Centrum pro rodinu a sociální péči


Děti, mládež, rodina Osvěta a poskytování informací

Podpora projektu FAMILY POINT místo pro rodinu®

Znáte FAMILY POINT – místo pro rodinu®? Je to bezpečné bezbariérové místo ve veřejném prostoru (např. na úřadě, v nemocnici, knihovně apod.), kde mohou rodiče v klidu a soukromí pečovat o své děti. Můžete zde nakrmit, nakojit či přebalit dítě, odpočinout si během vyřizování ve městě, zažít příjemná setkání s dalšími rodiči nebo cíleně navštěvovat tematické akce Family Pointu.

Přispět v :
zabezpečeno Darujme.cz

Vytváříme bezpečné oázy pro rodiny s dětmi

Usnadňujeme rodinám péči o děti ve veřejném prostoru již 15 let. Služba je poskytována zdarma a je určena pro rodiče, prarodiče, děti i veřejnost
Díky Vaším darům si může služba udržet vysoký standard a dále se rozšiřovat do dalších potřebných míst. Děkujeme, že pomáháte s námi!
Všechny Family pointy jsou bezbariérové a jsou vybaveny pohodlným a funkčním nábytkem. Nabízí tak komfortní a bezpečné zázemí pro rodiče s dětmi (kojící polštář; křeslo na kojení; paraván zvyšující soukromí kojící matky na veřejných místech; čisté a interaktivní hračky pro děti apod.). 
Na kontaktním Family Pointu najdete vše potřebné pro péči o dítě a navíc ještě další nadstandardní služby. Během otevírací doby je vám k dispozici pracovník, který vám poskytne informace pro podporu rodinného života nebo vám může pomoci v situaci, se kterou si nevíte rady. Pravidelně se zde také pořádají bezplatné Akce pro veřejnost, besedy, přednášky, workshopy a další zajímavý program pro rodiče s dětmi.

Jak to všechno začalo

Síť míst přátelských rodině – Family Pointů – se začala budovat v roce 2009, poté co město Brno vyhrálo soutěž Obec přátelská rodině. V následujících letech se síť Family Pointů rozšiřovala. Nejvíce jich je ve městě Brně a na území Jihomoravského kraje. Dále naleznetee Family Pointy v Kraji Vysočina, Zlínském kraji, Jihočeském kraji a Olomouckém kraji.  Nyní už síť čítá neuvěřitelných 62 Family Pointů po celém Česku a stále přibývají další. Nejbližší Family Point můžete najít v aktualizované mapě.
Projektu Family Point se dostalo významného uznání v roce 2011, kdy byl nominován na prestižní cenu SozialMarie. Ocenění uděluje rakouská nadace Unruhe, která podporuje projekty na sociální integraci. V konkurenci 266 projektů z Rakouska, Německa, Česka, Slovenska, Maďarska, Slovinska a Polska byl projekt Family Point vyhlášen mezi 15 oceněnými. 
Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu