Ludmila Křivancová: Dárcovská výzva pro projekt Kolínský klášter pokračuje

přispějte na velmi dobré dílo

vybíráme od 20.5.2020
0 Kč
vybráno 0 % z 500 000 Kč
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
V Kolínském klášteře se pořádají duchovní cvičení, rekolekce a opravdu se pluje na hlubinu.
Už jsem tam byla několikrát a vždycky jsem přijela občerstvená, poučená a obdarovaná.
Kolínský klášter - centrum spirituality a duchovních cvičení, z.ú.
Zachránili jsme Kolínský klášter. Místo, které prohlubuje duchovní život; kde lze víru žít a ne jen o ní slyšet. Jezuité už nebudou budovu kláštera spravovat, protože nebyli schopni do objektu investovat. Budou se však podílet na duchovním programu. Přenechali nám, co mohli, a my se pustili do práce. Abychom dostáli všem předpisům a mohli rozjet již obsazené letní kurzy, potřebovali jsme do konce června získat 500 000 Kč. Dosáhli jsme 100 % cílové částky, ale pokračujeme! Děkujeme za štědrost všem dárcům! Úpravy do letních kurzů máme zajištěné a všechny další dary pomohou v dalším provozu kláštera a v dalších, náročnějších úpravách nejen budovy. Připojte se. Nyní.

Kolínský klášter

Společenství těch, kteří vnímají Kolínský klášter jako svůj duchovní domov, se s každým kurzem rozšiřuje. Lidé, kteří "zažili Kolín", vnímají svou zkušenost jako druh duchovního pouta, jež je spojuje.  Jsme několika tisícová komunita, která se v rozhodný okamžik spojila a zachránila klášter. Jsme různorodí, do Kolína jezdí studenti z Ostravy, železničáři z Prahy, profesoři z Olomouce i důchodci z Moravského krasu. Jsme různé věkové skupiny a různé profese. Naše síla je Kolínský klášter. Jsme propojení.

Jde o hodně

Díky laskavým podmínkám kapucínů – majitelů objektu – nemusíme budovu kupovat, ale můžeme v ní být v nájmu na přechodné období dva a půl roku. A je teď na nás, abychom dokázali, že se o něj dokážeme postarat, aby nám ho kapucíni svěřili s jistotou místa na 20 let. Přechodné období rozhodne.

Máme plán

1. RESTART KLÁŠTERA
Nyní jsme v první fázi - po pauze začnou v létě první kurzy a do té doby musíme klášter dostat do stavu, aby odpovídal základním předpisům pro provozování jeho činnosti. Je třeba dovybavit dům, zajistit urgentní opravy, základní zajištění střechy, zásahy do kuchyně a podobně. Přibližné náklady jsou kalkulované na 500 000 Kč a úpravy je třeba provést do léta.

2. DLOUHODOBÁ ČINNOST a VĚTŠÍ A MIMOŘÁDNÉ VÝDAJE
Jsme v přechodném období, ve kterém ale kapucínům chceme ukázat, že o dům dokážeme řádně pečovat a zachovat kvalitu exercicií. V této fázi půjde o dlouhodobou stabilní podporu udržitelnosti a kultivaci místa. 

Půjde o nákladné položky. Věříme, že díky nám, silné komunitě Kolínského kláštera, to zvládneme. Bude třeba zapojit i další partnery a na podzim proto odstartujeme další vlnu kampaně. 

O klášteru

Prostor kláštera, jeho zahrady i okolí je inspirativní a zároveň umožňuje ztišení a naslouchání. Je strategicky umístěn v dobře dostupném menším městě – a to na místě, které je v kontaktu s centrem, a přitom mimo jeho ruch. Kolín nabízí civilizaci i přírodu. To vše, a zároveň vyladěný provoz domu přispívá k jeho oblíbenosti a v konečném důsledku k větší účinnosti exercicií. 
Kolínský klášter je místo pro ty, kdo hledají prostor pro ztišení a chtějí vyvinout vážné úsilí v rozvoji svého duchovního života.

Více o klášteře můžete najít na www.kolinskyklaster.org