APERIO – Společnost pro zdravé rodičovství, z.s.


Děti, mládež, rodina Legislativa a právní pomoc

Dětská duše bez šrámů

Každé dítě si zaslouží prožít bezstarostné dětství. Když rodiče čelí sami náročné situaci, je pro ně těžké jim ho zajistit. Díky Vašemu daru získají mámy a tátové rychlou, odbornou a praktickou pomoc v pravou chvíli, která jim dodá jistotu, pomůže jim nepřenášet své problémy na děti a být jim znovu oporou. Protože děti jsou v tom nevinně. Na Vašem daru záleží.

💛 Darujte rodičům oporu a dětem klid 💛

7 361 Kč

přispělo

12 lidí
Přispět v :
zabezpečeno Darujme.cz
🙏 Připojte se ještě dnes ke komunitě lidí, kteří se svým darem postavili za svět, kde každá máma či každý táta v jakkoli složité situaci, se má vždy na koho obrátit. Darujte rodičům oporu a dětem klid.

Sbírka startuje pro veřejnost 6. května, nyní je spuštěna pro VIP dárce.

1. fáze – Dostupná psychologická a právní podpora pro mámy a táty
, kteří ji naléhavě potřebují – cílová částka 75 000 Kč 

🤝 Podporou rodičů pomůžete dětem 🤝
Děti vnímají rodinné krize a problémy rodičů velmi citlivě v každém věku. Často se jimi trápí a kladou si je za vinu. Do života si pak odnášejí toxické myšlenky, výčitky, nebo dokonce psychické problémy. Rodiče, kteří jsou ve stresu z náročné situace, často tápou v tom, jak ji vysvětlit citlivě dětem. Buď to neumí, nebo už jim na to nezbývají síly… Pomozte rodičům v náročných situacích najít oporu a pomoc, kterou potřebují, a darujte jejich dětem bezstarostné dětství.


„Naši se rozvedli, když mi byly asi tři roky a bráchovi pět. Jako jednu z prvních vzpomínek z dětství mám, jak na sebe křičí. Myslela jsem si, že je to kvůli nám, že moc zlobíme. Často jsme pak byli u babičky s dědou.

Máma musela hodně pracovat, aby se o nás postarala. Spoustu věcí jsme si nemohli dovolit. Docela často jsme byli sami doma. Snažili jsme se jí hodně pomáhat, aby nebyla tak unavená. Když přišla večer z práce, chtěli jsme si s ní hrát a povídat, ale byly doby, kdy nás odbývala. Někdy na nás křičela i kvůli maličkostem. Tehdy jsme nechápali proč… 

Dnes už vidím, jak to jako sólo máma musela mít těžké. A proto jsem se rozhodla podpořit poradnu pravidelným darem. Rodiče si zaslouží, aby tu pro ně někdo byl. Potřebují být v pohodě hlavně pro své děti.“ 
Alžběta, dnes už dospělá dcera sólo mámy

⭐️⭐️⭐️
Když jsou v pohodě rodiče, jsou v pohodě i jejich děti. Váš dar má sílu změnit situaci celé rodiny k lepšímu.
⭐️⭐️⭐️ 


„Vyrůstala jsem v úplné rodině. Naši se sice nikdy nerozvedli, ale jejich hádek jsem měla často plné zuby. Táta začal víc pít, když mi bylo tak 9. Doma s námi žila ještě moje nevlastní ségra. Trpěla anorexií. Často k nám jezdily sanitky a všechno se řešilo jen křikem a pláčem. Na den, kdy si moje sestra poprvé pokusila vzít život, nikdy nezapomenu…

Rodiče na mě byli vlastně hodní, ale stejně jsem se doma dost bála. Nejvíc nejistoty, co se stane zítra. Žila jsem v tom, že bych měla ségře nějak pomoct, ale nevěděla jsem jak. Když se naši hádali, myslela jsem si, že i kvůli mně. Nikdo mi nikdy pořádně nevysvětlil, co se doma vlastně děje.

Od našich vím, že se dřív neměli na koho obrátit, neměli finanční prostředky a ani chuť své problémy řešit s cizí osobou. Škoda. Podle mě není žádná ostuda říct si o pomoc. Já se obrátila na Aperio jako čerstvý rodič a uklidňuje mě, že kdykoliv můžu znovu. Přála bych našim, aby tenkrát měli taky takové možnosti. Někoho, kdo jim připomene, že rodinná krize se týká všech členů rodiny. I těch malých, přihlížejících.“ 
Kristýna, dnes už máma dvou dětí

⭐️⭐️⭐️
Služby Aperia ročně využijí statisíce rodičů. Z Průvodce zákony pro rodiče a webu čerpají aktuální informace, tipy a praktické rady. Expertky v oblasti práva a psychologie jim v Poradně pro mámy a táty radí zdarma online, po telefonu i v rámci osobních konzultací. Desítky rodičů s dětmi se také ročně hlásí do bezplatných podpůrných programů pro přetížené sólo rodiče a rodiny procházející rozchodem.

Provoz poradny a platy poradkyň jsou financovány částečně granty, proto každý dar bude zhodnocen. 🔝 Váš dar pomůže změnit život mámám a tátům, někdy i celé rodině.
⭐️⭐️⭐️


„Rodiče se rozešli před šesti lety, bylo mi 10. Ze začátku to bylo v pohodě, ale pak se to všechno nějak podělalo… Naši se začali hádat, nejdřív kvůli penězům, pak už kvůli všemu, soudili se. Nesnášel jsem, že to se mnou pořád oba řešili. Chtěl jsem, aby mi dali chvíli pokoj.

Pak s námi táta přestal komunikovat. Trvalo to víc než rok. Máma říkala, že jí táta nedává žádný peníze a že má nějakou novou rodinu. Hodně brečela a mě trápilo, že jí nemůžu nijak pomoct. Asi před rokem to vypadalo, že to začíná být lepší. Sice jsem nesměl k tátovi domů, protože tam bydlí s tou „novou“, ale to mi nevadilo. Teď jsem tátu už víc jak tři měsíce neviděl. Když mu volám, nebere mi telefon. Je prej zase v exekuci… Mně už je to fuk.

Když bylo mámě nejhůř, začala chodit do Aperia. Pak jsme tam byli i společně. A je to super. Mluví se mnou konečně na rovinu, je mnohem víc v pohodě a mně se ulevilo. Vím, že tu pro mě je, když potřebuju.“ 
Petr, 16letý kluk z rozvedené rodiny

Děkujeme našim klientům, že se o své příběhy podělili. Moc si toho vážíme. ❤️

⭐️⭐️⭐️
Váš dar má velkou moc! 
Díky Vám budou mít zoufalí rodiče vždy kam zavolat, kam napsat a kde si nechat poradit. Postarejte se, aby se s dětmi zase mohli radovat. Navíc si dar pak můžete odečíst z daní (každý rok posíláme potvrzení pro úřad).
⭐️⭐️⭐️

Je to důležité, nezabere vám to více než dvě minuty a pomůže tisícům rodičů. 🔝 Stačí vybrat částku z boxu v pravo (na mobilu nahoře na stránce), případně si klikem na „jiná částka“ zvolit svou vlastní. 

🧡 Děkujeme, že Vám záleží na štěstí dětí a že tu pro ně jste. 🧡

V případě dotazů se neváhejte obrátit na Anežku Caskovou, e-mail: anezka.tulakova@aperio.cz.
Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Dneska mám narozeniny, hmotné dárky nepotřebuju a stejně raději daruji než přijímám. Mám skvělého manžela a k němu tři úžasné děti. Moc fandím Aperiu, které pomáhá těm, kteří takovou kliku neměli. Díky za vaši práci, a ať je co nejlépe nám všem!

Klára Vacková

Milá Kláro, přejeme Vám všechno nejlepší k narozeninám, hodně zdraví, štěstí a pohody celé rodině! 🍀 A moc děkujeme za podporu a milá slova! ❤️

APERIO – Společnost pro zdravé rodičovství, z.s.

Přeji Aperiu, aby se mu dál dařilo přispívat k pohodě v rodinách a chránit tak duševní zdraví dětí i dospělých ❤️

Eliška Kodyšová
1 500 Kč

Děkujeme, Eliško! 🧡🧡🧡

APERIO – Společnost pro zdravé rodičovství, z.s.