DOBRÝ BĚH 2024: Dárcovská výzva pro projekt PÉČE O NEVYLÉČITELNĚ NEMOCNÉ

Bára slaví stylově, připojte se k ní!

vybíráme od 18.1.2019
6 436 Kč
vybráno 129 % z 5 000 Kč

přispělo

9 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!

Ďábelských šest šestek oslavím jinak, půjdete do toho se mnou?

Za pár dní je mi 36, nebo aspoň v občance to píšou… 
 
Zhruba před rokem se to zlomilo. Dolehla na mě plnou palbou pomíjivost věcí a omezenost času, který mi ještě zbývá. Ne, není to krize středního věku, duchem se cítím býti stále mladá ;).

Mám narozeniny. Úplně nejvíc nejradši bych vás všechny potkala u kafe s dobrou buchtou. Času, který mi věnujete, si velmi vážím. Pokud mě budete chtít potěšit nebo jakkoli obdarovat, zkuste to prosím tentokrát jinak a přispějte se mnou na provoz Hospice Dobrého Pastýře. Víc nepotřebuji ani ťuk. Žiji v době, kdy mám všeho dostatek. To, co si přeji, mám nebo si mohu koupit. To, co mi občas schází, se za peníze pořídit nedá. Věcí se učím zbavovat a hledám cesty, jak život lépe prožívat.

Připojte se, darujte tentokrát na dobrou věc a já vám slibuji lahodně-hřejivý pocit pomoci ;). Věřte, že pravidelná podpora jednotlivých dárců je pro mnohé neziskovky nedocenitelným opěrným bodem jejich fungování.

Děkuji všem, kteří se rozhodnout slavit se mnou tak, jak mi dává smysl! Dobrota vás nemine ;), na mňamku zvu já :-).


Pomáhat tam, kde je to potřeba, a to jak finančně, svými činy nebo věcným darem jsem byla zvyklá snad od vždycky. Přijde mi to tak v pořádku, byla jsem tak vychována a snažím se to předat i svým dětem.

Jakákoli částka byť zdánlivě malá dává smysl. Odložit 10 kaček denně není víc než vzdát se přibližně 2 cigaret, 1/2 kávy z automatu nebo 1 koblihy a zároveň je to méně než dáte za malé pivo nebo balíček žvýkaček ;). I zdánlivě málo dokáže velké věci.


A proč právě Hospic Dobrého Pastýře?
- Na jeho budovu se dívám při každém čištění zubů už víc jak deset let. Dříve jsem tam chodila na báječné večeře, o trochu později na ještě lepší kávu. Díky pravidelnému setkávání maminek s prťaty v rámci Mikrodráčku v hospicové kavárně se mi podařilo nenásilně vmísit do místní komunity, najít si přátele a získat pocit, že v Čerčanech jsem doma. Časem jsem zrovna sem začala svolávat večerní maminkovská "Nevinná setkání u vína", kterých proběhlo už víc jak 40. Nyní se stávám i já jeho součástí a hledám cesty, jak přiložit ruku k dílu.
- Protože je to místo, kde slova jako empatie, lidskost, vřelost a podpora nejsou „reklamním sloganem“ ale realitou.
- Protože zaměstnanci hospice vykonávají smysluplnou práci, která je potřeba, dělají ji srdcem a dělají to více než dobře. A ještě s úsměvem na rtech. Mě je ctí je v tom podporovat, všichni mají můj hluboký obdiv.
- Protože je to práce, která je velmi náročná nejen po psychické, ale mnohdy i fyzické stránce.
- Protože téma důstojného umírání v láskyplném prostředí s profesionální podporou klientů i celé rodiny zaslouží pozornost ostatních.
- Protože podporuji tam, kde je to potřeba.

A já slibuji, že když těch 5.000 kaček dáme, tak i přes nevalný trénink ten půlmaraton v dubnu nevzdám, i kdybych měla duši vypustit! :-D Navíc částku navýším o 
kulatých 1.000 kaček.

Krásný nejen tento rok přeji vám všem :-), ať nám zdravíčko slouží a potkáváme se častěji než vloni ;). 
  
Mám vás ráda! A dík, že vám za to stojím!
 
B.

PS: POŘÁD PLATÍ, ŽE POHLÍDÁNÍ PRINCEZEN JE NEJRELEVANTNĚJŠÍ DÁREK.

Mission completed! ;)
#praguehalf
#allrunnersarebeautiful

Dneska přidám trošku online sentimentu. Pozvedám číši a piji na vaše zdraví, žáby to pojaly po svém...

Na začátku byla jedna holka s kupou obav, vyšperkovaných strachů a asi i divného studu… Bála se, že to bude trapnej propadák, že zůstaneme na nule a že se třeba někdo po přečtení žádosti urazí… A ono se to fakt povedlo. 

Co si z toho kromě surfování na vlně vděčnosti beru?

Když něco chceš, řekni si o to ;).

Kromě podpory mé myšlenky ať už přímo ve výzvě, palcem nahoru, sdílením nebo prohozeným slovem vás byla spousta, co nás vášnivě zvala na buchtu a návštěvu… A to tááááák hřeje u srdíčka! Budujeme nová přátelství, utužujeme ta stará. A já jsem megamoc šťastná!

DĚKUJU MOC VŠEM!

PS: Tak jo, nemusím bejt hned Patricie Solaříková (moc fandím!), a sbírat statisíce, i prachobyčejná Bára může! Každý může!
Jo, Barunko, jsem na tebe hrdá, tohle mělo smysl!
Tak teď ještě ten půlmaraton… Uf…

Byl tomu týden, co jsem poslala do světa svoji narozeninovou výzvu ve prospěch Hospice Dobrého Pastýře. Ještě ten den se vybrala skoro celá cílová částka a já si frčela na vlně blaha. Pár dní na to u snídaně vyprávím svým holkám, co jsem udělala, jaký to mělo průběh a jakou radost to způsobilo. Starší odběhla do kuchyně, zaštrachala v kasičce a přiběhla se slovy: Maminko, já chci taky přispět na tvůj dárek! 😍 Myslím, že lepší symbol pro propojení vybrat nemohla... A já jsem slíbila, že navýším o 1000, když se přešvihneme přes cílových 5000. Se slzou dojetí v oku a obrovskou hrdostí tak činím. Jo a jít dětem příkladem fakt smysl má!

D Ě K U J I ! 😍

Založení výzvy

TŘI, z.ú.
Váš příspěvek bude do koruny použit na mzdové ohodnocení pracovníků Hospice Dobrého Pastýře v přímé péči.
TŘI, z.ú. je nezisková organizace, která již 12 rokem provozuje Hospic Dobrého Pastýře, nestátní zdravotnické zařízení, ve kterém je pečováno o nemocné s krátkou prognózou dožití, ve většině případů s pokročilým nádorovým onemocněním. 

Tým domácího hospice dojíždí pečovat o nevyléčitelně nemocné pacienty k nim domů a zároveň poskytuje 24 hodinovou telefonickou podporu pečujícím. 

Asistenti odlehčovací služby terénní a pečovatelské služby pomáhají s hygienou, podáváním jídla, či úklidem domácnosti těm, kteří jsou z důvodu věku, chronického onemocnění nebo zdravotního postižení závislí na pomoci druhé osoby. 

TŘI o.p.s. poskytuje také pobytovou odlehčovací službu a provozuje centrum denních služeb. Neodmyslitelnou součástí jejich služeb je sociální poradenství a péče o pozůstalé.

Díky za super oslavu :-)

Jitka Hemolová

Milá Báro, sice se osobně neznáme, ale přečetla jsem si vaši výzvu a moc mě potěšila. Je skvělé, že takoví lidé jako vy existují. Přeju, ať si výzvu ještě užijete a máte z ní radost. A všechno nejlepší k narozeninám :)

Pavla Jenková

Bára se raduje a jak slíbila, tak dorovnává! A Týnka přihazuje ;)

Barbora Kunclová
1 200 Kč

Všechno nejlepší k narozeninám, Báro ;-)

S.

Alexandr Kříž
1 000 Kč
Vybranými prostředky bude podpořena organizace:
TŘI, z.ú., projekt: PÉČE O NEVYLÉČITELNĚ NEMOCNÉ