CARE Česká republika


Zemětřesení Humanitární pomoc

SOS ZEMĚTŘESENÍ V AFGHÁNISTÁNU

Afghánistán 7. října zasáhlo silné zemětřesení o síle 6,3 stupně Richterovy škály. Způsobilo rozsáhlé škody, a především ztráty na životech. Hlášeny jsou víc než 2 tisíce obětí a očekává se, že v následujících dnech jejich počet ještě poroste. Další tisíce lidí jsou zraněných. CARE ihned začala vyhodnocovat potřeby a poskytla okamžitou humanitární pomoc.

Přispět v :
zabezpečeno Darujme.cz
Zemětřesení zasáhlo Afghánistán v době, kdy země již čelila vážné humanitární krizi a byla značně podfinancována. Potřeby přitom nadále rostou, a to zejména s blížící se zimou a novou katastrofou, jakou je současná přírodní katastrofa, která udeřila necelých sedm měsíců poté, co Afghánistán zasáhlo jiné silné zemětřesení. Po něm tehdy zůstaly bez domova a přístřeší tisíce lidí. 

Lidé v Afghánistánu potřebují naplnit především základní potřeby, jako jsou potraviny, léky a přístřeší. Organizace CARE v důsledku zemětřesení vyslala na postižená místa své mobilní lékařské kliniky a distribuovala soupravy pro zachování důstojnosti i přikrývky pro ženy a dívky, které zemětřesení zasáhlo.

Jak můžete pomoci?

3000 Kč - zajistí stany pro ty, kteří přišli o domov
1500 Kč - zajistí rodině v nouzi hygienické pomůcky, které chrání před nemocemi
500 Kč - zajistí výživné potraviny a čistou vodu rodině v nouzi

Váš dar může zachránit životy. Srdečně děkujeme za Vaši pomoc.
Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu