Michaela Kroulíková: Dárcovská výzva pro projekt Vzdělávací centrum Čalantika v Bangladéši

Pošli s Míšou učitelku do školy v Bangladéši

vybíráme od 23.11.2019
18 200 Kč
vybráno 47 % z 39 000 Kč

přispělo

38 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Přátelé, přes rok jsem pracovala pro děti ze vzdělávacího centra Čalantika v Bangladéši. A protože se stěhuju z Prahy do Šumperka, dál už budu pomáhat jen jako dárce. Pojďte mi pomoci s mým posledním počinem pro děti ze slumu: CHCI VYBRAT PENÍZE NA PLAT PANÍ UČITELKY alespoň na půl roku! Dáme to společně dohromady?
Paní učitelky jsou ve vzdělávacím centru Čalantika v Bangladéši to nejdůležitější pro vzdělání dětí. Jsou tu dvě a každá během dne učí asi 40 dětí. Jejich průměrný měsíční mzda je 6500 Kč. V Bangladéši svým platem sice patří do střední třídy a ne mezi nejchudší, ale kdo jiný by měl jiným poskytovat vzdělání než vystudované učitelky, které znají bengálský a anglický jazyk, matiku, základy společenských a přírodních věd?

Míšooooo, proč to mám poslat zrovna Čalantice?
Protože jsem tam byla a sama jsem viděla, v jakých podmínkách lidé ve slumu žijí. Slumové domky, ve kterých je v létě až 50 stupňů, jsou nad močálem, který ani není vidět, protože do něj přitekly odpadky z různých koutů Dháky. Lidé, kteří tu žijí, neumí většinou číst a psát a jejich skromným platem jako dělníci, služebné nebo švadleny si vydělají na to nejzákladnější. I ve slumu platí nájem jakémusi soukromníkovi za to nic, ve kterém bydlí.



Sice tímto darem nezměníme svět, ale změníme tím celý svět 92 dětem, které se díky vzdělání třeba stanou doktory, policisty, podnikateli, učiteli. Pak koupí byt, mamince pračku, své děti pošlou do školy místo do práce.

Co mi to dá kromě dobrého pocitu?
Za Tvoji částku můžeš dostat:
  • 200 Kč - až se potkáme, dostaneš pusu a obejmutí
  • 300 Kč - krásný obrázek nebo náramek přímo od dětí z Čalantiky
  • 500 Kč - Dárkový certifikát (můžeš ho třeba dát někomu pod stromeček, nebo si ho necháš na památku. Certifikát ti vytisknu nebo pošlu e-mailem. Domluvíme se, napíšu na něj, co chceš!)
  • 1000 Kč - knížka My, děti slumu (dozvíš se v ní o slumu, o příbězích dětí z Bangladéše)
  • 3250 Kč - SOUKROMÁ PŘEDNÁŠKA (řeknu ti na vlastní oči a uši, jaký to v Bangladéši je. Klidně i na veřejné přednášce pro více lidí)
  • 6500 Kč - ZAPLATÍŠ PLAT PANÍ UČITELKY NA CELÝ MĚSÍC! (Wau. Poděkuji Ti přednáškou, knížkou a oficiálním poděkováním na našem webu a facebooku)
NAVÍC ti vystavíme POTVRZENÍ O DARU
Pokud jsou tvoje dary za rok 2019 v součtu vyšší než 1000 Kč, můžeš si je na jaře odečíst od základu daně v daňovém přiznání 🙂


Tak co, pomůžeme dětem spolu?
ADRA, o.p.s.
Čalantika je centrum pro vzdělání dětí a jejich rodičů žijících ve slumu v bangladéšském hlavním městě Dháka. Centrum bylo založeno v roce 2013 organizací ADRA a funguje díky podpoře českých dárců. Dochází sem 80 dětí v rozmezí 1. až 5. třídy a jejich rodiče. Podporujeme také absolventy centra v dalším studiu na jiných školách. Vzdělání je investicí, která jim pomůže žít lepší život. Darujte vzdělání, darujte budoucnost.
Vzdělávací centrum Čalantika v bangladéšské Dháce poskytuje dětem ze slumu vzdělání formou doučování. To je zásadní pro dokončení jejich základní školní docházky. Proč? Třídy ve státních školách jsou přeplněné a učitelé se žákům nemohou dostatečně věnovat. Děti musí látku studovat i mimo školní výuku. Vzhledem k většinové negramotnosti rodičů ale potřebují někoho, kdo jim pomůže učivo dohnat. A to dělají právě učitelky Synthia a Rina v centru Čalantika. 

Dětem z chudých rodin také díky Vám poskytujeme:
  • vzdělávání a doučování
  • výživné obědy každý školní den
  • pravidelnou lékařskou péči
  • výchovu v oblasti zdraví, hygieny a etiky
  • zájmové a rozvíjející volnočasové aktivity
A co všechno Vaše dary jednomu školákovi zajistí?  
  • 200 Kč – teplé obědy na měsíc
  • 500 Kč – zdravotní prohlídky a léky na rok
  • 800 Kč – školní pomůcky a paní učitelka na půl roku
  • 1000 Kč – provoz centra na půl roku
  • 2500 Kč komplexní péče (jídlo, zdraví, škola, provoz na půl roku)
  • 5000 Kč komplexní péče (jídlo, zdraví, škola, provoz na rok)
Protože podpora ze strany rodičů hraje při vzdělávání dětí zásadní roli, zaměřujeme se také na jejich osvětu. Rodiče se účastní kurzů gramotnosti, workshopů o důležitosti vzdělávání, výchově, sociální a zdravotní problematice. Centrum Čalantika také finančně podporuje v dalším studiu své absolventy - děti, které už Čalantikou prošly a základní docházku úspěšně dokončily.

Přidejte se k nám a dejte dětem v Bangladéši šanci na lepší budoucnost. Děkujeme za Vaši podporu.

Veškeré informace o Čalantice najdete na www.calantika.cz.

Vybranými prostředky bude podpořena organizace:
ADRA, o.p.s., projekt: Vzdělávací centrum Čalantika v Bangladéši