Petr Rubáček: Dárcovská výzva pro projekt Posviť Světlušce

#friendsnotclients světu nevidomých

vybíráme od 13.5.2020
14 636 Kč
vybráno 73 % z 20 000 Kč

přispěli

4 lidé
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Malí i velcí mohou mít srovnatelný dopad, pokud mají vztahy na prvním místě. Na #friendsnotclients přístupu jsme vyrostli a mnohokrát se nám potvrdilo, že je tou nejlepší cestou v budování studia – a teď je zcela jisté, že i v překonávání překážek, které nám pod nohy háže globální pandemie COVID19. Věříme, že stejně jako nás žene dopředu radost z toho, s jakými lidmi a značkami denně spolupracujeme, se teď můžeme přičinit lvím podílem o to, aby jedna skvělá neziskovka nemusela omezovat svůj provoz.


Co je #friendsnotclients pomáhají pomáhat Světlušce?
Naše výzva směrem k našim klientům, parťákům i příznivcům, aby - pokud můžou - znásobili naši snahu v posledních týdnech, kdy intenzivně makáme na fundraisingové kampani Posviť POTMĚ, která má pomoct překonat výpadky příjmů v důsledku restriktivních opatření a také přesunout Světlušku více do ONLINE. Abyste rozuměli, Světlušce pomáháme už přes 2 roky a to především díky práci, přízni i partnerství vás všech, našich nejmilejších #friendsnotclients. Díky tomu máme dostatek chuti i energie dělat kupu práce navíc. A to jak víte, vždy děláme ze všech sil - jak pro vás, tak pro jiné. Budete-li chtít se k nám přidat ještě o kus víc, můžete buď: 

💙➡️ přispět v rámci sbírky Posviť POTMĚ, jakoukoliv částkou, kterou chcete. 
💙➡️ pomoct nám sbírku rozšířit mezi co nejvíce lidí 

ne každý z nás teď může rozdávat peníze, to plně ctíme a respektujeme a uděláme vše aby vaše značky a týmy zase krásně rostli, nebojte. Pokud nemůžete nebo se na to necítíte, je to pochopitelné. Pomůžete nám aspoň sbírku dostat mezi co nejvíce lidí? (sbírku, ne tuhle osobní výzvu) Můžete sdílet na svých profilech, posílat ve svých newsletterech, hodit na svůj web nebo využít své PR kontakty (pro Světlušku dělají socky a PR holky ze Saurus Media takže na tom makají ale pokud máte přece jen nějaký super kontakt v PR/Médiích, pošlete nám prosím tip nebo propojte se rovnou propojte s ředitelkou Světlušky gabriela.drastichova@rozhlas.cz

A teď to nejlepší...🎉🎉🎉

Co jsme už společně se Světluškou v rámci kampaně Posviť Světlušce
zvládli rozjet?


➡️ Kavárnu POTMĚ: ONLINE, už za pár dní ji rozjedeme. Každé úterý od 18 hodin budeme dávat honorovanou práci nevidomým kavárníkům a přinášet s nimi zajímavé 45 minutové vysílání vždy se zajímavým hostem. Na první kavárnu s herečkou Terezou Kostkovou a nevidomými kavárníky se můžete zaregistrovat tady.

➡️ Podcast POTMĚ, ode dneška je k dispozici první díl nového podcastu! Se Světluškou jsme vymysleli formát, který jim v řádech dní umožnil rozjet vlastní podcast. Díly budou přibývat 1x14 dní a každý bude moderovat jiný podcaster/osobnost, který si bude zvát nevidomé nebo zástupce Světlušky. První díl jsme rozjeli za skvělé podpory Českého rozhlasu a úžasného zapojení KOVYho, který si na sebe vzal právě první díl s Nicole Fryčovou, odvážnou nevidomou studentkou práv. Poslechnout si ho můžete už teď tady nebo na Spotify!

PODKLADY PRO SDÍLENÍ:

➡️ Google Disk s Vizuály
➡️ Úvodní článek ke kampani
➡️ ODKAZ NA SBÍRKU KAM PŘI SDÍLENÍ LIDI SMĚROVAT https://www.darujme.cz/projekt/1203071#informace
➡️ formáty na google disku by měly být OK jak pro vaše newslettery, weby tak i sociální sítě (samozřejmě i IG Stories) - kdybyste přece jen potřebovali něco upravit, obraťte se na nás na katka@remembership.cz a brzy vám pošleme potřebný formát/podklady

PS: Sbírku jsme spustili 12.5. a zaregistrovali ji samozřejmě i sami nevidomí, kterým Světluška v minulosti pomohla. Velkou část z prvních příhozů do sbírky udělali právě oni, jak sami píšou jako vděk a že teď jsou na řadě i oni. Například: 
V dětství mě Světluška párkrát podpořila (tandem, braillská tiskárna do školy atd), tak teď je čas to oplatit aspoň natolik, nakolik si to momentálně můžu dovolit. :-)

Díky moc! Petr & REMEMBERSHIP_
Nadační fond Českého rozhlasu
Světluška už od roku 2003 pomáhá nevidomým a slabozrakým k samostatnosti a k životu dle jejich vlastní volby, a to díky neustálé podpoře laskavých dárců a partnerů. Rok 2020 i ve Světlušce zamíchal kartami a výrazně omezil, či úplně znemožnil pořádání každoročních světluščích projektů. Restriktivní opatření pocítila naše osvětová Kavárna POTMĚ, celorepublikový Noční běh pro Světlušku i další tradiční benefiční aktivity, díky nimž finanční prostředky do sbírky Světluška i na vlastní chod Světlušky získáváme. Sbírka Posviť Světlušce nám tak pomáhá držet nohu na plynu a udržet v chodu naše grantové oddělení a také organizovat všechny plánované akce pro naše dárce.
Pomůžete nám svítit dál? Zajistit pomoc nevidomým bez omezení budeme potřebovat i v roce 2021, který z důvodů pokračujících omezení plánujeme pořádně odstartovat až počátkem léta. Přispět můžete jednorázově jakoukoliv částkou, nebo třeba pomáhat každý měsíc.


Sami víme, jak mohou pandemická opatření zamávat příjmy neziskových organizací. Proto Světluška v roce 2021 podpoří prostřednictvím Fondu Kaufland i ty organizace, které se ocitly v těžké finanční situaci v důsledku výpadku či výrazného omezení příjmů z veřejných zdrojů, od tradičních dárců či neuskutečnění benefičních akcí. Otevíráme mimořádný program podpory Organizace v nouzi, jehož účelem je pokrýt tento kritický výpadek příjmů. Všechny aktuální formy podpory jednotlivců i organizací najdete zde a o tom, komu a jak pomáháme, se můžete dočíst na našem Facebooku či zde.
Vybranými prostředky bude podpořena organizace:
Nadační fond Českého rozhlasu, projekt: Posviť Světlušce