Nadace Via


Životní prostředí

Stromy pro vodu, vodu pro stromy!

Darujte vodu, darujte strom! A potom vašim dětem ukažte, z kterého ovocného stromku si utrhnou to nejsladší jablko nebo hrušku - i díky vám!

vybíráme od 10.5.2023

Zdvojnásobení

Každou korunu, kterou darujete, nám Fond pro udržitelný život zdvojnásobí až do výše 100 000 Kč!
20 300 Kč
vybráno 20 % z 100 000 Kč

přispěli

2 lidé
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Už 10 let sázíme ovocné stromy a keře na Vysočině - ale díky vaší podpoře jich může být ještě více.  
Mezi obcemi Hřiště a Ronovem nad Sázavou se podél potoka nachází nevyužitý pozemek, kde ve spolupráci se Základní školou Přibyslav od roku 2013 vysazujeme tzv. jedlý les (směsici ovocných stromů, keřů a bylin), tak aby z tohoto místa měl požitek každý kolemjdoucí i co možná nejrozmanitější zástupci živočišné říše. Je to již 10 let a teoreticky bychom už měli sklízet nějakou úrodu, bohužel nám ji pokazil kůrovec - oslabené a suché smrky popadaly na naše ovocné stromy a my teď musíme začít skoro od začátku.
Z vybraných peněz nakoupíme a zasadíme 50 ovocných stromů - ořešáky, jedlé kaštany, hruškojeřáby, jabloně, třešně, hrušně, blumy a lísky. Pořídíme také ochranu proti okusu a kůly ke stromkům. A když vybereme celou naši cílovou částku, tak vybagrujeme i tůně, abychom vysazené stromy mohli pořádně zalít, když to bude potřeba.

V každé tůni to navíc ihned ožije novým světem, plným hmyzu a obojživelníků - při jejichž sledování zapomenete na čas i problémy okolního světa. Květy a plody ovocných stromů vykouzlí úsměv na tváři každého z nás. A takový malý ráj by mělo mít každé velké i malé město! Každou korunu, kterou darujete, nám Fond pro udržitelný život zdvojnásobí až do výše 100 000 Kč!


Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Ať to roste, ať se to zelená! ;-)

Dárce
300 Kč