Michaela Böhmová: Dárcovská výzva pro projekt Jeden den doma

Lysaři pro Ondrášek

vybíráme od 4.12.2018
75 437 Kč
vybráno 122 % z 62 000 Kč

přispělo

34 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Je nás mnoho, co na Lysou chodíme a přináší nám to radost, je ale také mnoho těch, kteří na Lysou vyjít nemohou a radosti už jim v životě mnoho nezbývá. Už dvakrát jsme jim během posledních dvou let pomohli, prosím, připojte se i potřetí a pomozme i letos! 62000 Kč je částka, kterou stojí  péče o jednoho člověka, zajistíme společně pomoc alespoň jednomu z nevyléčitelně nemocných? 
Na Lysou horu chodím intenzivně už třetí rok a přátelství a zážitky, které to nejen mně, ale všem lidem, se kterými se tam potkávám, přináší, jsou k nezaplacení. A už dvakrát jsme společně pomohli. V roce 2016 jsem vydala Příručku lysohorských svišťů a svištic, kterou si spousta přátel za dobrovolný příspěvek koupila, a celou tuto částku jsme věnovali právě Ondrášku. V loňském roce jsem dosáhla 1000 výstupů a při té příležitosti jsem  výzvu zopakovala, i když bez knížky, a opět se spousta lidí zapojila a přispěla třeba podle počtu svých loňských výstupů. A přestože letos nemám 1000 ani třeba "jen" těch 365 výstupů, Lysá mně i ostatním přináší pořád stejnou radost a rádi se tam setkáváme. Proto jsem se rozhodla výzvu zopakovat i potřetí a opět posílám 1000 Kč na Ondrášek a věřím, že se jakoukoli částkou připojí i všichni přátelé, horalé, ať už na Lysou chodí pravidelně, nebo třeba jen jednou za rok. Lysá mi ukázala, že mám kolem sebe lidi, kteří mi vždy pomohou, u kterých cítím podporu. Pojďme to nechat pocítit i ty, kteří si o podporu sami neřeknou, ale potřebují ji. Děkuji moc všem, kdo se k výzvě přidají, přispějí, a i když ne přímo udělají někomu takovou radost, jakou nám dává Lysá, tak alespoň někomu ulehčí závěr života... 
Mobilní hospic Ondrášek, o.p.s.
Každých 2600 Kč přeměníme na jeden den odborné péče o nevyléčitelně nemocné děti a dospělé v domácím prostředí. Doprovázíme umírající a jejich rodiny v posledních dnech života, umožňujeme je strávit důstojně a doma, v kruhu blízkých. Zdravotní, sociální, psychologickou a duchovní péčí pomáháme rodinám, aby péči o svého blízkého zvládli a splnili mu tak přání být doma až do posledního okamžiku.
Poskytujeme péči o nevyléčitelně nemocné děti a dospělé v Moravskoslezském kraji. Pozornost zaměřujeme nejen na nemocné, ale také na jejich pečující a další členy rodiny. Usilujeme o to, aby se každý zúčastněný v této nelehké situaci cítil podpořený. Ročně pečujeme o cca 210 nevyléčitelně nemocných, z toho 6-8 dětí a jejich rodin.



:-)

Hana Dvořáčková

Trailrun.cz zdraví Lysaře a Ondrášek. Jste skvělí…

Trailrun.cz
6 000 Kč

Ráda jsem taky přispěla alespoň troškou ☺

Dagmar Majková

Míšo jsem rád že jsi měla takový skvělý nápad..

Filip Homoma
500 Kč
Vybranými prostředky bude podpořena organizace:
Mobilní hospic Ondrášek, o.p.s., projekt: Jeden den doma