Místní místním, z.ú.


Senioři Sociálně znevýhodněné skupiny

Pečení (nejen) pro lidi bez domova 2023

Posledních několik let se snažíme myslet o Vánocích i na ty, které žádný kapr, salát a cukroví doma nečeká. Hlavně protože většina z nich žádné „doma“ nemá. Společně s našimi přáteli a dobrovolníky pečeme poctivé domácí cukroví, které pak prostřednictvím pražských terénních pracovnic a pracovníků posíláme lidem bez domova, azylovým domům, denním centrům, domovům pro seniory a rodinám samoživitelů, samoživitelek a lidem v těžké sociální situaci.

vybíráme od 30.11.2023
2 233 Kč
vybráno 22 % z 10 000 Kč

přispělo

7 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Aby i tyto Vánoce byly štědré a sladké, stačí přibližně 10 000 korun. Z těchto peněz pořídíme suroviny na pečení, nutný obalový materiál a z případného přebytku praktické i méně praktické dárky.

Sbírku organizuje Sociální perpetuum mobile a Místní místním.

Již tradičně se do pečení zapojil i „smíchovský gang“ Ivy Baslarové, který už má letos z větší části napečeno. Níže se můžete nechat inspirovat fotkami z jejich letošního výjezdního pečení.
Můžete podpořit i přímo je platbou na účet 000000-0103003570/2250.

Napéct nebo přinést dárky samozřejmě můžete i sami. Napište nám na Sociální perpetuum mobile a domluvíme se na předání.
Jestli chcete dárky i zabalit, označte je na obalu tak, abychom poznali, co je pro dámy (srdíčko), pro pány (stromeček), případně pro miminka (dudlík) nebo starší děti (medvídek).
Cukroví potřebujeme nejpozději do 18. 12., později už putuje do sociálních služeb.

Pokud se vám nechce péct samotným a neplánujete si zakládat vlastní skupinu, můžete se přidat k pečení 10. 12. v Žižkostele.
Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Ať chutná Zelíčko:)

Petra Veselá