Naše děti v Kongu z.s.


Rozvojová spolupráce Sociálně znevýhodněné skupiny

Stavíme farmu v Africe #Niolo

Malý sirotčinec v Loangu v Demokratické republice Kongo získal darem 10 hektarů půdy. Nemůže ji však dobře obhospodařovat, je příliš daleko ve 30 km vzdáleném Niolo. Když tam postavíme zázemí pro farmu a jejího správce, sirotčinec získá výraznou podporu. Dvacítka dětí, které náš spolek podporuje už 10 let, si polepší ve stravě, získá místo, kam jezdit na prázdniny a větší děti i možnost vzdělání a zkušenosti v zemědělství a také sezónní práci. Čeští studenti ČVUT pro sirotčinec vytvořili architektonický projekt, který vyhrál několik odborných cen. Teď se my, dobrovolníci ze spolku Naše děti v Kongu, pouštíme do úkolu posbírat od dobrodinců dva miliony korun na stavbu. Pomozte a „přihoďte pár cihel“, pojďte s námi postavit farmu v Africe. #farma Niolo

vybíráme od 18.4.2024

Stavíme farmu v Kongu. Přidáte se?

Podpoříme tím dvacítku sirotků, které náš spolek podporuje už 10 let. Děti v sirotčinci v Loangu si tím polepší ve stravě, získají místo, kam jezdit na prázdniny a větší děti i možnost vzdělání a zkušenosti v zemědělství a také sezónní práci. Čeští studenti ČVUT pro sirotčinec vytvořili architektonický projekt, který vedl zkušený architekt Jan Tilinger, specialista na architekturu a inženýrství v rozvojových zemích. Ten má čerstvou zkušenost se stavbou školy v Zambii. Stavba bude stát dva miliony korun, které se snaží posbírat mezi českými dobrodinci spolek Naše děti v Kongu.
2 500 Kč
vybráno 0 % z 2 000 000 Kč

zbývá

608 dní

přispělo

5 lidí
Přispět v :
zabezpečeno Darujme.cz
Komu pomůžeme?

Podpoříme děti ze sirotčince Panny Marie Lurdské v Loangu v Demokratické republice Kongo. Plodiny z farmy budou zásobovat jejich kuchyni, (ve které si děti vaří samy, většinou dvě jídla denně) část produkce může jít na prodej. Sirotčinec tak získá částečnou soběstačnost. Farma se také stane místem, kam mohou děti jezdit na prázdniny. Tady se budou učit zákonitostem zemědělství, které je v Kongu stále hlavním zdrojem obživy. Starší z nich tu budou přespávat také při brigádách. Projekt počítá kromě bytu pro správce s dvaceti lůžky v několika na evropské poměry skromně zařízených pokojích. „Snažili jsme se vymyslet pokoje pro děti tak, aby měly dost místa na skříně a poličky. Ale ředitel Jean-Martin, se kterým jsme to konzultovali, nám vzkázal, že nic takového děti nepotřebují, jsou pořád venku a vevnitř jim stačí jedna skříň na společné hračky a věci. Nepotřebují hodně skříní, když do nich nemají co dát,“ říká architekt Jiří Petrželka, který společný projekt studentů vedl. Petrželka je také s garantem studentské práce architektem Janem Tilingerem v základním realizačním týmu. V létě 2024 chystají první cestu do Niola společně se zakladatelkou spolku Naše děti v Kongu Markétou Debroise, která do Loangu pravidelně jezdí.
https://www.youtube.com/watch?v=C3QMJ6itaaI&t=912s
https://www.youtube.com/watch?v=jwA0n-51XZc&t=20s
Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Díky za tuhle skvělou práci ♥. Budu sdílet mezi kamarády.

Zuzana Škvorová
250 Kč

Moc detem v Kongu preju, at farma brzo stoji!

Dárce
500 Kč