Hana Svobodová: Dárcovská výzva pro projekt Chráníme mořské želvy

Dárek k 33. narozeninám Hance i želvám

vybíráme od 8.2.2019
26 213 Kč
vybráno 175 % z 15 000 Kč

přispělo

56 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
16.2. slavím 33. narozeniny a kromě zdraví, klidu, bydlení a času s Vámi mými přáteli si nepřeji nic, všechno mám: skvělou rodinu, přátele, práci a projekt, který mi dává smysl! Nepotřebuji žádné materiální dary. Pokud přesto máte cukání a potřebu mi něco dát, mám pro vás řešení. 
Udělá mi velikou radost, pokud přispějete na plat 3 ochranářů mořských želv na našem projektu v Berau v Indonésii. V Berau chráníme 3 ostrovy proti zlodějům želvích vajec, učíme děti o přírodě i anglicky a pomáháme místním, aby dělali suvenýry z udržitelných materiálů místo z želvoviny. Jeden ochranář zachrání měsíčně okolo 3 000 vajec, které se mohou bezpečně vylíhnout. Trojky se opakuji, snad budou šťastné, mějte se báječné a děkuji moc! 
Chráníme mořské želvy z.s.
Chráníme mořské želvy, nádherné tvory, žijící na Zemi více než 110 miliónů let. Dnes jim hrozí vyhynutí. Jejich populace za posledních 70 let na některých místech klesla o více než 90%. Místní lidé kradou z pláží želví vejce a prodávají je do restaurací pro turisty, zaživa jim strhávají krunýře, aby z nich udělali suvenýry. S místní organizací Sehabat penyu Loang chráníme několik pláží na ostrově Lembata v Indonésii. Tyto pláže jsou důležitějším líhništěm kriticky ohrožených karet pravých, ale také karet zelenavých a karet obrovských. V roce 2022 začal projekt na zkvalitnění ochrany mořských želv i na Srí Lance. Činnost ochranářů vedeme a financujeme. Hlídáme pláže před pytláky, přenášíme vejce do chráněné části pláže, hned po vylíhnutí želvy vypouštíme do moře, učíme místní dělat suvenýry z alternativních materiálů, například z kokosu. Učíme děti o želvách, o přírodě a také angličtinu. Vzdělávací materiály, které jsme vytvořili, se používají celosvětově. Jako konzultanti pomáháme i jinde ve světě. V ČR se snažíme zvýšit informovanost veřejnosti o situaci mořských želv, o příčinách ohrožení těchto vzácných plazů a o možnostech, jak jim můžeme pomoci.
Chráníme mořské želvy, nádherné tvory, žijící na Zemi více než 110 miliónů let. Dnes jim hrozí vyhynutí. S místní organizací Sehabat penyu Loang chráníme několik pláží na ostrově Lembata v Indonésii. Tyto pláže jsou důležitějším líhništěm kriticky ohrožených druhů karet. V roce 2022 začal projekt na zkvalitnění ochrany mořských želv i na Srí Lance. Činnost ochranářů vedeme a financujeme. Hlídáme pláže před pytláky, přenášíme vejce do chráněné části pláže, hned po vylíhnutí želvy vypouštíme do moře, učíme místní dělat suvenýry z alternativních materiálů, učíme děti o želvách, o přírodě a také angličtinu. 


Držím pěsti, ať se dál daří, jak nejlépe to půjde a snad brzy navi, všechny zdravím :)

Mariana Zbořilová
333 Kč

Držím palce, Hani, děkuju za všechno, co pro želvy děláš a přeju krásné narozeniny. :)

Honza Bareš
333 Kč

Hanko, všechno nejlepší a podařenou misi! :-)

Petr Jonáš
333 Kč

Hance, celému týmu a všem želvičkám hodně zdraví a štěstí.

Iva Čechová
1 500 Kč

Skvělý nápad.Ať přežije co nejvíce želviček :-)

Lenka Jirsáková
333 Kč

Tak dorovnáno do 15 000 Kč, všechno nejlepší Hanko! 🐢❤️

Aneta Dyxová
308 Kč

Držím palce :-)

Tomáš Dejmek
333 Kč

Všechno NEJ a hodně štěstí Vám i želvičkám! <3

Daniela Cizkova
333 Kč

Haní vše nejlepší :)

Sylvie Mynarikova
Vybranými prostředky bude podpořena organizace:
Chráníme mořské želvy z.s., projekt: Chráníme mořské želvy