Běžci Chomutov z.s.: Dárcovská výzva pro projekt Alzheimer nadační fond

1 běžec - 30 tisíc(let) - 42 kilometrů

vybíráme od 1.3.2019
32 000 Kč
vybráno 107 % z 30 000 Kč

přispělo

34 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Mým největším narozeninovým přáním by tak bylo, aby se mi díky Vám i nyní podařilo „vyběhat“ tuto částku a podpořit tak osoby trpící Alzheimerovou chorobou, jejich blízké, ale hlavně odborníky, kteří se o lidi s demencí starají - lékaře, sestřičky, pečovatele a další specialisty, jež lidem s touto chorobou pomáhají.

Jmenuji se Nikola, letos oslavím 30. narozeniny a mým snem je uběhnout maraton. A protože si chci své sny plnit, postavím se 10. 3. 2019 na start jednoho z nejstarších závodů v Evropě- maratonu v Barceloně. Jelikož jsem posledních několik závodů běžela pro Alzheimer nadační fond a podařilo se mi tím získat na jejich podporu a činnost částku přes 15 tisíc korun, dala jsem si i tentokrát za cíl Alzeimer nadační fond podpořit a to symbolicky částkou ve výši 30.000,- Kč. 

AKTUALIZACE: Cílová páska je za mnou, a podařilo se mi doběhnout pod 4 hodiny! 

Cílová částka je však ještě před námi!!!

Pokud byste si chtěli přečíst o mých zážitcích z běhu v Barceloně i o mých dalších plánech, můžete zde díky Jiřímu Holečkovi: https://www.facebook.com/notes/b%C4%9B%C5%BEci-chomutov/break-4h-aneb-zdolan%C3%AD-hranice-4-hodin-na-prvn%C3%AD-pokus/1667474196884455/

Mým největším narozeninovým přáním by tak bylo, aby se mi díky Vám i nyní podařilo „vyběhat“ tuto částku a podpořit tak osoby trpící Alzheimerovou chorobou, jejich blízké, ale hlavně odborníky, kteří se o lidi s demencí starají - lékaře, sestřičky, pečovatele a další specialisty, jež lidem s touto chorobou pomáhají.


Příspěvky můžete posílat jako narozeninový dárek (který mi udělá tu největší radost), ale i jen tak, zkrátka proto, protože se Vám tato myšlenka líbí. 


Věřte, že každý příspěvek od Vás mě při mém běhu posune o několik metrů kupředu.
 
 Děkuji!

*Jak to celé funguje:
Jako dobroběžec si startovné a veškeré náklady související se závodem zajišťuji sama a běháním ve prospěch nadačního fondu bych ráda rozšířila povědomí o důležitosti výzkumu Alzheimerovy choroby, jež postihuje čím dál větší procento lidí. A proč právě během? 
Protože běh pomáhá předcházet vzniku demence! 
Přispěné prostředky jsou připsány přímo na účet nadačního fondu, jež je následně může využít na rozvoj své činnosti a tím pomoci nám všem.

** Více o Alzheimer nadačním fondu:
Tento fond dlouhodobě podporuje osoby trpící Alzheimerovou chorobou, jejich blízké, ale hlavně odborníky, kteří se o lidi s demencí starají - lékaře, sestřičky, pečovatele a další specialisty, jež lidem s touto chorobou pomáhají.
Alzheimer nadační fond se mimo jiné podílí například na projektu s názvem Alzheimer Café (www.alzheimercafe.cz), který je příjemným a neformálním místem pro setkávání lidí s demencí, jejich blízkých a odborníků.

*** Odměna za příspěvek!
Jako poděkování za Váš příspěvek, obdrží prvních 10 přispěvatelů jako dárek sportovní čelenku s logem nadačního fondu, které fondu darovala společnost Kindl & partneři, advokátní kancelář s.r.o.
Alzheimer nadační fond
Podporujeme odborníky pečující o nemocné Alzheimerovou chorobou. Nedoufejte v zázračný lék, pomozte nám ho najít! Podpořte výzkum Alzheimerovy choroby a dalších neurodegenerativních nebo cévních onemocnění mozku, které vedou k demenci. I malá částka pomůže zlepšit péči o naše pacienty. Děkujeme!

Alzheimerovu chorobu zatím neumíme vyléčit, ale čím dříve onemocnění zachytíme, tím lepší léčebné výsledky se dají očekávat. Současné možnosti léčby řeší příznaky onemocnění. Tyto léky neprodlouží přežití pacientů, ale dokáží oddálit nejzávažnější stadia onemocnění, zlepšit paměť, kvalitu života a soběstačnost nemocných a snížit tak zátěž pečovatelů.

Naším cílem je, aby v České republice byl dostatek kvalitních profesionálů - lékařů, pečovatelů, vědců, kteří by se problematice Alzheimerovy choroby věnovali. 

Alzheimer nadační fond proto podporuje odborníky, kteří se zabývají výzkumem, diagnostikou, léčbou a péčí o pacienty s demencí. Díky našemu stipendijnímu fondu mohou mladí vědci a lékaři – neurologové, psychiatři, psychologové, terapeuti a další odborníci absolvovat stáže na renomovaných zahraničních pracovištích, kde se učí novým metodám. Naší podmínkou ale je, aby se vrátili zpět do České republiky a své zkušenosti zde využili. Podporujeme také výzkum Alzheimerovy choroby v naší zemi, regionální projekty, přispíváme na lektorskou činnost zahraničních vědců u nás. Nezapomínáme ani na profesionální pečující, rozvoj psychoterapeutických a dalších technik zlepšujících péči o nemocné s Alzheimerovou chorobou a dalšími demencemi. Náš fond tedy pomáhá tam, kde to není vidět na první pohled, ale je to potřeba. Jsme přesvědčeni o tom, že nejdůležitější jsou vždy lidé a že sebelepší vybavení a přístroje nemůžou fungovat bez kvalitních lékařů a pečovatelů.
www.alzheimernf.cz
 

Pro dobrou věc ;)

Lukáš Hendrych
2 000 Kč

Velice si této sbírky cením a držím palce @ Nikola Formanová na další běhy.

Tereza Hasenöhrlová
500 Kč

Myslím na Tebe! Ať to šlape! Malinko, leč přispěno. ;)

Lucie Radová

Mocinky držím palečky! 👍

mrožu
500 Kč

Pro dobrou věc :-)

Dana

<3

Suppíš

At ti to i po 30ce pekne beha ;) :*

Michaela Kindlová

Tak ti timto posílám preddarek k tvým krásnym 30. narozeninam a přeji ti lehký krok a hodně sil v Barceloně 😘

Marcela Vopalecká
1 000 Kč

Nikolo držíme palce! Andrea a Ondra

Ondřej Demut
1 000 Kč

Nechť Ti to v Barceloně běží lehce a rád se přidávám s drobným příspěvkem :-)

Jiří Holeček
300 Kč
Vybranými prostředky bude podpořena organizace:
Alzheimer nadační fond, projekt: Alzheimer nadační fond