Balance Club Brumlovka, a.s.: Dárcovská výzva pro projekt Pomoc pro Vladimíra Mikuláše

Pomáháme Vláďovi

vybíráme od 13.11.2018
69 300 Kč
vybráno 116 % z 60 000 Kč

přispělo

29 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Pojďme společně podat pomocnou ruku muži, který celý život jenom rozdával - rady, elán, podporu a všichni ho máme rádi a jeho hodiny byly jedny z nejnavštěvovanějších hodin v Balance Clubu Brumlovka. Pojďme všichni podpořit úžasného člověka - Vláďu Mikuláše, který onemocněl ALS - amyotrofickou laterální sklerózou. Pro podporu Vládi zřídila Nadace ADRA veřejnou sbírku, tak přispějte i Vy. 
 

Většina z nás si současnou situaci Mikulášových nedovede představit, proto jsme poprosili manželku Vládi, Denisu Mikulášovou, aby nám popsala, jaký je Vláďův aktuální stav a jak poskytnuté peníze využijí. Chceme jí poděkovat za její upřímnost a odvahu, které si velmi ceníme. 

„Vladimírův fyzický stav se zhoršuje. Již se velmi špatně pohybuje, bez pomoci nezvládne nikam dojít, dojet, potřebuje pomoci s běžnými denními činnostmi (hygiena, jídlo, oblékání apod.). Téměř každý měsíc řešíme nákup nové pomůcky, přizpůsobení bytu, pomoc v dalších oblastech apod. Nyní jsme předělávali toaletu. Brzy bude potřeba přizpůsobit koupelnu, aby byla bezbariérová. Vladimír u nemoci ALS potřebuje také pravidelná cvičení na protahování a masáže, terapeuti za ním docházejí domů, hradíme individuální lekce, což je finančně nákladné. Máme dvě malé děti, a proto již zvažujeme osobní asistenci, která se též hradí.

Prosím nenechejme Mikulášovy v jejich situaci samotné a pomozme, alespoň všichni společně finančně. Balance Club Brumlovka v rámci Giving Tuesday přispěl částkou 20 000 Kč. Pomozte nám Mikulášovy podpořit ještě více!
 
Jako malé poděkování za dosavadní podporu se mohou členové Balance Clubu Brumlovka těšit na jogový workshop právě s Vláďou Mikulášem a Petrem Rybníčkem v sobotu 1. 12. 2018 od 14.00 hodin. Podrobnější informace na našich webových stránkách www.balanceclub.cz.

Nadace ADRA - adventistická nadace pro pomoc a rozvoj
Čtyřicetisedmiletý Vladimír od mládí sportoval, stal se instruktorem jógy, masérem, fyzioterapeutem futsalové a fotbalové reprezentace atd. Pohyb a péče o zdraví druhých se mu stala smyslem života. Před čtyřmi lety mu byly diagnostikovány symptomy amyotrofické laterální sklerózy (ALS) - ochrnutí všech svalů v těle postupuje rychle, přičemž psychika zůstává nezasažena; a na nemoc neexistuje lék.
Vláďa z Prahy byl od svých pěti let fotbalistou, od dvanácti karatistou a dráhu profesionálního fotbalisty mu překazilo jen zranění. Stal se proto instruktorem jógy, masérem, fyzioterapeutem futsalové a fotbalové reprezentace, terapeutem tradiční čínské medicíny atd. Pohyb a péče o fyzické i psychické zdraví druhých se mu stalo náplní života. Pro spoustu lidí je to úžasný odborník na svém místě, věrný kamarád, vnímavý přítel, zkušený rádce a především férový chlap. Je ženatý a má dvojčata předškoláky.
 
Po menších problémech s jemnou motorikou v roce 2017 přišel šok. Byly mu diagnostikovány symptomy nevyléčitelné amyotrofické laterální sklerózy (ALS), která způsobuje postupnou neschopnost hýbat všemi svaly v těle, ztrátu řeči, potíže s polykáním a dýcháním… Nakonec zůstává člověk zcela závislý na přístrojích, s plným zachováním smyslových funkcí i mentálních schopností. Na toto onemocnění, které rychle postupuje, neexistuje lék u nás ani v zahraničí.

Vladimír má již značné zdravotní problémy a je trvale připojen na umělou plicní ventilaci, přesto se ale dokáže radovat, když je s rodinou a přáteli, s nimiž se dorozumívá již jen očima, poslouchá audioknihy, sleduje filmy a televizní pořady.
Přátelé Vládi se proto obrátili na naši nadaci s prosbou o pomoc. Rádi by pomohli Mikulášovým natolik, aby rodina neměla existenční problémy a Vláďa měl plnou domácí péči. Manželce v tom musí ale již trvale pomáhat pečovatel. Do rodinných výdajů patří i řada zdravotních pomůcek a předškolní výchova synů.
 
Pomozte Vladimírovi, aby se jeho nejbližší mohli plně soustředit na péči o něj a prožít společně čas, který ještě mají. Sám k tomu v roce 2017 napsal: „S ALS jsem dostal dar hledat způsob, jak toto zatím nevyléčitelné zranění zastavit či zpomalit :).“
 
Své dary můžete Vláďovi a jeho rodině posílat také bankovním převodem na účet veřejné sbírky Nadace ADRA č. 57333375/0300, VS 238. Děkujeme vám. V tom případě se váš dar nezobrazí zde, ale bude dle bankovního výpisu zaúčtován k danému variabilnímu symbolu. 

Nadace ADRA podporuje pana Mikuláše od března 2017; aktualizace informací: leden 2024.

Vláďo, hodně síly a držím palce!

Jakub Hlavička
2 000 Kč

Přeji hodně a hodně sil.

Irena Černíková
1 000 Kč

Vláďo, přeji hodně sil☺🌞

Yvona Kimmelová
300 Kč

Vláďo bojuj, v SAPu na Tebe myslíme!

Daniel Riegel

Velky respekt!

Filip Linek
10 000 Kč
Vybranými prostředky bude podpořena organizace:
Nadace ADRA - adventistická nadace pro pomoc a rozvoj, projekt: Pomoc pro Vladimíra Mikuláše