CARE Česká republika


Humanitární pomoc

SOS Arménie - pomoc lidem, kteří opouštějí Náhorní Karabach

Masový exodus následuje po téměř desetiměsíční blokádě Lačinského koridoru, který je jedinou silnicí spojující enklávu s Arménií. Blokáda způsobila vážnou humanitární krizi a odřízla region od dodávek potravin, pohonných hmot i léků.

Přispět v :
zabezpečeno Darujme.cz
Lidé byli podvyživení, vyčerpaní a zoufalí již před znovuotevřením koridoru. Teď jsou o to víc zdrceni. Opouštějí totiž veškerý svůj majetek, domovy, a bohužel i naději na návrat. Překročení hranice trvá 10 až 14 hodin. Dětem je kvůli klesajícím teplotám zima, jsou hladové, vyčerpané a vystrašené. Organizace CARE je připravena poskytnout humanitární pomoc! 

CARE Kavkaz v tuto chvíli ve spolupráci s místními partnerskými organizacemi posuzuje situaci a potřeby. Následně je organizace připravena ihned poskytnout například potraviny, hygienické potřeby i zimní výbavu.

V koordinaci s tamní občanskou společností CARE naplánuje střednědobou reakci na potřeby zranitelných žen a dětí, a to mimo jiné v oblasti psychosociální podpory, vody, sanitace či hygieny.

Připojte se, prosím, i Vy. Děkujeme! 

Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Zdravím. Chci obdržet potvrzení o finanč. daru pro odečet z daňového základu. Prosím po novém roce poslat na email. Díky.

Lukáš Žalek
6 000 Kč

Přijít o domov je hrozné. Držte se!

Jiří Sluka
1 500 Kč

Dobrý den, pane Sluko, děkujeme za Váš dar pomoci lidem, kteří opustili Náhorní Karabach. Moc si ho vážíme. Zdenka za CARE Česká republika

CARE Česká republika

Držím palce všem.

Tomáš Krejzek
3 000 Kč