Kristina a Adéla: Dárcovská výzva pro projekt Přístup k půdě pro drobné ekologické zemědělce

Běžíme pro vodu!

vybíráme od 14.10.2019
41 100 Kč
vybráno 137 % z 30 000 Kč

přispělo

86 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
30 je jen číslo, že jo? 

Adéla a Kristina teď budou chvilku stejně staré. Jedné 30 brzy bude, druhé zase ještě chvilku je. A to je nejlepší čas na to stihnout ty životní milníky. Svatby? Děti? Domy? Maratony?

Oukej, půlmaraton bychom mohly dát!

To jsme si řekly před čtyřmi týdny. A tak teď běháme jako o život, abychom se mohly 26.10. postavit na startovní čáru půlmaratonu ve Velkých Bílovicích.

Známe se z Nadace Via, kde spolu mimo jiné učíme děti šířit filantropii. Co jiného by se nabízelo, než běžet pro dobrou věc a oslavit tak naše narozeniny! Zamyslely jsme se nad tím, co nás nejvíc pálí. Je to sucho! A tak běžíme pro vodu, a taky trochu pro půdu.
Stav naší krajiny přímo souvisí s tím, kdo a jak v ní hospodaří. Chceme, aby zemědělci hospodařili ekologicky a s láskou pečovali o půdu. Aby se to měli kde naučit a vyzkoušet. Přejeme si být obklopené krásnou a zdravou krajinou, kde se střídají úrodná pole, sady, remízky i lesy, a kde je dostatek vody. O to vše se snaží Nadace pro půdu. A nám se to moc líbí. Vybranými penězi bychom je v tom chtěly podpořit. Pojďte do toho s námi!

Budeme moc rády, když se k nám připojíte a přispějete nám na tuhle naši sportovně-narozeninovou taškařici! 

30 je jen číslo, že jo? Ale chtěly jsme vám říct, že 30 000 je už docela dobrý číslo!:))

Moc vám všem děkujeme!

Zvládly jsme to!
Běžely jsme za tým Gazely,tak snad jsme je nezahanbily!! :)

Kážeme vodu, ale dneska pijeme víno,protože slavíme! JE TO TAM! 30 000Kc,děkujeme! A to jsme ještě ani nevyběhly... výzva stále trvá. Treba se nám podaří vybrat na pár narozenin dopředu,ať to nemusíme běhat každý rok :-) 

Přišly nám pokyny k závodu!

Co budeme dělat nevíme......asi poběžíme....

Už je vás 30, jsme dojaté a moc děkujeme!

Zdravíme z tréninku ve Stromovce, kde panuje nádherné babí léto.

Užijte si víkend!

A+K

Založení výzvy

Nadace Pro půdu
Jde nám o přívětivou krajinu a zdravou půdu, která je výsledkem pracovitých rukou místních zemědělců, kteří hospodaří šetrně a ekologicky.
Představme si, že místo dlouhých lánů řepky a kukuřice je krajina, kde žijeme, tvořena menšími políčky rozdělenými mezemi, známe člověka, který půdu obhospodařuje, a jím vypěstované potraviny nás čekají doma k večeři. Když se podíváme zblízka, půda je tmavá, drobtovitá, plná žížal a voní. Na polích se nedrží kaluže vody, ani není zem popraskaná od slunce, neobjevují se prachová oblaka, ani se půda nestříká jedovatými chemickými látkami. Prostě pěkná, zdravá a přívětivá krajina, která je výsledkem pracovitých rukou místních zemědělců, kteří hospodaří šetrně a ekologicky.

Ne vždy je pro drobné ekologické zemědělce lehké získat přístup k pozemkům vhodným pro hospodaření. V Nadaci Pro půdu se je na jejich žádost snažíme podpořit koupí pozemků a pronajímáme jim je za stabilních a dlouhodobých podmínek, které vycházejí ze vzájemné dohody mezi nadací a zemědělcem. Nadační pozemky svěřujeme pouze do rukou šetrných k půdě a takto chráníme půdu před degradací.

Podpořte koupi dalších hektarů pro ekologické zemědělce, a společně s námi tak přispějte ke zdravé, živé a úrodné zemědělské půdě a tím ke zdravé krajině.



Nabízíme také darovací certifikáty s metry čtverečními, na kolik půdy jste přispěli. V případě zájmu tuto možnost zaklikněte v darovacím formuláři.

Ať vám to běží! :)

Tomáš Pačák

Jste dobrý! :)
Tierra y Libertad!

Josef Gečnuk

Ať se vám dobře běží! Všechno nejlepší :-)

Evelyna Šalandová

Run, forest, run! ;)

Monika

Ať vám to běží a jde podle plánu :) Jste super!

Hana Valúšková

Držim palce s během :)

Barbora Nozkova
500 Kč

Holky, ať vám to běží! Jste fakt dobrý!

Pavla Jenková
300 Kč

Tak já ti teda Kito verim❤️

Daniela Trakslova

Ahoj Kristino! Přeji ti krásný narozeninový den v mém rodném kraji:)))
Lenka

Lenka Schonfeldova
1 000 Kč

tak plav

Ivan Pavlíček
500 Kč
Vybranými prostředky bude podpořena organizace:
Nadace Pro půdu, projekt: Přístup k půdě pro drobné ekologické zemědělce