Pavla Jenková: Dárcovská výzva pro projekt Pojďme ukončit dobu uhelnou!

Uhlí patří pod zem!

vybíráme od 13.11.2019
9 250 Kč
vybráno 136 % z 6 800 Kč

přispělo

26 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Na výročí sametové revoluce budu slavit své narozeniny a společně s vámi chci spáchat další dobro! 
Vloni jsem dělala velkou kampaň a vybrala neuvěřitelných 76 tisíc Kč! Letos si dávám od větší kampaně trochu oddech, ale peníze jsou na dobrý věci potřeba pořád...

Tak i letos vás prosím – pokud mě máte rádi a pokud hlavně máte rádi tuhle Zemi, pošlete aspoň nějaký ten drobák.

Společně s vámi chci podpořit Limity jsme my, protože je to hnutí, který mám ráda a který dělá děsně záslužný věci! Jsou v něm většinou mnohem mladší lidi než já a všichni mají velkej zápal! Jejich cílem je, aby se zavřely všechny uhelný doly a elektrárny. A to chci taky!
 
A protože vloni vás nejvíc inspirovalo k přispívání to, že přestanu na měsíc pít alkohol, tak i letos něco slíbím! Pokud mi přispějete 6800 Kč (34 je můj nadcházející věk a podporujete mě a Limity, takže krát dva), přestanu na měsíc kouřit cigarety - jo, protože ty taky ovzduší ani mým plicím moc neprospívají. No a třeba u toho nekouření pak už zůstanu. Pokud peníze do konce listopadu vyberu, 1. prosince zahájím svůj měsíc bez kouření. A pokud během té doby abstinenci poruším, tak za každou vykouřenou cigaretu pošlu Limitům dalších 500 Kč ze své kapsy! Dobrý, ne? 

Děkuju moc, že mě a Limity podpoříte! 
Limity jsme my, z.s.
Uhlí a další fosilní paliva musí zůstat pod zemí. Po celém světě proto sílí hnutí za klimatickou spravedlnost. Je na čase, abychom dobu uhelnou ukončili i v České republice. Podpořte nás. Limity jsme my.
Klimatická krize je tady. Posledních pět let bylo nejteplejších v celé historii měření a po celém světě sledujeme první příznaky klimatického rovzratu: sucha a záplavy, požáry a bouře, stoupající ceny potravin. Jednou z hlavních příčin je spalování fosilních paliv: uhlí, ropy a plynu. Chceme-li odvrátit katastrofální dopady změn klimatu, musí nejméně 80 % jejich zásob zůstat pod zemí. Fosilní průmysl je ale nadále plánuje vytěžit. A to mu nemůžeme dovolit.

Před dvěma lety vláda prolomila limity na dole Bílina a umožnila ČEZu spálit další miliony tun hnědého uhlí. Zastaralé uhelné elektrárny ničí zdraví lidí v severních Čechách a zkracují jejich životy. Naši politici příčiny změn klimatu neřeší a nadále upřednostňují zájmy uhlobaronů před zájmem celé společnosti.

Proto budujeme občanské hnutí za klimatickou spravedlnost, jaké po celém světě prosazuje konec doby fosilní a spravedlivý přechod na čisté zdroje energie. Pořádáme české Klimakempy, které spojují aktivní lidi, jimž není lhostejné, co se děje, a kteří se chtějí osobně podílet na změně a vytvámříme prostor pro odvážné akce nenásilné akce občanské neposlušnosti, které konfrontují hluboké příčiny klimatické krize. Prosazujeme bezodkladný konec těžby a spalování uhlí a spravedlivý přechod na čisté zdroje energie.

Po celém světě sílí hnutí za klimatickou spravedlnost. Je na čase, abychom dobu uhelnou ukončili i v České republice. Podpořte nás. Limity jsme my.



Dodatečně všechno nejlepší, Pájo! Ať se daří tobě i Limitům! :)

Ivana

prý měsíc:-) nekuř vůbec! :-P

tereza plavecká
100 Kč

Díky za to, co děláte. Dnes je dobré si připomenout, že jedním z kořenů sametové revoluce byly protesty proti znečištěnému ovzduší způsobeném těžbou uhlí.

Štěpán Mairovský

Za čistý vzduch i plíce!

Michal Hartl
Vybranými prostředky bude podpořena organizace:
Limity jsme my, z.s., projekt: Pojďme ukončit dobu uhelnou!