Naděžda Čápová: Dárcovská výzva pro projekt Na poslední cestě nebýt sám

Spolu do posledního vydechnutí

vybíráme od 3.12.2019
35 200 Kč
vybráno 176 % z 20 000 Kč

přispělo

33 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Váš příspěvek, za jehož poskytnutí vám od srdíčka děkuji, bude použit na podporu Domácího hospice Vysočina, jehož posláním je poskytovat péči a podporu lidem v terminálním stadiu onemocnění a jejich blízkým po celou dobu jejich nelehkého životního období.
Tuto výzvu jsem spojila s celosvětovým dnem dárcovství na začátku prosince loňského roku... v době, kdy svět byl ještě zaběhnutý ve svých kolejích, tak jak jsme ho vždycky znali... Dnes je poslední březnový den a všechno je jinak... Každým dnem si víc a víc uvědomuji, jak křehká je hranice mezi životem a smrtí, jak jsme spjatí s životem v jeho fyzické podobě, jakou škálu emocí díky tělu můžeme prožívat - a jak těžko se člověku odchází v bolestech a osamění... Díky lidem, kteří plní své poslání v hospicové péči však může být i odchod z tohoto světa - lidský... Podpořte, prosím, jejich práci jakýmkoli příspěvkem, jsou tady pro nás... Výzva běží do 31. 8. 2020. Lásku, pohodu, pokoru a hodně sil všem. Děkuji ♥


                                                                                                              ------------------------------------------------------
Dnešní úterý je již tradičně spojováno s celosvětovým dnem  dárcovství "Giving Tuesday".  Neváhám ani chvillinku a jdu za vámi s prosbou o finanční příspěvek na podporu Domácího hospice Vysočina. Pár andělů, kteří v něm plní své poslání, znám osobně - z doby, kdy nám pomohli s péčí o našeho Pepu v domácím prostředí. Bez jejich pomoci a podpory v kombinaci s Pepovou nemocí bychom to samy s maminkou nezvládly.

Jsem jim za jejich - nejenom fyzicky, ale hlavně psychicky - namáhavou práci nesmírně vděčná. Pomáhají totiž být člověkem do posledního vydechnutí.

Vězte, že pokud otevřete svá srdce a také dlaň a přispějete byť malou částkou na chod Domácího hospice Vysočina, přispějete na rozšíření péče lidem, kteří jsou na samém konci života a jejich přáním je zemřít doma. Tam kde to znají a tam kde to mají rádi. Mezi svými. Pomůžete možná babičce, možná mladíkovi od vedle, možná sami sobě. Zdraví je vrtkavá záležitost a nikdo neví, kolik času má vyměřeno pro svoje pozemské bytí.

Mám otázku, jen tak na zamyšlení - co byste dělali, kdyby vám do konce života zbývaly dva dny? A mám i druhou - jak víte, že to tak není?

Mojí výzvou navazuji na myšlenku Terezky Novotné, která podporuje prachatický Hospic sv. Jana Nepomuka Neumanna, k vytvoření celonárodní sítě občanské podpory pro sociální služby, třeba v této podobě. Je důležité o tématu smrti mluvit, nestrkat před ní hlavu do písku, jednou si totiž přijde pro každého z nás. Je dobré ale také konat. Svou finanční podporou dáváte možnost konat v tomto časoprostoru profesionálům, lidem, kteří mají odbornost, zkušenost a hlavně srdíčko na správném místě a lidskost v duši.
Děkuji vám za jakoukoli částku, kterou jste ochotni darovat. I ten nejmenší příspěvek se počítá.

Pokud máte zájem nebo potřebu si na toto téma popovídat nebo se vypovídat v chráněném virtuálním prostředí uzavřené skupiny, najdete nás zde: Death Café Czech a nebo se můžeme potkat na mých webových stránkách: nadasvoboda.cz nebo dulanakoncizivota.cz.

Přeji vám všem v pohodě a radosti prožité nadcházejí adventní dny a do nového roku 2020 hodně štěstí, zdraví a lásky.
Od ♥ k ♥ Naďa Svoboda


Upozornění : Pokud chcete opravdu přispět, pak nestačí jen kliknout na tlačítko Darovat, ale je potřeba platbu také dokončit ve vaší internetové bance, tzn. aby opravdu došlo k převodu peněz na Hospicový účet. Můžete využít také platbu kartou, je to rychlé a bezpečné. Pokud chcete využít potvrzení o daru k optimalizaci daňového přiznání, nezapomeňte zatrhnout příslušné políčko, rozbalí se formulář pro doplnění adresy. Abyste tuto možnost snížení daňového základu mohli využít, pak součet hodnoty všech vašich darů za rok 2019 musí činit minimálně 1000kč (může být podarováno více organizací). Za vaši laskavost ještě jednou děkuji 💕



 

Ku příležitosti letošních kulatých narozenin v naší rodině, a že jsou hnedle čtvery - 10-25-50-70 🤭, jsem se rozhodla, že dárcovskou výzvu Spolu do posledního vydechnutí prodloužím do 31. srpna 2020 a tuto výzvu podpořím každodenní minutovou Všímavostí. Dnes tedy poprvé, pojďte do toho s námi 🤗🙏💕🕊


Upozornění : Pokud chcete opravdu přispět, pak nestačí jen kliknout na tlačítko daruj, ale je potřeba platbu také dokončit ve vaší internetové bance, tzn. aby opravdu došlo k převodu peněz na Hospicový účet. Můžete využít také platbu kartou, je to rychlé a bezpečné. Pokud chcete využít potvrzení o daru k optimalizaci daňového přiznání, nezapomeňte zatrhnout příslušné políčko, rozbalí se formulář pro doplnění adresy. Abyste tuto možnost snížení daňového základu mohli využít, pak součet hodnoty všech vašich darů za rok 2019 musí činit minimálně 1000kč (může být podarováno více organizací). Za vaši laskavost ještě jednou děkuji 💕

Založení výzvy

Domácí hospic Vysočina, o.p.s.
Domácí hospic Vysočina pomáhá lidem s těžkou nemocí, aby mohli žít doma až do konce života. A to s podporou blízkých, s co nejmenším utrpením, s pocitem přijetí a smíření.
Váš příspěvek pomůže lidem, kteří se ocitli na konci života, splnit jejich přání zůstat doma v kruhu svých blízkých. 
Lékaři, zdravotní sestry, sociální pracovníci, pečovatelé, psycholog a kaplan domácího hospice mohou v domácím prostředí pacienta tišit bolest, tlumit další nepříjemné doprovodné jevy onemocnění a být podporou rodině. 
Děkujeme, že pomáháte společně s námi!

Je to jen kapka v moři, ale snad i tak kapka pomůže... Přidávám velkou poklonu a respekt všem, kteří tuto péči zajišťují.

Petr Vencl
2 000 Kč

👍

Dárce
1 000 Kč

💕🕊

Dárce
1 000 Kč

❤️

Jitka Novotná
300 Kč

🤙

Moshan Based
150 Kč

Přeji klidné Vánoce a hodně štěstí, zdraví v příštím roce... 😍 😇 🎄
S úctou Lída Harcubová 🎀

Ludmila Harcubová
Vybranými prostředky bude podpořena organizace:
Domácí hospic Vysočina, o.p.s., projekt: Na poslední cestě nebýt sám