NADACE LEONTINKA


Děti, mládež, rodina Lidé s postižením

Rehabilitace pro bojovníka Samíka

Sedmiletý Samík je velký bojovník už od narození. Nejprve bojoval o svůj život v inkubátoru, teď bojuje o to, aby jednou mohl chodit jako jeho sestřička-dvojče a všichni jeho kamarádi. Pomáhají mu v tom speciální terapie v Centru Hájek, na které jezdí 4x ročně. Ty jsou ale velmi nákladné. My ale víme, že společně s vámi pomůžeme tomuhle usměvavému klukovi udělat další důležité krůčky. ❤

vybíráme od 3.12.2023
55 400 Kč
vybráno 111 % z 50 000 Kč

přispělo

59 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Ahoj, jmenuji se Samík a jsem velký bojovník. Bohužel jsem v životě nedostal šanci žít jako moji vrstevníci, ale já se nevzdávám. Ti praví bojovníci se totiž nikdy nevzdávají, a tak se i já chci naučit chodit - a třeba i jednou běhat za fotbalovým míčem jako moji kamarádi.

Můj příchod na svět byl brzy a byl velmi rychlý. Krvácel jsem do mozku, proto mě museli doktoři hned operovat. Ve stejné době mojí sestřičce, mému dvojčeti operovali srdíčko, ale oba jsme to zvládli. Ještě v náhradním bříšku, v inkubátoru, se mi zlomila stehenní kost, proto jsme celá rodina navštívili genetiku, abychom zjistili, že mám extrémní lámavost kostí. Proto na sebe musím dávat velký pozor. Při dalším vyšetření se také zjistilo, že mám centrální poruchu zraku. To v mém případě znamená, že mám občas špatný odhad v prostoru, očičko mě ne vždy poslechne, ale nic, co bych nošením pomůcek a cvičením nezvládl.

Spolu s rodiči dojíždím do Centra Hájek, kde mi pomáhají pochopit, jak správně cvičit se svým tělem, abych se mohl co nejlépe zapojit do běžného života. A hlavně, abych se naučil samostatně chodit. Navštěvuji centrum čtyřikrát do roka na 14 dní, ale tato rehabilitace není hrazena pojišťovnou. Pro moje rodiče to znamená nekonečný kolotoč shánění financí, protože jedna taková terapie vyjde na 74 tisíc korun.

Proto budu moc rád, když mým rodičům v tomhle boji pomůžete zase Vy, abych pak já mohl bojovat za to, abych jednou chodil a běhal jako moji kamarádi. Věřím, že to dokážu! 💪❤
Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Bojuj kamaráde 🙂

Daniel Kasl
300 Kč

Samíku…✊🏻🍀

Tomáš Frolík
1 000 Kč

Držíme Samíkovi a rodině palce.

Vlastička a tým Klíny
5 000 Kč

Hodně štěstí 💗

rett.mama