Nadace na ochranu zvířat


Zvířata

Sbírka pro „zvířecí" organizace na oslavě Světového dne zvířat 2023

Přispějme společně organizacím, které pomáhají zvířatům v nouzi, při příležitosti společných oslav mezinárodního svátku zvířat, účastníkům našeho onlinového vysílání 4. října 2023. Ať už se díváte společně s námi živě nebo ze záznamu, nebo prostě chcete poslat dar organizacím jen tak dobré vůle z lásky ke zvířatům, tady máte příležitost.

vybíráme od 4.10.2023
Podpořte organizace pomáhající zvířatům. Pomůžeme jim tak společně.
0 Kč
vybráno 0 % z 50 000 Kč
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!

Sbírka pro 4 organizace pomáhající zvířatům z akce Světový den zvířat 2023

Přispějme společně organizacím, které pomáhají zvířatům v nouzi, při příležitosti společných oslav mezinárodního svátku zvířat, účastníkům našeho onlinového vysílání 4. října 2023.

Ať už se díváte společně s námi živě nebo ze záznamu, nebo prostě chcete poslat dar organizacím jen tak dobré vůle z lásky ke zvířatům, tady máte příležitost.

Nalaďte si své webové obrazovky, pusťte si vysílání, a zaposlouchejte se do jejich vyprávění, příběhů ze života a praxe.


Odkaz na vysílání na Facebooku https://www.facebook.com/events/1665067810669299

Veškeré informace a program akce najdete na našem webu https://www.ochranazvirat.cz/2023/10/01/svetovy-den-zvirat-2023/

Vybrali jsme čtyři zástupce / organizace, které bychom rádi touto sbírkou s Vaší pomocí, v jejich činnosti podpořili. Péče o zraněná nebo nemocná, opuštěná, hendikepovaná zvířata je velmi náročná a vyžaduje spoustu času a i financí.


Kočičí naděje, z.s.– Ronovské depozitum
Občanské sdružení Kočičí naděje vzniklo v roce 2008 a v současné době o zvířátka pečuje v pěti depozitech. Depozita se nacházejí v Hradci Králové, Sezemicích u Pardubic, Praze–Bohnicích, Ronově nad Doubravou a v Pardubicích. Za dobu své činnosti prošlo jejich depozity okolo 4000 kočiček a zhruba 200 pejsků. Starají se především o nechtěné kočičky, v menší míře i o pejsky nebo králíčky v nouzi. Ročně do své péče přijmou cca 250 koček. Do nových domovů odcházejí kočičky zdravé, očkované, odčervené a kastrované.

Ronovské depozitum vede Ludmila Švachová a ve své péči má na 40 kočiček různého věku. K adopci jsou tak jak starší kočičky, tak koťátka, která se do péče dostávají někdy i ve věku několika hodin.


Pinta – Druhá šance
Pinta – druhá šance je spolek, který pomáhá týraným a opuštěným zvířatům, zejména koním. Je tu ale i pro kočky, psy a exotické papoušky, kteří měli tu smůlu a potkali se s lidskou zlobou, nenávistí a sobectvím. Petra Říhová, zakladatelka spolku, snila o tom, že bude jezdit jako žokej. Začala proto studovat na Střední škole dostihového sportu ve Velké Chuchli. Velký sen ale rozbil úraz. Lásku ke koním jí to ale nevzalo. Pro založení spolku na ochranu nejen koní se rozhodla spontánně. Touží totiž po světě, kde by se lidé ke zvířatům chovali s láskou a respektem. Do nedávné doby veškerou péči nejen o týrané koně, ale i opuštěné psy a kočky, hradila ze svých vlastních příjmů. Dává zvířatům nejen zázemí, ale snaží se je i co nejlépe připravit na cestu do nového domova. 


Francouzské potěšení z.s.
Francouzské potěšení je organizace, která se primárně zabývá záchranou francouzských buldočků a jiných „placatek“ (buldog, boxer, mops, aj.) zejména z množíren. Financuje jejich mnohdy nákladnou léčbu a shání jim nový domov. Zdrojem financí jsou převážně příspěvky členů skupiny Francouzské potěšení a společností, kterým není lhostejný osud pesanů, kteří za svůj osud nemohou a nemají jinou možnost, než že jim někdo prostě hodí lano… O příbězích z praxe a jejich aktivitách vypráví předsedkyně organizace Míša Sadílková.



Záchranná stanice hl.m. Prahy
Hlavní ošetřovatelka Záchranné stanice hl. m. Prahy Ing. Zuzana Pokorná, Ph. D., která se volně žijícími zvířaty zabývá celý svůj profesní život, vypráví o svých bohatých zkušenostech, ať už o běžných nebo i výjimečných zvířecích pacientech, kteří prošli rukama. Dozvíte se o tom, v jaké fázi je realizace projektu na vybudování nové pražské záchrannéé stanice, a jak je to na podzim s problematikou ježků. 



Připravili jsme pro vás, milovníky zvířat, pestrý a atraktivní program zaměřené na soužití a vzájemný vztah lidí zvířat. Podívejte se na rozhovory se zajímavými osobnostmi na rozmanitá témata, o péči a výchově o zvířata, o problematice chovu či volně žijících zvířatech, ale i o tom, jak zvířata pomáhají lidem. 

Vybraná částka bude rozdělena mezi tyto čtyři organizace.

DĚKUJEME, ŽE SPOLU S NÁMI POMÁHÁTE ZVÍŘATŮM.



Veškeré informace a program akce najdete na našem webu https://www.ochranazvirat.cz/2023/10/01/svetovy-den-zvirat-2023/

Odkaz na vysílání na Facebooku
https://www.facebook.com/events/1665067810669299







Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu