Nadace na ochranu zvířat


Zvířata

Pomoc kočkám nikoho po celý rok

Kočky nikoho, které žijí na ulici, v blízkosti domů a staveb, ať už obydlených či prázdných, trpí hladem, žízní, neléčenými nemocemi, nekontrolovaným množením, jsou často nechané sami sobě na pospas. Většinou svůj smutný životní osud bohužel započaly jako nechtěné a odložené, lidmi… Ne všichni lidé jsou naštěstí k jejich osudu lhostejní. Existují totiž KOČIČÍ ANDĚLÉ, kteří si vzali za své poslání těmto opuštěným kočičkám pomáhat. Nadace na ochranu zvířat tyto organizace zajišťující odchyt, kastrace, adopce či návrat na bezpečnou lokalitu proto podporuje i prostřednictvím této sbírky. Pomozte nám i Vy! Děkujeme, že spolu s námi pomáháte zvířatům. Kočkám v tomto případě obzvlášť. Mňau.

vybíráme od 25.9.2023

Pomozte kočičkám právě teď! KOČIČKY TO OCENÍ.

Děkujeme za Vaše dary. DĚKUJEME, ŽE SPOLU S NÁMI POMÁHÁTE ZVÍŘATŮM. Kočičkám v tomto případě obzvlášť. Mňau.
22 966 Kč

přispělo

29 lidí
Přispět v :
zabezpečeno Darujme.cz
Život „koček nikoho“ je neustálým bojem o přežití. Zatímco od jara do podzimu krutý osud doléhá zejména na koťata, o které nikdo nestojí, zima a riziko střetu s dopravou se nevyhýbá všem kočkám bez rozdílu. Kočičí andělé, kteří svůj život zasvětili kočkám si tak nikdy neodpočinou.  

Andělé z masa a kostí 

Zamezit nekontrolovanému množení, léčba nemocí, a hlavně péče v zimním období je posláním lidí, kterým osudy kočičích bezdomovců nejsou lhostejné. Péče o „kočky nikoho“ představuje nemalé finanční a časové výdaje.
 

Nelehký úděl popisuje jedna z pomáhajících organizací Azyl Tylda: „ Přesto, že se specializujeme na psí a kočičí seniory, jsme kromě obvyklých příjmů seniorů – pejsků i koček, doslova zavaleni příjmy nechtěných a vyhozených koťat. Nalezených v příkopu u silnice, vyhozených v lese nebo na poli, opuštěných daleko od lidských obydlí a od možnosti záchrany. Mnoho z přijatých koťat je nemocných, jejich léčení je dlouhé, včetně hospitalizace a velmi nákladné. Náklady na tuto péči nám odčerpávají finanční prostředky na péči o naše stálé obyvatele – psí a kočičí seniory, kteří tvoří většinu našich svěřenců. Některá koťata byla v tak špatném stavu, že zemřela ještě před dovezením k nám do azylu – tyto případy jsou moc smutné.“
 
 


„Kočky nikoho“ si svůj osud nevybraly. Neměly by proto doplácet na kruté zacházení těch, kteří si kočičího života neváží. Řešením je osvěta mezi chovateli, zodpovědný přístup a pomoc těm, které neměly to štěstí, aby našly místo v domově i srdci některého z lidí. 

Více podrobností k problematice „koček nikoho“ najdete na stránkách Nadace na ochranu zvířat https://www.ochranazvirat.cz/2021/12/15/kocky-nikoho-v-zime/

Kočkám jsme se plně věnovaly v srpnu v rámci KOČIČÍ TÝDEN, s články a praktickými tipy CO DĚLAT KDYŽ...
https://www.ochranazvirat.cz/projekty-a-kampane/kocky-nikoho/

Nadace na ochranu zvířat každoročně podporuje prověřené organizace zajišťující pomoc kočkám bez domova. Pomozte nám s pomocí „kočkám nikoho“ a zašlete jakoukoli částku. 

DĚKUJEME, ŽE SPOLU S NÁMI POMÁHÁTE ZVÍŘATŮM. Kočičkám v tomto případě obzvlášť. Mňau.
 


Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Děkuji za vaši pomoc :-)

Jitka Šebestová
200 Kč

Mňau 😺

Lenka Schütterle
500 Kč

Děkuji všem, kteří se o tyto tvorečky starají a dělají jejich životy aspoň trochu lepšími.

Lenka Brngálová
300 Kč

Přeji krásné svátky všem lidem dobrého srdce...

Robert Sztabla
500 Kč

Kočky jsou úžasná stvoření.
Ty, které už se narodily, si zaslouží co nejlepší život.
A zároveň je žádoucí postarat se o to, aby se nerodila koťata, která budou trpět.
Je to nekonečná, ale potřebná práce.
Děkuji, že ji děláte.

Hana Balcarová
300 Kč