Centrum pro informovanou společnost z.s.


Vzdělávání a výzkum Osvěta a poskytování informací

Bezpečnostní akademie - posilujeme kvalitní a efektivní zahraniční a bezpečnostní politiku v Česku

Díky, že nám pomáháte připravit novou generaci mladých profesionálů, kteří se zaslouží o bezpečnost ČR! V Bezpečnostní akademii se podílíme na motivování a vzdělávání studentů a čerstvých absolventů - budoucích expertů v českých bezpečnostních organizacích, státní správě a občanském sektoru - kteří v zájmu Česka dokáží čelit výzvám turbulentního mezinárodního prostředí a přispějí k vyšší stabilitě a kvalitě demokratických institucí.

Podpořte profesionální a efektivní českou zahraniční a bezpečnostní politiku!

Motivujeme a připravujeme studenty a čerstvé absolventy k angažmá ve státní správě a tím posilujeme stabilitu a kvalitu demokratických institucí. Děkujeme, že nám s tím pomáháte!
Přispět v :
zabezpečeno Darujme.cz
Bezpečnostní situace v Evropě se v následujících měsících a letech pravděpodobně nezlepší. V Česku zároveň vidíme opětovný nástup populistických či radikálních politických stran a hnutí. Abychom narůstajícím hrozbám zvenku i zevnitř mohli čelit, potřebujeme kvalitní, odborné a stabilní instituce, které budou schopny těmto hrozbám odolávat.

Odborníky pro odolné instituce ale nepřipravují ani univerzity, ani sám stát. Univerzity nedostatečně připravují studenty na praxi v zahraniční a bezpečnostní politice, kariéra ve státní správě navíc není vnímaná jako atraktivní. Oproti tomu náš tým za poslední tři roky pomohl s uplatněním již 35 mladých talentů, kteří dodnes pracují v bezpečnostních institucích, v nevládním sektoru, či se dále vzdělávají.

Jedná se o jediný takto komplexní program v Česku, který je nastavený tak, aby studenty se zájmem o bezpečnost nejenom zdokonalil v jejich znalostech a kompetencích, ale také nastavil jejich očekávání a motivoval je pracovat v institucích, státní správě a občanském sektoru ve prospěch České republiky. Na realizaci programu spolupracujeme s klíčovými aktéry české zahraniční a bezpečnostní politiky.

Součástí akademie jsou každý akademický rok:
  • Pravidelné workshopy a přednášky zaměřené na klíčová témata zahraniční a bezpečnostní politiky vedené experty a praktiky, networkingové akce, návštěvy institucí a zahraničních velvyslanectví (jednou za dva týdny od října do května následujícího roku)
  • Mentoringový program – každý účastník má přiděleného mentora z řad zkušených praktiků z oboru. Mentoři pracují mj. na Ministerstvu vnitra ČR, Ministerstvu zahraničních věcí ČR, Ministerstvu obrany ČR či v Národním úřadu pro kybernetickou a informační bezpečnost.
  • Studijní cesty – vícedenní studijní cesty spojené s návštěvou bezpečnostních institucí. 
  • Možnost stáže – díky spolupráci s řadou partnerů nabízíme studentům zprostředkování atraktivní stáže, která je připraví na další kariéru.
  • Budování komunity – pravidelně organizujeme setkání absolventů Bezpečnostní akademie, které propojujeme jak navzájem, tak s experty zapojenými do programu.
Dosavadní zkušenosti:
- Bezpečnostní akademie funguje již od roku 2020, v akademickém roce 2023/2024 probíhá již čtvrtý ročník.
- Celkem Akademii úspěšně dokončilo 35 účastníků, z toho 87 % si našlo práci ve státní správě nebo v armádě ČR, případně pokračuje dále ve studiu. Od října 2023 se Akademie účastní nových 10 studentů.

Váš příspěvek:
Pokud nám měsíčně přispějete 1000 Kč a více, pomůžete nám pokrýt průměrný náklad na ubytování účastníka Akademie při cestě na workshopy – setkání s praktikem, či expertem zahraniční a bezpečnostní politiky.
Budeme Vám ale vděčni za přispění jakékoliv měsíční i jednorázové částky, která nám pomůže směřovat naše talentované účastníky k jejich uplatnění v českých i mezinárodních bezpečnostních institucí, kde budou moci posilovat bezpečnost ČR.

Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu