Balance Club Brumlovka, a.s.: Dárcovská výzva pro projekt Pomoc pro Vladimíra Mikuláše

POMÁHÁME VLÁĎOVI MIKULÁŠOVI

vybíráme od 20.11.2019
59 900 Kč
vybráno 100 % z 60 000 Kč

přispělo

43 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Pojďme společně podat pomocnou ruku muži, který celý život jenom rozdával - rady, elán, podporu - a všichni ho máme rádi a jeho hodiny byly jedny z nejnavštěvovanějších hodin v Balance Clubu Brumlovka. Pojďme všichni podpořit úžasného člověka Vláďu Mikuláše, který onemocněl ALS - amyotrofickou laterální sklerózou. Pro podporu Vládi zřídila Nadace ADRA veřejnou sbírku, tak přispějte i Vy. 
Dlouholetý oblíbený lektor Balance Clubu Brumlovka Vladimír Mikuláš onemocněl amyotrofickou laterální sklerózou. Život s tímto onemocněním si mnozí z nás ani nedovedou představit, protože ovlivní nejen pacienta samotného, ale i jeho rodinu a blízké. 

Vláďa potřebuje pomoci i s běžnými denními činnostmi a nezbytný je také častý nákup různých pomůcek. Pacienti ALS musí pravidelně cvičit a protahovat se, k čemuž jsou potřeba terapeuti a lektoři, kteří za Vláďou pravidelně dochází. Individuální péče je velmi účinná, avšak také finančně nákladná, což je v rozpočtu rodiny s dvěma malými dětmi znát.   

Vláďova žena Denisa Mikulášová popsala, s čím se každodenně potýkají:
,,Vládík má v životě hlavní poslání a tím je pomáhat ostatním. Činil tak i dříve. V jeho nynějším stavu se to zdá nemožné. V současnosti je kvadruplegik, nepohybuje rukama ani nohama, hůře mluví a dýchá, je zcela odkázán na pomoc druhých. Péče je náročná. Vládík vyžaduje téměř soustavnou pomoc (sám se nenají, nevysmrká, nepoškrábe, neobleče, neotočí v posteli). Přesto se ale nevzdává a dál šíří radost mezi lidmi. Rád si s lidmi povídá, přednáší či konzultuje. Lidé ho vyhledávají pro jeho optimismus, empatii, znalosti a schopnost poradit.Ve volném čase se věnuje hlavně poslechu audioknih či poslechu zajímavých pořadů. Pro zkvalitnění života Vládíka je potřeba osobní asistence a různé pomůcky. Od ledna po tři měsíce nám budou v domě rekonstruovat výtah. Bydlíme ve 4. patře, a tak řešíme náhradní bezbariérové bydlení. Také postupně přizpůsobujeme byt. Vše je finančně náročné a jakékoli pomoci si moc vážíme. Děkujeme!"

Pomozme společně rodině Mikulášových alespoň finančním darem. Balance Club Brumlovka v rámci Giving Tuesday přispěl částkou 20 000 Kč, podpořte Vláďu Mikuláše i vy. 

Jako malé poděkování za dosavadní podporu se mohou členové Balance Clubu Brumlovka těšit na adventní jógu se Sylvií Nikoličovou a právě s Vláďou Mikulášem v sobotu 7. 12. 2019 od 10.00 hodin. Podrobnější informace k této lekci najdete již brzy na našich webových stránkách www.balanceclub.cz.
Nadace ADRA - adventistická nadace pro pomoc a rozvoj
Čtyřicetisedmiletý Vladimír od mládí sportoval, stal se instruktorem jógy, masérem, fyzioterapeutem futsalové a fotbalové reprezentace atd. Pohyb a péče o zdraví druhých se mu stala smyslem života. Před čtyřmi lety mu byly diagnostikovány symptomy amyotrofické laterální sklerózy (ALS) - ochrnutí všech svalů v těle postupuje rychle, přičemž psychika zůstává nezasažena; a na nemoc neexistuje lék.
Vláďa z Prahy byl od svých pěti let fotbalistou, od dvanácti karatistou a dráhu profesionálního fotbalisty mu překazilo jen zranění. Stal se proto instruktorem jógy, masérem, fyzioterapeutem futsalové a fotbalové reprezentace, terapeutem tradiční čínské medicíny atd. Pohyb a péče o fyzické i psychické zdraví druhých se mu stalo náplní života. Pro spoustu lidí je to úžasný odborník na svém místě, věrný kamarád, vnímavý přítel, zkušený rádce a především férový chlap. Je ženatý a má dvojčata předškoláky.
 
Po menších problémech s jemnou motorikou v roce 2017 přišel šok. Byly mu diagnostikovány symptomy nevyléčitelné amyotrofické laterální sklerózy (ALS), která způsobuje postupnou neschopnost hýbat všemi svaly v těle, ztrátu řeči, potíže s polykáním a dýcháním… Nakonec zůstává člověk zcela závislý na přístrojích, s plným zachováním smyslových funkcí i mentálních schopností. Na toto onemocnění, které rychle postupuje, neexistuje lék u nás ani v zahraničí.

Vladimír má již značné zdravotní problémy a je trvale připojen na umělou plicní ventilaci, přesto se ale dokáže radovat, když je s rodinou a přáteli, s nimiž se dorozumívá již jen očima, poslouchá audioknihy, sleduje filmy a televizní pořady.
Přátelé Vládi se proto obrátili na naši nadaci s prosbou o pomoc. Rádi by pomohli Mikulášovým natolik, aby rodina neměla existenční problémy a Vláďa měl plnou domácí péči. Manželce v tom musí ale již trvale pomáhat pečovatel. Do rodinných výdajů patří i řada zdravotních pomůcek a předškolní výchova synů.
 
Pomozte Vladimírovi, aby se jeho nejbližší mohli plně soustředit na péči o něj a prožít společně čas, který ještě mají. Sám k tomu v roce 2017 napsal: „S ALS jsem dostal dar hledat způsob, jak toto zatím nevyléčitelné zranění zastavit či zpomalit :).“
 
Své dary můžete Vláďovi a jeho rodině posílat také bankovním převodem na účet veřejné sbírky Nadace ADRA č. 57333375/0300, VS 238. Děkujeme vám. V tom případě se váš dar nezobrazí zde, ale bude dle bankovního výpisu zaúčtován k danému variabilnímu symbolu. 

Nadace ADRA podporuje pana Mikuláše od března 2017; aktualizace informací: leden 2024.

Přeju hodně sil v boji a hodně štěstí. Držím palce!

Yvona Ludvíková

Máte můj obrovský respekt.
Bojujte, Vláďo. Vítězové se nevzdávají a ten kdo se vzdává, nevítězí.

Petr
500 Kč

Vládíku, dž si svůj optimismus, já držím palce.

Jan Nežerný
300 Kč

Doufám, že na jaře budeš zase fit a cvičit!

daniel riegel
2 000 Kč

Tomáš Vávra

Držím palce v boji, at naděje vydrží co nejdéle a síly ani přátelé Vladimíra neopouští.
Milan

Milan Skalsky
1 234 Kč

hodně štěstí Vláďo, drž se.

MIchaela Mertová
500 Kč

Vlado, moc držím palce tobě i tvoji rodině! jsi velkou inspiraci pro všechny!

Ivana Andrisova
4 000 Kč
Vybranými prostředky bude podpořena organizace:
Nadace ADRA - adventistická nadace pro pomoc a rozvoj, projekt: Pomoc pro Vladimíra Mikuláše