliery CrossFit Ostrava - kde byl v rámci komunity vřele přijat a na jeho cestě ADAPTIVE CrossFitera je #CollieryFAMILY podporován.


Projekt cílí na 1milion obyvatel ČR se zdravotním postižením. Daným projektem chceme adaptovat „znevýhodněné“ do standardních činností a běžného života „zdravých“ jedinců v oblasti sportu a pohybových aktivit .

Cílem projektu je sociální i fyzické zlepšení kvality života a wellbeing.


Naši klienti se v jednom shodují - Daná služba v ČR chybí (Dokazuje to raketový nárůst členů u nás ve spolku. Existují pouze sportovní spolky ty ale sdružují pouze vrcholové sportovce v daném sportu, ale s běžnými handicapovanými nepracují) - Je velmi těžké / skoro až nemožné najít trenéra / gym - kde by s handicapovaními pracovali.


Danou aplikací handicapovaní získají odbornou informace v reálném čase a místě - aplikace nabídne intuitivní funkce dle nastavení profilu uživatele aplikace – toto ušetří čas uživateli při hledání dané služby.

Velkou inspirací / motivací v pokroku, že to jde je bezesporu - Mirek Andrýsek (17Let) se narodil moc velký, přidušený a byla mu diagnostikována Dětská mozková obrna. Lékaři mamince Mirečka říkali, že nebude moci ani chodit.

Pílí a rehabilitacemi Mirek ve třech letech udělal své první krůčky a postupně se pomalu zlepšoval.


U nás v Colliery dosáhl také velký pokroků, které můžete pravidelně sledovat na INSTAGRAMU @CollierySRDCEM - kde trenér Lukáš pravidelně přikládá videa a progress tohoto mladého muže. 

Jeden pokrok za všechny:

Před téměř 1.5 rokem zpět Mirček @mia.andrys nebyl schopný použít pravou ruku. Cokoliv uchopit, přemístit, přenést = velký problém! Nyní? Sám si uchopí kruh pravou rukou, sám si jej stáhne - každá paže cvičí přítahy s 5kg - jdeme dál.. nic Nás nezastaví! Mirka tréninky u nás neskutečně baví... řekl trenér Lukáš



V roce 2019 se do tréninků začínají zapojovat i handicapované děti a to konkrétně ze spolku. PINOKIO a z děti s autismem z JONÁŠOVA spolku.



Jak jsme psali na začátku této výzvy - Naše členská základna se za 2 roky působení hodně rozrostla a právě i proto jsme hledali možnost šířit Naši činnost dál nejen přes sociální sítě - INSTAGRAM @CollierySRDCEM - na kterých prezentujeme činnost a to s velkým ohlasem. 



Sportuj s Handicapem je správná cesta která ukáže handicapovaným v ČR (s ambicí se dále šířit) nové možnosti a třeba odbourat jednu z bariér v jejich životě.


Projekt vývoje APLIKACE #SportujShandicapem vzniká díky podpoře:


Děkujeme za Vaši podporu. #MaToSmysl

Hodne stesti v projektu i zivote ;) At se dari! 😘

Sara Vasiliu
300 Kč

❤️

Dárce
2 000 Kč

❤️

Petr Spitz
1 500 Kč

Heeeppy brzdeej :-*

Stanislava Panáková
Vybranými prostředky bude podpořena organizace:
Colliery SRDCEM z.s., projekt: PROJEKT / APLIKACE: Sportuj s handicapem