Františka Zverková: Dárcovská výzva pro projekt Postavte s námi útulek

Postavte s námi útulek

vybíráme od 31.1.2019
1 660 Kč
vybráno 0 % z 500 000 Kč

přispělo

7 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
 Momentálně funguje náš spolek již 7 let na bázi domácích dočasných péčí. Tento systém má své výhody, jako je individuální péče, která vyhovuje především těm, kteří jsou po operaci, berou léky nebo pocházejí z tvz. množírny a jejich socializace by byla v klasickém útulku nereálná. Vše má bohužel i svá negativa. Jde hlavně o kapacitní problém dočasných péči, ale také o příjmy většího počtu zvířat jako jsou vrhy mláďat s matkami, psi a kočky, kteří se s jinými zvířaty nesnesou, případy vyžadující akutní příjem, kdy není prostor na to obtelefonovávat poskytovatele dočasných péčí a čekat na jejich reakci. Obce na nás spoléhají s kastračními programy koček, lidé se na nás s důvěrou obrací, protože vědí, že zvířata nebudou umístěna v chladném kotci, ale v rodině. Proto jsme se rozhodli, že je na čase se posunout dál, a to pořídit si azyl pro zvířata, který by jim poskytoval domácí atmosféru. 
 Momentálně funguje náš spolek  na bázi domácích dočasných péčí. Tento systém má své výhody, jako je individuální péče, která vyhovuje především těm, kteří jsou po operaci, berou léky nebo pocházejí z tvz. množírny a jejich socializace by byla v klasickém útulku nereálná. Vše má bohužel i svá negativa. Jde hlavně o kapacitní problém dočasných péči, ale také o příjmy většího počtu zvířat jako jsou vrhy mláďat s matkami, psi a kočky, kteří se s jinými zvířaty nesnesou, případy vyžadující akutní příjem, kdy není prostor na to obtelefonovávat poskytovatele dočasných péčí a čekat na jejich reakci. Obce na nás spoléhají s kastračními programy koček, lidé se na nás s důvěrou obrací, protože vědí, že zvířata nebudou umístěna v chladném kotci, ale v rodině. Proto jsme se rozhodli, že je na čase se posunout dál, a to pořídit si azyl pro zvířata, který by jim poskytoval domácí atmosféru. Po několika nabídkách od soukromníků nebo kraje, jsme si uvědomili to, že nemá smysl investovat peníze do pronajímané nemovitosti, kterou za pár let nemusíme mít jistou. Proto jsme se rozhodli zřídit celorepublikovou finanční sbírku na koupi nemovitosti s pozemkem, kde by bylo vhodné vytvořit azyl i s výběhy pro psy a venkovními voliérami pro kočky. 
Šance zvířatům, z.s.
Souhlasíte s námi v tom, že pro handicapovaná nebo týraná zvířata je v klasických útulcích málo místa nebo je péče nedostačující? Přispějte na koupi nemovitosti s pozemkem, a pomozte tak vybudovat místo vhodné pro azyl pro opuštěná, týraná a handicapovaná zvířata.
 Momentálně funguje náš spolek již od roku 2013 na bázi domácích dočasných péčí. Tento systém má své výhody, jako je individuální péče, která vyhovuje především těm, kteří jsou po operaci, berou léky nebo pocházejí z tvz. množírny a jejich socializace by byla v klasickém útulku nereálná.



Proč je azyl pro týraná a opuštěná zvířata potřeba?
Naše rodinná depozita nestačí na příjmy většího počtu zvířat jako jsou vrhy mláďat s matkami, psi a kočky, kteří se s jinými zvířaty nesnesou nebo případy vyžadující akutní příjem. V našem regionu nejsou útulky, které jsou schopny poskytovat péči o zvířata vyžadující náročnou operaci, léčbu nebo jsou handicapovaná. Proto jsme se rozhodli, že je na čase se posunout dál, a to pořídit azyl pro zvířata, který by jim poskytoval domácí atmosféru s výběhy pro psy a venkovními voliérami pro kočky.


Buďte hrdinou pro zvířata! Jakýkoliv příspěvek naše zvířata posune blíže k cíli.


Moc Vám přeji aby to vyšlo, neskutečně soucítím s každým ubohým zvířátkem, kterému chybí patřičná láska a péče :( Přála bych si, aby každé mělo milující domov.

Petra Tomanová

Držím palce !

Dárce
100 Kč
Vybranými prostředky bude podpořena organizace:
Šance zvířatům, z.s., projekt: Postavte s námi útulek