Veronika Musilová: Dárcovská výzva pro projekt Terapeutické jízdy pro handicapované děti

Zkoulíme balíky pro naše koníky :)

vybíráme od 21.5.2019
2 000 Kč
vybráno 1 % z 200 000 Kč

přispěli

2 lidé
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Loňské sucho vedlo k velkému zdražení sena pro naše koníky a i když nyní občas prší, suché letošní jaro nám nepřináší žádné dobré zprávy :( Proto budu moc ráda, když přijmete moji výzvu a podpoříte nás jakoukoliv částkou na nákup sena :) :) 
Seno pro naše koníky je z loňské seče je o více než 100% dražší než tomu bylo v letech minulých. Bohužel ani letos nepředpokládají zemědělci snížení cen. V roce 2017 jsme balík sena kupovali za 700Kč, nyní ten samý objem kupujeme v rozmezí 1400kč - 1800Kč.  Jeden balík sena nám vystačí pro naše koníky na 1,5 dne. Zatím se nechceme uchylovat ke snižování stavu koní, protože nechceme na ostatní koně převádět práci těch, které bychom prodali a tím je více zatížit. Navíc se staráme i koníky, kteří pro nás a pro naše děti pracovali dříve a nyní už jsou staří. Věříme, že naše koně jejich práce baví právě proto, že se u nás mají dobře a jsou spokojení :) a to hlavně díky vám! :)
Klub přátel Zajíčka na koni, z.s.
Zajíček na koni nabízí klientům terapie jízdou na koni pro děti s duševním a tělesným handicapem a tréninky pro děti ze sociálně slabého prostředí. Terapie probíhají individuální či skupinovou formou - to vše dle potřeb klienta. Výcviky jsou pod vedením zkušeného trenéra. CÍLEM projektu je zlepšení mentálního a fyzického stavu dětí. Cílem je zlepšení životní situace dětí. Stejně tak jako poskytnutí radosti v podobě přátelství s koněm či tím, že se dítěti při terapiích věnuje odborný pracovník – odborný jak po stránce kvalifikace a mnoha let zkušeností, tak v individuálním vztahu k dítěti – klientovi. REALIZACE projektu probíhá v jízdárně a na okolních loukách v pražské Hostivaři.
Vybranými prostředky bude podpořena organizace:
Klub přátel Zajíčka na koni, z.s., projekt: Terapeutické jízdy pro handicapované děti