Tomáš Otevřel: Dárcovská výzva pro projekt Podpora a pomoc pro psy v útulku Olomouc

Útulek Olomouc

vybíráme od 14.1.2019
800 Kč
vybráno 800 % z 100 Kč

přispěli

3 lidé
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Pro pejsky z Olomoucka
Pro pejsky z Olomoucka
Liga na ochranu zvířat ČR místní organizace Olomouc
Pomáháme těm, kteří si sami nedokážou pomoci, a život se s nimi často vůbec nemazlil. Útulek pro některé z nich znamená záchranu života a novou šanci na život...
Spolu s vámi můžeme každoročně pomoci téměř 600 zvířatům v nouzi. Díky vám a vaší podpoře jim dokážeme poskytnout odpovídající péči, vyléčit jejich bolístky na těle i na duši a přiblížit je novému štěstí - novému láskyplnému domovu. A to už bezmála 30 let.

Co vše se podařilo za dobu nepřetržitého provozu útulku Olomouc od roku 1991?

  • pomohli jsme téměř 16 000 psů, 400 kočkám, ale také fretkám, osmákům a další drobotině
  • péčí o zvířata v nouzi jsme strávili více jak 350 000 hodin
  • vybudovali jsme útulek s kapacitou pro celkem 100 zvířat
  • vyléčili přes 3 000 vážně zraněných  nebo nemocných zvířat
  • našli nový domov, nebo vrátili k majitelům téměř 99% všech zvířat
Zažili jsme spoustu psích duší, pro které přišla pomoc v poslední chvíli, a pro které se začala díky podpoře veřejnosti, psát nová kniha života. Pojďte se s námi na pár z nich podívat.

DEX
Dex je jeden z případů nevědomého týrání zvířat. Jeho majitelé nebyli schopni se o něj, aniž by si to uvědomovali, adekvátně postarat a tak se neléčené problémy stávaly rozsáhlejšími a rozsáhlejšími. Kožní problémy a neléčený zdravotní stav způsoboval Dexovi dlouhodobé utrpení. Dex v útulku bere léky, je na speciální dietě a kůže se mu pravidelně ošetřuje. Ulevilo se mu, velmi pookřál a je z něj veselý a zvídavý pes.


HACHICO
"ten s gumičkou vrostlou do krku".  Hacicho musel velmi trpět, bolest, kterou způsobovala gumička vrostlá do krku, musela být nepředstavitelná. Gumička se zařezávala tak hluboko, že postupně prostupovala skrz krk a ohrožovala tak velmi vážně jeho život. Hacicho si po krutém zacházení nese následky - šestrkát byl vrácen z adopce kvůli pokousání. Tak moc se po tom všem bál o svůj život, že se raději bránil. Nakonec ale i tady došlo na happy end - Hacicho našel trvalý domov.


PSI Z OLOMOUCKÉ MNOŽÍRNY
Jedna malá místnost, ve které se tlačilo více jak dvacet pejsků, všude špína, výkaly. Roky žili ve tmě a množili se nekontrolovatelně mezi sebou. Fyzický i psychický stav těchto psů byl více než žalostný. Velmi dlouho trvalo, než začali opět věřit lidem a výrazně se zlepšil jejich zdravotní stav.


SÁRA
Sára byla do útulku přijata jako štěně, s komplikovanými zlomeninamiobou předních nohou. A to tak komplikovanými, že někteří veterináři zákroku příliš nevěřili. Je to jeden z finančně nejnáročnějších případů poslední doby. Nejen operace obou nohou, ale následné rehabilitace a doba, kterou celá léčba zabrala. Několik měsíců musela být Sára v naprostém klidu, dojíždělo se na speciální terapie na kliniku do Brna a muselo se opatrně nohy cvičit. Po několika měsících se ale podařilo a Sára zase běhá.


JORKY
Jorkšírek, kterého jsme pojmenovali Jorky, byl nalezen s vážně poraněnou nohou, pravděpodobně po srážce s autem. Byla u něj nutná okamžitá veterinární pomoc. Vše dobře dopadlo a Jorky si užívá šťastný život se svými páníčky.


IGGY
Iggy pochází z nechvalně známé kauzy týraných štěňat, kde štěňata umírala nebo se ztrácela. Následkem omezování výživy došlo k růstovým deformacím končetin a bohužel i díky fyzickému týrání pak k četným zlomeninám. Iggy měla zlominy různého staří a to u obou zadních nohou, všude po těle výrazné podlitiny. Nákladné operace a rehabilitace nakonec byly úspěšné a Iggy přes všechno toto utrpení nezanevřela na lidi a je spokojená v novém domově.


Děkujeme, že nám pomáháte uskutečňovat takovéto záchranné akce! Bez vaší podpory bychom nic z toho nedokázali, opravdu každý příspěvek pomáhá zachránit psí životy.