Nadace na ochranu zvířat


Životní prostředí Zvířata

Hurá, máme doma zvíře! - osvětová videa

Psa, kočku, králíka, papouška nebo jiné domácí neboli zájmové zvíře chová více než polovina všech českých domácností. Někteří majitelé přistupují k chovu a držení takových zvířat nezodpovědně a nezhodnotí své možnosti a schopnosti již v samém počátku, tedy před pořízením zvířete. Díky tomu pak trpí jak zvířata, tak i jejich okolí.

vybíráme od 2.11.2023

Pomozte nám šířit osvětu!

Děkujeme za Vaše dary. Děkujeme, že spolu s námi pomáháte zvířatům!
200 Kč
vybráno 0 % z 50 000 Kč

přispěl

1 člověk
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Připravujeme sadu osvětových videí věnovaných právě problematice chovu zájmových zvířat. Spolu s odborníky jako je specialista na výcvik zvířat pozitivní metodou RNDr. František Šusta, Ph.D., MVDr. Martina Načeradská z "cat friendly clinic", odborníky ze zvířecích útulků a depozit a dlouholetými chovateli na vybrané skupiny/druhy zvířat se zaměříme na informace o požadavcích na chov jednotlivých skupin zájmových zvířat tak, aby vzájemné soužití přinášelo co nejvíce radosti oběma stranám.
 


Videopodcasty budou distribuovány prostřednictvím elektronických médií, podcastových aplikací a portálů (Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts, Podcasty.cz) a prostřednictvím našich mediálních kanálů – internetových stránek www.ochranazvirat.cz a sociálních sítí a multimediálních platforem (Facebook, Instagram, Youtube, Vimeo aj.). 

Co pro vás připravujeme konkrétně?
Povídání o chovu králíků, hlodavců všeho druhu, fretek, drobných exotických pěvců, prasátek chovaných v domácnosti, koní a samozřejmě koček a psů. Nahlédneme také pod pokličku chovu náročných exotických zvířat pro které připravujeme samostatný osvětový cyklus. Máte se tedy na co těšit!
Pokud se nám podaří získat potřebné finance, můžete se na videa těšit ještě letos!



Většina prohřešků proti zvířatům se děje z nevědomosti či lhostejnosti lidí. Šířením našich osvětových podcastů chceme zapůsobit i na tyto skupiny lidí a nenásilnou formou je vzdělávat a vštěpovat jim správné návyky a dovednosti související s chovem zájmových zvířat. Cílovou skupinou jsou tedy děti i dospělé osoby se zájmem o chov zájmových zvířat, případně učitelé a pedagogové na všech stupních vzdělávání, vč. mimoškolního.

DĚKUJEME, ŽE SPOLU S NÁMI POMÁHÁTE ZVÍŘATŮM!


Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu