Cool Critters z.s.


Zvířata

Prosíme pomozte nám zaplatit účet za ošetření kočičky Jewel

Když nám zavolá jeden z těch, kteří si od nás adoptovali zvířátko, že našel březí kočku v nouzi, jak bychom mohli odmítnout? Byla velmi hubená, kyčelní kosti vystouplé, žádné maso na kostech. S velkým břichem. Ve čtvrtek jsme ji vzali k našemu veterináři na ultrazvuk. Nebyla březí, bylo nám řečeno, že má zvětšené ledviny a její krevní testy byly hrozné, náš veterinář si myslel, že by mohla mít FIP. Přes noc byla hospitalizována.

vybíráme od 28.8.2023
5 566 Kč
vybráno 37 % z 15 000 Kč

přispělo

5 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Když nám zavolá jeden z těch, kteří si od nás adoptovali zvířátko, že našel březí kočku v nouzi, jak bychom mohli odmítnout?

Byla velmi hubená, kyčelní kosti vystouplé, žádné maso na kostech. S velkým břichem. Ve čtvrtek jsme ji vzali k našemu veterináři na ultrazvuk. Nebyla březí, bylo nám řečeno, že má zvětšené ledviny a její krevní testy byly hrozné, náš veterinář si myslel, že by mohla mít FIP. Přes noc byla hospitalizována.

Už při příjmu jsme jí udělali trojitý test na panleukopenii, FCoV a giardie. Všechny tři testy byly negativní.

V pátek šel Fritz k veterináři na operaci zubů. Probírali jsme Jewel, krásné jméno pro krásnou holčičku, a mluvili o možnosti FIP. Testy na FCoV byly negativní, takže by nemělo být možné, že má FIP.

S touto informací byly provedeny další testy a další ultrazvuk. Chudák holčička měla pyometru.



Pyometra je závažné onemocnění, o kterém by měl vědět každý majitel fenky nebo kočky, protože onemocnění probíhá náhle a v případě neléčení vede k úmrtí. Je přirovnávána k akutní apendicitidě u lidí, protože v obou případech se jedná v podstatě o empyém v břišním orgánu.

Bez okamžité operace by tato kočička nepřežila déle než týden. Je vlastně zázrak, že přežila tak dlouho, protože navíc nemá žádné zuby! Vysoké teploty z minulého týdne by pro ni byly velmi kruté. Bez zubů nemohla lovit, takže byla odkázána pouze na potravu, kterou dostala od lidí.

Jewel se nyní zotavuje u nás v azylu poté, co strávila tři noci na hospitalizaci u veterináře. Je to milá a vděčná kočička, která šla k veterináři s váhou pouhých 2,6 kg a vrátila se s váhou 3 kg! Netřeba dodávat, že jí velmi chutná.

Účet za ošetření Jewel byl 15 000 Kč. Byl to v krátké době další vysoký a nečekaný výdaj a my moc potřebujeme vaši pomoc, abychom ho mohli zaplatit. Předem všem dárcům děkujeme.
Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu