In IUSTITIA, o.p.s.


Legislativa a právní pomoc Lidská práva

Darujte Vánoce bez předsudků

O Vánocích se všichni těšíme na čas strávený s našimi blízkými, na odpočinek, pohodu a klid🎄 Někteří bohužel takový klid prožívat nemohou – ani o Vánocích, ani jindy, protože musí žít se strachem. Strach zažívá většina obětí předsudečného násilí. Cítí, že něco, co nemohou změnit, k nim přitahuje nežádoucí pozornost, napadení v nich vyvolalo pocity méněcennosti nebo v jeho důsledku třeba nemohou zůstat v práci či ve svém domově. Pomozte obětem násilí z předsudků prožít (nejen) svátky v klidu🎁❤️

vybíráme od 13.12.2023

Podpořte naši snahu umožnit klientům klidné prožití Vánoc bez předsudků.

Děkujeme, že nám chcete pomoci. Díky vašemu daru se budeme moci posunout o krok dál na cestě ke společnosti, kde předsudky nemají své místo.
6 655 Kč

přispělo

9 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
🍎Za 100 Kč můžeme pořídit balíček jídla na celý den pro lidi v tíživé životní situaci
🏠Za 400-500 Kč můžeme zajistit ubytování těm, kteří po napadení nemohou zůstat doma
🫂Za 1000-1500 Kč můžeme zajistit hodinu terapie lidem se specifickými potřebami (cizí jazyk, vzdálenost…)
💸Za 2 000-10 000 Kč můžeme klientům zaplatit znalecký posudek, který jim pomůže získat od pachatele bolestné (finanční odčinění způsobeného traumatu)


Děkujeme, že spolu s námi tvoříte Vánoce bez předsudků!🎁❤️

Pokud poskytujete dar jako fyzická osoba a úhrnná hodnota všech Vašich darů v kalendářním roce (zdaňovací období) přesáhne 2% ze základu daně nebo alespoň 1000 Kč, můžete si tuto částku odečíst od základu daně. Celkem lze odečíst nejvýše 10% ze základu daně. Částky věnované na jakékoli dobročinné účely se mohou sčítat. Dary je nutné mít od organizace potvrzené.

Právnické osoby mohou od základu daně odečíst hodnotu darů, pokud hodnota daru činí alespoň 2000 Kč. Celkem lze odečíst nejvýše 5% z již sníženého základu daně. Tento odpočet nemohou uplatnit poplatníci, kteří nejsou založeni nebo zřízeni za účelem podnikání.

Vystavíme Vám potvrzení o daru, které můžete následně využít ve svém daňovém přiznání. Pro naše pravidelné dárce, kteří uvedou jako variabilní symbol své telefonního číslo, vystavujeme potvrzení automaticky v lednu za minulé účetní období. V případě zájmu o potvrzení o  jednorázovém daru nás, prosím, kontaktujte emailem na dary(@)in-ius.cz.


Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Správné věci se mají podporovat.

Dárce
500 Kč

Díky za to, co pro nás děláte.

Em