Eva Šafaříková: Dárcovská výzva pro projekt Zahrada pro Magnolii

Velikonoční benefice - Malý kousek přírody uprostřed města pro naše seniory

vybíráme od 10.3.2020
300 Kč
vybráno 1 % z 50 000 Kč

přispěl

1 člověk
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Přáli bychom si vytvořit uživatelům Stacionáře pro seniory Magnolia oázu klidu - terapeutickou zahradu, s takovým zázemím, kde by si mohli posedět, odpočinout, kochat se výhledem na město a řeku Bečvu, trávit čas na čerstvém vzduchu nebo aktivně, v rámci svých možností, pracovat s našimi pracovníky a asistenty. Měli by zde možnost pečovat o květiny, bylinky nebo pěstovat zeleninu ve vyvýšených záhonech a čerpat tak energii z malého kousku přírody uprostřed města. 
Charita Vsetín pořádá velikonoční benefici na podporu vybudování  terapeutické a bezbariérové zahrady pro své uživatele a především pro klienty Stacionáře Magnolia. Budova, kde Magnolia sídlí, je situovaná na kopečku malebného vsetínského Horního náměstí a její součástí je poměrně velká zahrada, umístěná ve svažitém terénu. Přáli bychom si vytvořit pro naše uživatele oázu klidu - terapeutickou zahradu, s takovým zázemím, kde by si mohli posedět, odpočinout, kochat se výhledem na město a řeku Bečvu, trávit čas na čerstvém vzduchu nebo aktivně, v rámci svých možností, pracovat s našimi pracovníky. Měli by zde možnost pečovat o květiny, bylinky nebo pěstovat zeleninu ve vyvýšených záhonech a čerpat tak energii z malého kousku přírody uprostřed města. 
Tuto zahradu by využívali mimo klientů Stacionáře Magnolia i uživatelé dalších služeb Charity Vsetín, ať už děti a mládež z nízkoprahového zařízení ZRNKO či klienti Sociální rehabilitace CAMINO. Byli bychom rádi, kdyby se nám postupem času podařilo vytvořit místo, které by mohlo zároveň sloužit i široké veřejnosti v rámci komunitních setkání a dalších akcí, pořádaných Charitou Vsetín, jako jsou workshopy, hudební setkání či programy pro děti.
Svým benefičním koncertem podpoří Charitu Vsetín hudební soubor Zvonky Dobré zprávy( https://www.facebook.com/zvonky ), PS valašských učitelek a Mužský hudební sbor POLANKA. Veškerý výtěžek z dobrovolného vstupného bude věnován Charitě Vsetín na podporu vybudování terapeutické bezbariérové zahrady.
Zapojte se spolu s námi a podpořte tento krásný projekt! Pomozme společně našim seniorům, pomozme Charitě Vsetín vybudovat terapeutickou a bezbariérovou zahradu.

Charita Vsetín
Magnolia je název denního stacionáře pro seniory a je jednou z mnoha služeb Charity Vsetín. Přáli bychom si vytvořit pro naše uživatele oázu klidu - terapeutickou zahradu, s takovým zázemím, kde by si mohli posedět, odpočinout, kochat se výhledem na město a řeku Bečvu, trávit čas na čerstvém vzduchu nebo aktivně, v rámci svých možností, pracovat s našimi pracovníky a čerpat tak energii z malého kousku přírody uprostřed města.
Magnolia je název denního stacionáře pro seniory a je jednou z mnoha služeb Charity Vsetín. Budova, kde Magnolia sídlí, je situovaná na kopečku malebného vsetínského Horního náměstí a její součástí je poměrně velká zahrada, umístěná ve svažitém terénu. Rádi bychom zde vytvořili přístupnou, nejlépe bezbariérovou zahradu, kde by naši senioři aktivně trávili čas od jara do podzimu, setkávali se se svými rodinami, měli by možnost pečovat o květiny, bylinky nebo pěstovat zeleninu ve vyvýšených záhonech. Tuto zahradu by mohli využít mimo uživatelů Stacionáře Magnolia i uživatelé dalších služeb Charity Vsetín.  V Nízkoprahovém zařízení pro děti a mládež ZRNKO zajišťujeme volnočasové aktivity pro zájemce od 6 - 18 let věku ze sociálně znevýhodněných rodin, Sociální rehabilitace CAMINO poskytuje pomoc a podporu lidem s duševním onemocněním. Přáli bychom si vytvořit pro naše uživatele oázu klidu - terapeutickou zahradu, stakovým zázemím, kde by si mohli posedět, odpočinout, kochat se výhledem na město a řeku Bečvu, trávit čas na čerstvém vzduchu nebo aktivně, v rámci svých možností, pracovat s našimi pracovníky a čerpat tak energii z malého kousku přírody uprostřed města. Terapeutická zahrada by mohla sloužit i široké veřejnosti v rámci komunitních setkání a dalších akcí, pořádaných Charitou Vsetín, jako jsou workshopy či hudební setkání.

Vybranými prostředky bude podpořena organizace:
Charita Vsetín, projekt: Zahrada pro Magnolii