Tomas Jindrisek: Dárcovská výzva pro projekt Centrum pro vzdělávání žen Kana

Tomáš slaví 40 aneb udržitelné vzdělávání pro ženy v Africe

vybíráme od 13.4.2019
44 300 Kč
vybráno 132 % z 33 600 Kč

přispělo

39 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
40 let je pěkný milník a příležitost pro malou rekapitulace života....
...nebo alespoň checkpoint :) Mám se dobře, mám skvělou rodinu, realizuji se, mám mnoho přátel a potkávám inspirativní lidi. Tedy vás. Všichni z vás více či méně ovlivnili nějakým pozitivním způsobem můj život. A za to díky. Já bych tedy symbolicky při této příležitosti také rád ovlivňoval něčí životy. Je zajímavé, jak někdy stačí málo, abyste změnili celý život jednoho člověka nebo rodiny.


Proto místo dárků, prosím, přispějte na tento projekt: Centrum pro vzdělávání žen Kana ve Středoafrické republice.
 

Říká se, že pokud někdo opravdu může pozvednout chudé rozvojové země, jsou to ženy, které se tam narodily. Ženy a dívky často pouze zahájí základní studium, je pro ně ale často obtížné ho dokončit kvůli rodinným povinnostem a také proto, že priorita vzdělání je často vyhrazena spíše mužům.
 
Tento projekt umožní mladým ženám a dívkám dokončit své vzdělání, které by jim bylo užitečné pro jejich rodinný život, a zároveň je připravilo i na určitou formu vlastní ekonomické aktivity.  Kurz trvá 3 roky a vyučované předměty jsou střih a šití, pletení (ruční i strojové), vaření, péče o děti, hygiena a také základy ekonomiky vztahující se k hospodaření v domácnosti a rovněž k drobnému podnikání.

Částkou 1 600 Kč uhradíte náklady na roční vzdělávání jedné z frekventantek kurzu. To je 4.800 Kč na celou změnu života jedné rodiny. Pokud vybereme třeba 33.600,- Kč, navždy jsme vylepšili život šesti rodin na světě. To není špatné, že?

SIRIRI o.p.s.
Centrum pro vzdělávání žen Kana bylo otevřeno v roce 2005 a má umožnit mladým ženám a dívkám dokončit své vzdělání, které by jim bylo užitečné pro jejich rodinný život a zároveň je proškolilo a připravilo i na určitou formu vlastní ekonomické aktivity.
Kurz trvá 3 roky a vyučované předměty jsou střih a šití, pletení (ruční i strojové),vaření, péče o děti, hygiena a také základy ekonomiky vztahující se k hospodaření v domácnosti a rovněž k drobnému podnikání. Vyučování probíhá od pondělí do pátku a každoročně se ho účastní 30-40 žen.

Školní rok začíná v půlce září a probíhá až do konce června. Studium zakončují závěrečné zkoušky před komisí učitelů a specialistů na pedagogiku.
https://siriri.org/projekt/centrum-pro-vzdelavani-zen-kana/

Doplněno - výběr od offline dárců

Tomáš Jindříšek
9 300 Kč

Všechno nejlepší!

Kristýna Cupa
200 Kč

Nádherný nápad. Díky za něj.

Helena Plívová
500 Kč

Fajn nápad :)

Tomáš Potěšil
1 000 Kč

at vam to mysli

Honza a Katka Matouškovi
1 000 Kč

Happy Birthday a dekujeme! Tve zeny!

Katarina Schapiro
1 000 Kč
Vybranými prostředky bude podpořena organizace:
SIRIRI o.p.s., projekt: Centrum pro vzdělávání žen Kana