Jan Staněk: Dárcovská výzva pro projekt ŠKOLA + JÍDLO = NADĚJE

Pavel s Eliškou slaví 50tiny. Dejme 50 dětem naději.

vybíráme od 2.11.2019
10 492 Kč
vybráno 50 % z 21 050 Kč

přispělo

6 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Přátelé, kamarádi! Rodino, Hujerovi!

Pavel s Eliškou Staňkovi dosáhli "SÁT". Jsou už opravdu staří, ale elánu neubývá, zato vnoučata jim přibývají jak na běžícím páse... ☺
Prostě všichni víme, že je na čase taktně kondolovat k tak významnému milníku. I oni to moc dobře vědí. A proto pro nás připravili milé setkání na 16. listopadu LP 2019 17:00 na Háčku v Červeném Kostelci, kde se budeme společně radovat z naší velké rodiny, ze společných zážitků ...

A co víc! Vzdali se jakýchkoliv hmotných darů. Prosí "jen" o modlitbu a z hlediska astrofyzikálních veličin strýčka Josefa navrhují případnými dary obdarovat hnutí Mary's Meals. Pojďme je společně překvapit! Pojďme podpořit jejich PADESÁT tím, že podpoříme jídlo a školní docházku pro 50 dětí ze zemí třetího světa. Určitě to udělá velkou radost nejen Pavlovi a Elišce. ☺
O MARY'S MEALS:
  • 421 Kč, to je částka, která znamená jedno teplé jídlo pro jedno dítě každý den po dobu jednoho roku
  • Cílová částka této výzvy, 21 050 Kč (tj. 50 * 421 Kč), podpoří symbolicky 50 dětí po dobu 1 roku.
  • Teplá jídla se vydávají ve škole, děti tak mají motivaci k povinné školní docházce.
  • Proč podpořit? Protože každé dítě si zaslouží vzdělání a dostatek jídla!
  • Hnutí Mary's Meals vzniklo v roce 2002 v malém skotské městečku. Díky perfektnímu modelu (jídlo + škola) dnes sytí denně přes 1,5 mil. dětí.  Více info zde.

O SETKÁNÍ NA HÁČKU:

PAVLŮV DOPIS RODINĚ, NA ZÁKLADĚ KTERÉHO VZNIKL NÁPAD VYTVOŘIT TUTO VÝZVU:
Drazí,
přijměte prosím pozvání na oslavu našich narozenin. Je nám dohromady 100! let a spolu jsme 30! let. Máme vás rádi a těšíme se na vás. Zapomeňte  na každodenní starosti a přijďte se s námi radovat. Radovat z naší velké rodiny, ze společných zážitků, z dětí, vnoučat a z Boží přítomnosti v našem životě. Setkání jsme naplánovali do červenokosteleckého HÁČKA na 16. listopadu LP 2019 od 17: 00 hod.
Je dobrým zvykem obdarovávat oslavence. Děkujeme za všechny modlitby a . (tečka) Největším darem pro nás je modlitba - za nás a rodinu. Pokud se to někomu zdá málo (tedy z hlediska věčnosti, popř. z hlediska astrofyzikálních veličin strýčka Josefa), můžete případné finanční obnosy poukázat na https://www.marysmeals.cz
Respektujte prosím naše přání a NIC NÁM NENOSTE!!! (láhev dobrého moku je tolerována). Hlavně přijďte. Hoďte vše za hlavu a obdarujte nás vaší přítomností. 
Stran technických záležitostí. Přijeďte vlastními auty a řidiči si je následně odvezte domů. Naše Panda spojka řidiče přiveze zpět. Večer (ráno...) bude k dispozici auto s řidičem, které vás odveze kam libo jest (max. 600 km).
Eliška a Pavel Staňkovi

Mary's Meals Česká republika z.s.
Každé dítě si zaslouží vzdělání a dostatek jídla. Naší vizí je, že každé dítě dostane jedno jídlo denně v místě svého vzdělávání a že ti, kteří mají více než potřebují, se budou dělit s těmi, kterým se nedostává ani těch nejzákladnějších potřeb.
Mezinárodní hnutí Mary's Meals vzniklo v roku 2002 jako reakce na důsledky hladomoru ve východoafrickém Malawi. Začínalo poskytováním stravy pro 200 dětí v jedné místní škole a dnes již zajišťuje jedno teplé jídlo denně po dobu celého školního roku pro více než dva a čtvrt milionu dětí v 18 nejchudších zemích Afriky, Asie, Jižní Ameriky, Karibiku a Blízkého východu. Tento projekt stojí na nezištné, obětavé a vytrvalé práci desítek tisíc dobrovolníků zajištujících jak propagaci myšlenky a získávání finančních prostředků v dárcovských zemích, tak nákup místních surovin, jejich distribuci do zapojených škol a následně přípravu a výdej jídla dětem v cílových zemích. V české pobočce Mary's Meals se řídíme pravidlem, že 100 % přijatých darů je použito na přímou charitativní činnost a provozní náklady hradíme z privátních zdrojů. Díky těmto skutečnostem postačí na zajištění jednoho teplého jídla denně pro jedno dítě po dobu celého školního roku již 550 Kč.
 

Dárek od Elišky a Pavla Staňkových pro 5 dětí na 1 rok

Miroslav Wajsar
2 105 Kč

Všechno nejlepší, rodičové milí. S přibývajícími vnoučaty budete jistě jen mládnout. ☺☺☺
HTD+1 Staňkovi

Jan Staněk
1 263 Kč

V mene Mary’s Meals úprimne blahoželáme jubilantom ku krásnemu životnému jubileu a radujeme sa s vami i za všetky tie deti, ktoré ste sa rozhodli touto cestou a pri tak krásnej príležitosti podporiť! Boh vám žehnaj!

Marián Janov
421 Kč
Vybranými prostředky bude podpořena organizace:
Mary's Meals Česká republika z.s., projekt: ŠKOLA + JÍDLO = NADĚJE