Aneta Horáková: Dárcovská výzva pro projekt DOMA - je být vedle svých blízkých

Darujme Hospici sv. Hedviky

vybíráme od 11.1.2018
11 561 Kč
vybráno 58 % z 20 000 Kč

přispělo

28 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Milí přátelé/přítelkyně, rodino a známí/známé, i neznámí/neznámé, 

pomozte mi prosím nasbírat 20 000 Kč pro Hospic svaté Hedviky, o.p.s. 

Dne 11. 1. 2018 jsem oslavila své 30. narozeniny a rozhodla jsem se, že místo narozeninových dárků, které snad ani nepotřebuji, raději spolu s vámi obdaruji někoho jiného a podpoříme dobrou věc. Věnujme prostředky těm, kterým pomohou k důstejnému a pokojnému odchodu z našeho světa. 

Narozeniny jsou oslavou života a každý by měl mít právo uctít svůj čas na tomto světě, vzpomínat na svůj život a loučit se v důstojných podmínkách obklopen těmi, které má rád a miluje. 
Milí přátelé/přítelkyně, rodino a známí/známé, i neznámí/neznámé,

dnes, 11. 1. 2018, je mi třicet. Jsem šťastná a spokojená. Mám vše, co k životu potřebuji. Nestrádám. Mám co jíst, mám střechu nad hlavou, mám lásku, mám milující rodinu i přátele. Mám přesně to, co chci mít i po zbytek svého života, mám přesně to, co budu chtít mít i ve chvíli, až z tohoto světa jednou (doufejme za mnoho let) budu odcházet.

Proto jsem se rozhodla, že udělám v den svých kulatin nesobeckou věc. Nechci od vás krásné a skvělé dary (které by mi bezpochyby udělaly radost), chci vás poprosit, abyste vzali peníze, které byste za ty dary jinak utratili, a poslali je na dobrou věc. Pošlete je Hospici svaté Hedviky, který pomáhá lidem v nejtěžších chvílích. Já už bych si za několik let nepamatovala, co jste mi darovali k 30. narozeninám. Ale rodiny a přátelé těch, co odejdou, si budou už navždy pamatovat, že jejich blízký mohl opustit tento svět doma a v kruhu milujících osob. Důstojně.

Prosím uvědomte si, že to jsou peníze, které neinvestujete "jen" do cizích lidí, ale i sami do sebe a svých blízkých. Smrt se týká nás všech. Každý z nás jednou odejde a nikdo nechce umírat sám nebo v nemocnici. Rozvoj paliativní péče a hospiců v ČR je potřeba. Můžeme k tomu každý malou troškou přispět.

A proč jsem si vybrala právě Hospic svaté Hedviky? Padl mi do oka, protože Hedvika bylo jméno mojí babičky, která by letos 23. 1. oslavila své 75. narozeniny. Babička byla neuvěřitelně hodná a obětavá žena, pro své blízké, pro svou rodinu by se rozdala. Když nás opouštěla, byla se svou rodinou. A stejně jako ona, i každý člověk na světě, si zaslouží prožít poslední chvíle svého života tam, kde si přeje, tam, kde je nejraději, a s těmi, s kterými je nejraději.

Každá koruna je dobrá. Pojďme společně pomoci!

Hospic svaté Hedviky
Domácí hospicová péče nabízí pomoc pro nevyléčitelně nemocné, kteří chtějí být doma v kruhu svých blízkých. Poskytujeme specializovanou paliativní péči, která umožňuje nemocným setrvat doma ve svém prostředí. Pomáháme lidem s vážným onemocněním, aby mohli důstojným způsobem prožít závěr svého života a doprovázíme celou rodinu v tomto nelehkém období. V průběhu péče klademe důraz na maximální zachování kvality lidského života. Snažíme se vytvářet takové podmínky pro péči, aby mohla být domácí hospicová péče dostupná pro všechny, kteří ji potřebují, i když není hrazena zdravotní pojišťovnou.
"Doma  je místo, kde prožíváme vše co nám život přináší... radosti, starosti, štěstí, ale i smutek a zármutek. Doma je cítit bezpečí a lásku, doma je vše, na čem nám záleží."

Být doma v závěru života není samozřejmé. Hospic svaté Hedviky vám pomůže péči o blízké zvládnout. Domácí hospicová péče zajišťuje komplexní odbornou péči a podporu v domácím prostředí.

Pomáhat a spolupodílet se na činnosti a rozvoji domácí hospicové péče je výzva. Přidejte se k našim podporovatelům!

Pomozte společně s námi pacientům a jejich rodinám zůstat doma až do posledních chvil. Doma, kde mají pocit bezpečí a své blízké. Finanční příspěvky jsou využity výhradně k provozu a činnosti domácího Hospice svaté Hedviky a využijeme je především na mzdy sester, lékařů a asistentek. Finanční příspěvky také pomohou při financování nákladů provozu automobilů a pohonných hmot.

DĚKUJEME VÁM ZA PODPORU.


Felicidades Aneta ,que cumplas muchos mas

Silvie Suchomelova
100 Kč

Tak tedy všechno nejlepší :-)

Ondřej Šeliga
100 Kč

Moc držím pěsti, aby se nasbírala cílená částka...ahoj Mirka

Mirka Francová
300 Kč

Any, přejeme krásné narozeniny, hodně zdraví a štěstí, a kéž se na takto dobrou a záslužnou věc podaří vybrat co největší částka. Krásný nápad od Tebe, moc nás to dojalo. Velký obdiv a respekt vůči všem, kdo tímto způsobem pomáhají lidem v závěrečné fázi života.

Šiškeovi
1 000 Kč
Vybranými prostředky bude podpořena organizace:
Hospic svaté Hedviky, projekt: DOMA - je být vedle svých blízkých