ADRA, o.p.s.


Vzdělávání a výzkum Děti, mládež, rodina

Pomozte dětem, které chtějí umět dobře česky

SLOVÍČKO je časopis pro děti s odlišným mateřským jazykem. Komunikuje s dětmi hravou formou, a kromě slovní zásoby a gramatiky rozvíjí i jejich hodnoty. Cílem je podpořit ukrajinské děti přicházející do českých škol, aby se díky SLOVÍČKU lépe domluvily. Dnes již víme, že má časopis mnohem širší využití, než jsme si uměli původně představit. SLOVÍČKO si žije vlastním životem a využívají ho jak děti žijící v zahraničí, např. v krajanských školách, tak i učitelé při výuce znevýhodněných dětí. Jeho ilustrace, příběhy, úkoly a komiksy oceňují při učení češtiny i dospělí. Přidejte se k nám! Svým darem podpoříte aktivitu, která dlouhodobě pomáhá.

Pomozte dětem, které chtějí umět dobře česky

Milé dárkyně a milí dárci, děkujeme vám za vaše štědré dary, které nám pomohly pokračovat ve druhém ročníku časopisu SLOVÍČKO. Další číslo může být vydáno i díky vám. Těšit se na něj můžete už začátkem dubna. I díky vaší pomoci můžeme časopis nadále šířit zdarma a pomoci tak s učením českého jazyka těm, kteří to potřebují. Vaše pomoc má smysl! Za tým časopisu SLOVÍČKO, Petra Svatková
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Na počátku války na Ukrajině spojily své síly humanitární organizace ADRA o.p.s a Nadační fond Happy Hearts. Projekt byl podpořen Nadačním fondem Simony Kijonkové. Rádi bychom v jeho tvorbě pokračovali, a tak hledáme nové partnery, kterými můžete být i vy! 

Proč to děláme? Inkluze dětí s odlišným mateřským jazykem je klíčová pro vytváření rozmanitého vzdělávacího prostředí a úspěšné začlenění těchto dětí do společnosti. Časopis SLOVÍČKO již více než rok pomáhá dětem, které z jejich domovů vyhnala válka.  
 
Pomozte vytvořit další čísla časopisu SLOVÍČKO! 
 
Přidejte se k nám a staňte se spolutvůrci SLOVÍČKA. Z vašeho příspěvku vzniknou další dvě čísla již druhého ročníku. Jedině díky vašim darům zůstane SLOVÍČKO dostupné všem a zdarma. 
Jsem Vám nesmírně vděčná za Vaše časopisy. Moc nám pomohly při naší konverzaci a prolomení ledů. – paní učitelka Pavlína

Pokud jde o Vaše vykazování počtu čtenářů, připočtěte přibližně spokojených 55 dětí, kterým se Váš časopis moc líbí. – paní učitelka Hana

Děkujeme jménem svým i našich žáků z daleké Kanady. – Česká škola Montreal
První číslo SLOVÍČKA vyšlo na začátku loňského školního roku a jmenovalo se Kamarád. Od té doby si první číslo stáhlo už přes 1200 čtenářek a čtenářů, všechna čísla pak přes 2400 uživatelů. Dosud vyšlo 7 jeho čísel a k úspěšnému dokončení druhého ročníku chybí dvě čísla. Podaří se nám ho společně dokončit?  

Přidejte se k nám! Svým darem podpoříte aktivitu, která dlouhodobě pomáhá.
 


Sedmé číslo Pes Robert je o umělé inteligenci. Děti se v něm učí, jak funguje, čím nám může být nápomocná, a přitom zvyšují i své vlastní jazykové dovednosti. Osmé číslo může vyjít i díky vám. Autorka textů Laďka Whitcroft a ilustrátorka Hanna Kovtun jsou skvělý tým. Přidáte se k nim? 

Děkujeme za vaši podporu. Děkujeme, že s námi šíříte mezi dětmi vlnu porozumění. 

Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu