Michaela Koláčková: Dárcovská výzva pro projekt W4W: OBĚDY PRO DĚTI

Školní obědy na celý rok

vybíráme od 14.4.2020
3 188 Kč
vybráno 64 % z 5 000 Kč

přispělo

6 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Oslavte se mnou mé 25. narozeniny a pojďme poskytnout teplé obědy pro jedno dítě v Česku na celý školní rok.
Minulý rok jsem měla možnost poznat a potkat děti z nejbohatších rodin, z nejchudších rodin, a také spoustu dětí mezi tím. Děti, kterým byl každý ten teplý oběd naservírován, a děti, které možná ani nevěděly, že něco jako školní obědy existuje...

Jelikož si uvědomuji, že mít možnost se nad tímto vůbec pozastavit svědčí o tom, že patřím do té privilegované skupiny, ráda bych alespoň trošku přispěla těm dětem, pro které je teplý oběd ve školní jídelně luxus a ne samozřejmost, jako to bylo pro mě.

Když jsem se nad tím zamyslela, uvědomila jsem si, že dnes nemáme problém utratit 500 Kč za večeři, a přitom tato částka stačí na pokrytí školních obědů jednoho dítěte na celý měsíc.

Proto bych tento rok ráda oslavila své narozeniny smysluplně a byla bych ráda, kdybyste se ke mě připojili. Skrze tuto výzvu bych ráda vybrala celkem 5 000 Kč, což pokryje náklady na školní obědy pro jedno dítě na celý školní rok.

Díky, že se ke mě připojíte!

A aby to byla trošku párty, k cíli na konci přidám 25%, abych tak oslavila své 25. narozeniny.
WOMEN FOR WOMEN, o. p. s.
Přispějte na transparentní účet projektu W4W: Obědy pro děti a pomůžete konkrétnímu dítěti obědvat ve školní jídelně s ostatními. Finanční prostředky jsou z transparentního účtu projektu směřovány v 100 % na úhradu školních obědů potřebných dětí. Pro Vaši představu, průměrně pořídíme jeden školní oběd za 35 korun. Náklady na jeden měsíc školních obědů pro jednoho žáka se pohybují okolo 600-800 korun, což znamená až 8 000 korun na celý školní rok. Naším partnerem jsou základní školy.
Cílem projektu OBĚDY PRO DĚTI je pomoci dětem, které se ocitly v takové životní situaci, kdy si jejich rodiče nemohou dovolit zaplatit jim obědy ve školních jídelnách. Dětem, jejichž situace je dlouhodobá, které nemají vidinu zlepšení situace, a pro které mohou být obědy ve školní jídelně mnohdy jediným, pravidelným teplým jídlem, ač se rodiče tuto situaci snaží řešit. 

Naším partnerem jsou v tomto projektu základní školy, popř. školní jídelny, které jsou samostatné příspěvkové organizace. Zásadně neposkytujeme finanční příspěvek přímo rodinám dětí. 

Pomoc je poskytována přímo prostřednictvím základních škol na základě darovací smlouvy tak, aby se obědy dostaly opravdu k dětem, nezkomplikovalo to ještě více situaci jejich rodičů a pomoc nemohla být zneužita. 
http://www.obedyprodeti.cz/ 


Vybranými prostředky bude podpořena organizace:
WOMEN FOR WOMEN, o. p. s., projekt: W4W: OBĚDY PRO DĚTI