Nadační fond PRAVDA O VODĚ


Lidská práva Protikorupční aktivity

Přidejte se a pomozte chránit naše nejvzácnější přírodní bohatství - vodu!

Voda je dar přírody, nikoli zdroj zisku překupníků. Abychom tento dar chránili, dokládáme zákonodárcům nelegálnost vyvedení miliardových zisků z vody korporacím. Snažíme se zajistit, aby osoby za to odpovědné stanuly před soudy. Zároveň se zasazujeme o zakotvení práva lidí na vodu v ústavě a o spravedlivou správu vody v zájmu občanů. Přidejte se, abychom společně zajistili, že finance z vody potečou zpět do vodárenství, nikoli do zahraničí. Pomozte nám prosadit ochranu našeho nejvzácnějšího zdroje.

vybíráme od 27.6.2023
Přispět v :
zabezpečeno Darujme.cz

Další fáze obrany vody začala. Co přinese občanům? 

V našem úsilí o spravedlivou správu vody máme nová soudní rozhodnutí, která potvrzují nezákonné postupy politiků při vyvádění monopolu prodeje vody korporacím. Tlak na politiky a nápravu roste. Zdvojnásobil se počet občanů požadujících ukončení protiprávního stavu na 62.612. Navíc náš závěr, že prodej vody byl vyveden do rukou korporace nezákonně, již potvrzuje také Vrchní státní zastupitelství v Praze. Proto dál trváme na: 
  • Ukončení prodeje vody přes koncerny, což přinese do vodárenství každoročně 1,5 až 2 miliardy Kč.
  • Realizaci našich požadavků otevírají městům dveře k miliardám z EU na velké vodárenské projekty, které nemusí platit lidé. 

Co prosazujeme?

  • Správu vody v zájmu občanů a ne v zájmu překupníků a cizích korporací. Jde to. Důkaz ZDE.
  • Aby priority správy vody byly: dostatek čisté vody, obnova vodárenské infrastruktury, rozumná cena vody a ne zisk koncernů.
  • Aby osoby odpovědné za to, že občané přichází léta o miliardy, stanuly před soudem.

Zákonodárci mají moc stav napravit tím, že upraví zákony

To je důvod, proč zákonodárce a členy vlády (celkem cca 300 osob), léta pravidelně o situaci ve vodárenství informujeme. Až poté po nich požadujeme, aby v zájmu občanů a státu upravili zákony a do systému správy vody vrátili priority občanů. Nové důkazy je potřeba jim doručit.

Potřebujeme k tomu zajistit 180.000 Kč 

Tato podpora umožní:
  • Zajisti zpracovat pro zákonodárce nová fakta, důkazy a rozsudky.  
  • Tyto materiály profesionálně vytisknout. 1. díl informací, na který navazujeme, je k dispozici veřejně i vám. ZDE 
  • Doručit každému zákonodárci důkazy doporučeně poštou, aby nemohl říct, že informace nedostal.   
  • Následně politiky oficiálně veřejně požádat o vyjádření k zaslaným informacím a o stanovisko, zda pomohou problém řešit. 
  • Na web přidat k již k existujícímu přehledu projednávání nápravy vody, informace, jak senátoři a poslanci reagovali. Tím se tvoří časový přehled, pro koho politici pracují - pro občany anebo pro koncerny.
  • Ve volbách zvýšit počet politiků, kteří pomáhají vodu řešit. V tuto dobu je v senátu cca 20 senátorů, kteří jsou na straně nápravy.
Tyto naše společné kroky oddělují "zrno od plev". Z minulých voleb víme, že tento postup pomohl lidem volit zástupce, kteří podporují vrácení zájmu občanů do správy vody.  Z 27 senátorů, kteří obhajovali mandát, 9 z těch, kteří hlasovali PROTI nápravě, svůj mandát neobhájilo. Místo nich zvolili lidé jiné zástupce. Ty budeme informovat a nové informace poskytneme i těm původním.

Vybere se více? Co s financemi uděláme?

Dle toho, kolik se navíc vybere, investujeme zde:   
  1. Potěšíme občany a část politiků. Investujeme do tvorby "vodárenských profilů"  jednotlivých politiků, kteří budou v příštím roce obhajovat své mandáty v Senátu cca 27 senátorů. Na webu Nadačního fondu pravda o vodě zveřejníme, jak se za posledních 6 let každý z nich postavil k řešení naší vody. Co od nás dostal? Jak na důkazy reagoval? Hlasoval PRO nebo PROTI vyšetřování toho, jak se koncerny k naší vodě dostaly? Minulých voleb víme, že náklad na jeden profil je 2-3 tis., dle toho, jak politik reaguje. Cca 30 profilů bude stát cca 60-90 tis.
  2. Zaplatíme 30 tis. Kč za roční licenci na software pro profesionální rozesílání e-mailů, abychom vás mohli dál průběžně a rychle informovat.  
Navíc informace pošleme i p. Fialovi, Babišovi a Pavlovi a na web přidáme jejich profily s přehledem, co od nás dostali a jak stávající a minulý předsedy Vlády ČR a prezident České republiky reagují. Příklad, jak takové "vodárenské profily" politiků vypadají - ZDE   

Tohle je šance nás všech! Můžete nám pomoct dosáhnout transparentnost a zodpovědnost našich politiků. Z minulých voleb víme, že právě tyto informace pomohly lidem volit zástupce, kteří podporují vrácení zájmu občanů do správy vody a ukončení často protiprávního stavu.    

Naše dosavadní kroky již rozbouřily stojaté vody politického rybníka

Obrana vody je dlouhodobý proces, ale naše vytrvalost již přináší první výsledky. Naše důkazy a logické požadavky na nápravu, vyvolaly mezi části politiků zděšení. Tento účinek se ještě zesílil, když jsme o jejich přístupu k vodě informovali občany a ti ve volbách začali senát čistit od politiků nápravu odmítají a protiprávní systém udržují v chodu. 
  • Pan Chaloupek již v senátu není.

Dává-li vám tento postup smysl, pak ho prosím podpořte darem: 

  • Každý váš jednorázový a ještě více pravidelný dar pomáhá nápravu prosadit.
  • Rovněž každý další podpis petice ZDE, zvyšuje legitimní tlak na politiky a znemožňuje jim problém neřešit.  
  • Pomáhá i každé sdílení informací o tom, co se děje a jak jde náprava prosadit. ZDE 

Děkujeme!

Kdo jsme? Co děláme? Jaké máme výsledky? Co se daří a co ne? Kolik lidí vodu společně brání?

Dárcovské výzvy k projektu

Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu
Aktivní (0)  |  Ukončené (2)

Nebyly nalezeny žádné aktivní výzvy.

Děkuji za vaší podporu akci Pravda o vodě a gratuluji k úspěchu. Všem pozdrav s přáním dalších úspěchů z Kladna. Posílám alespoň malý dar.

Jan Ludvík
300 Kč

Je nutné chránit naše přírodní zdroje a zároveň zakázat vyvádění zisků do zahraničí.
Děkuji, že se o to staráte a ve svém úsilí nepolevujete.

Stanislava Cvečková
200 Kč

Pane Novotný máte můj obdiv za usilovnost a trpělivost bojovat s tou vodárenskou hydrou.

Josef Juřeník
300 Kč

I z malinké jiskry požár se udělá. Ale tohle co děláte,není žádná malá jiskra.to je pořádná pochodeň. Informací o Vaší úctyhodné činnosti,která ke mě přišla od jelena,rozešlu hodně lidem. Se srdečným pozdravem Jiří Stehlík

Jiří Stehlík
200 Kč

Děkuji za vaši činnost! Děkuji, že bojujete za nás všechny a ve prospěch nás všech! Voda tvoří 70 % našeho bytí.

David Kučera
1 000 Kč

Máte můj obdiv. Děkuji, že jste se pustil do náročného boje. Je potřeba, aby se každý zapojil a zajímal o "práci" politiků. Po roce 89 jeden známý z Německa poznamenal, že chodí-li tady do politiky lidé zbohatnout, nemůžeme dlouho čekat dobré výsledky.

Mirka Sedlmajerová
300 Kč

Máte můj obrovský respekt, za vytrvalost.

Martin Trenz
300 Kč

Sleduju váš boj a držím palce ...

Věra Mansfeldová
1 000 Kč

Evikli,
voda je dar pro celý Svět...50,-kč.

Evikli
50 Kč

Ať konečně zvítězí SPRAVEDLNOST !

Letuška Hasalová
200 Kč