Věra Janoštíková: Dárcovská výzva pro projekt Pomoc přichází na čtyřech tlapkách

Výcvik asistenčního psa

vybíráme od 3.4.2020
6 400 Kč
vybráno 5 % z 120 000 Kč

přispělo

5 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Jmenuji se Věra Janoštíková a jsem vozíčkářka z Trutnova. Před 16 lety se mi stal úraz, po kterém jsem zůstala ochrnutá na spodní část těla. V organizaci Helppes mi cvičí asistenčního psa, flat retrívra jménem Medicine Mann Černá Sluníčka a říká se mu Zak. Bohužel výcvik těchto psů nehradí stát, ani na něj nepřispívá. Výcvik stojí okolo 250 000 kč a na Zaka chybí stále cca 100 000 kč. Chtěla bych dárce poprosit, zda by výcvik Zaka nepodpořili a nepřispěli darem organizaci Helppes. 
Zak mi bude pomáhat tím, že ho naučí podávat všechny předměty, které mi upadnou na zem, otevírat, zavírat dveře, rozsvěcet, zhasínat světlo, vyndávat věci ze skříňky, vyprané prádlo z pračky, zabalené jídlo z lednice a pomáhat při svlékání oblečení. Také mi bude zahřívat nohy a zklidňovat v nich spastické křeče, když si na ně bude lehat. Asistenční pes mi dodá větší soběstačnost doma i venku bez pomoci lidí. A hlavně mi bude pomáhat psychicky, což velmi potřebuji v mém nelehkém životě.
Helppes – Centrum výcviku psů pro postižené o.p.s.
Speciální výcvik psů pro: vozíčkáře a osoby s tělesným postižením, osoby s poruchami autistického spektra, osoby s diabetes, osoby trpící stavy ztráty vědomí či záchvatovými onemocněními, osoby se sluchovým postižením, dětské klienty, osoby s kombinovanými handicapy, osoby s netypickými onemocněními Vzdělávací programy pro školy a nejširší odbornou i laickou veřejnost
Vybranými prostředky bude podpořena organizace:
Helppes – Centrum výcviku psů pro postižené o.p.s., projekt: Pomoc přichází na čtyřech tlapkách