Terapie Venku, z.s.


Děti, mládež, rodina Zdraví

Dětské terapeutické skupiny s přesahem

Terapie Venku je inovativní projekt, který kombinuje prvky skupinové terapie s pozitivním vlivem přírody na duševní zdraví. Vedeme dětské terapeutické skupiny, které se každý týden setkávají ve městě a několikrát do roka vyjíždějí na vícedenní pobyt do přírody. Naše skupiny jsou určené pro děti, které procházejí náročným životním obdobím, potýkají se s psychickými obtížemi, problémy ve vztazích s kamarády či jinde. Chceme, aby Terapie Venku byla dostupná pro děti ze všech socioekonomických vrstev, proto terapeutické skupiny a výjezdy mimo Prahu probíhají jen za symbolický příspěvek rodičů dětí.

Chci podpořit Terapii Venku

Zabere to jen chvilku
Přispět v :
zabezpečeno Darujme.cz

V České republice se nedostává odborné psychiatrické či psychologické pomoci okolo 210 000 dětí (zdroj). Čekací doba dítěte či dospívajícího na hospitalizaci se od roku 2021 trojnásobně prodloužila a proto se pohybuje okolo 9 měsíců (zdroj). Podle nedávného monitoringu duševního zdraví dětí vykazuje 40 % žáků devátých tříd známky střední až těžké deprese. Terapie Venku, z. s. je nezisková organizace, která otevírá dětské skupinové terapie rozšířené o výjezdy do přírody. Chtěli bychom, aby byla dětská terapie dostupná pro děti ze všech socioekonomických vrstev, proto financujeme naši aktivitu převážně z veřejných sbírek, darů a grantů.


Pokud se Vám naše aktivity líbí, velmi oceníme Vaši finanční podporu. I menší finanční částka nám pomůže k realizaci psychoterapeutické skupiny. Váš příspěvek využijeme na financování terapeutů, pronájem prostor, materiály na skupinovou psychoterapii, spolufinancování výjezdů do přírody, financování supervizí a jiné.

Více informací naleznete na našich webových stránkách a Facebooku.



Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu