Lenka Prasličáková: Dárcovská výzva pro projekt Fond Mozaika

Narozky pro děcka!

vybíráme od 6.9.2019
3 400 Kč
vybráno 106 % z 3 200 Kč

přispěli

4 lidé
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Ahojte :o) Ten čas letí a Kristova léta mám na dosah! Proto bych si jako oslavu svých posledních narozenin než dovrším těch krásných 33 let, přála něco výjimečného, a to vybrat alespoň symbolických 3 200 Kč na pomoc vzdělávání dětí cizinců v projektu Fond Mozaika, který vede nezisková organizace InBáze. A kdo přispěje i málem co má, ten u mě může vymáhat kus dortu!
V InBázi už doučuji tři roky češtinu malou arménskou holčičku. Začínala jsem s ní v její první třídě a pokračuji v její čtvrté. Při výuce mi víc než kdy jindy došlo, jak to mají děti v novém prostředí těžké, obzvlášť,  když úplně neovládají jazyk země, do které se přistěhovali. Navíc jsou daleko od některých svých příbuzných a navazovat kamarádství ve škole je pro ně obtížné. Proto také Fond Mozaika umožňuje těmto dětem účastnit se mimoškolních aktivit, ať již doučování, odpoledních zájmových kroužků nebo školních akcí mimo školu (škola v přírodě, školní výlet), kde mohou:

·         vystoupit z izolace a navázat nové a hlubší sociální vazby
·         zlepšit své jazykové dovednosti a tím i prospěch ve škole
·         rozvíjet svou osobnost
·         zažít radost a úspěch s českými kamarády
 
Přispěním jakékoliv částky uděláte radost nejen mně, ale hlavně děckám J

Částka 3 200 Kč je opravdu symbolická, pokud se vybere více, budu ráda.

Díky všem!

Lenka
InBáze, z. s.
Být dítětem v cizí zemi není zpočátku jednoduché. Nerozumíte jazyku. Cítíte se být jiní. Ostatní na vás koukají skrz prsty nebo si to alespoň myslíte. Občas jste ztracení. Fond Mozaika pomáhá dětem uprchlíků a cizinců cítit se v České republice vítaní.
Fond Mozaika je určen na podporu integrace nově příchozích dětí uprchlíků a cizinců, kteří v České republice hledají svůj nový domov. Prostřednictvím finančních darů z Fondu umožníme dětem cizinců účastnit se volnočasových aktivit v InBázi či mimo ni, podpoříme je v rozvoji českého jazyka či jim najdeme staršího českého kamaráda-průvodce v rámci mentoringových služeb. 

Podpora z Fondu Mozaika dětem pomůže: 

  • vystoupit z izolace a navázat nové a hlubší sociální vazby
  • zlepšit své jazykové dovednosti
  • rozvíjet svou osobnost
  • zažít radost a úspěch s českými kamarády

“Děti cizinců jsou ve společnosti svých vrstevníků znevýhodněné především kvůli své jazykové bariéře a kulturním rozdílům. Zároveň prožívají výrazné změny ve svém životě a je na ně mnohdy kladena přílišná zátěž a odpovědnost neúměrná jejich věku. Ze své zkušenosti vidím, jak jim nenásilná integrace pomocí volnočasových aktivit může pomoci zapadnout a najít si své místo mezi vrstevníky”. Kristýna Šejnohová, vedoucí dětských programů InBáze 

Pravidelná podpora nám pomůže zajistit stabilitu našich služeb pro děti a podpořit konkrétní děti v jejich snaze se začlenit. Každoročně skrze naše dětské programy podpoříme více než 100 dětí, které navštěvují pravidelné kluby, jezdí na výlety, víkendy a tábory, doučují se český jazyk či využívají mentoringových služeb. Zároveň vycházíme vstříc i potřebám jednotlivců a pomáháme ekonomicky slabším rodinám s nákupem školních pomůcek či placením kroužků. 



Vybranými prostředky bude podpořena organizace:
InBáze, z. s., projekt: Fond Mozaika