Cool Critters z.s.


Zvířata

Pejsek Pepe potřebuje vaši pomoc

Pepe se k nám dostal ve velmi špatném stavu. Přijel se zlomeným srdcem a velmi nemocný. Pepe nejenže přišel o svého majitele, ale byl také pozitivně testován na srdeční červivost. Tato nemoc je vyléčitelná, ale léčba stojí hodně peněz. Proto potřebujeme vaši pomoc, abychom mohli uhradit náklady na jeho léky a vypiplat tohohle broučka, aby se uzdravil a mohl si hledat svůj nový domov.

vybíráme od 18.4.2023
21 118 Kč
vybráno 84 % z 25 000 Kč

přispělo

18 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Když k nám Pepeho přivezli, byl ve špatném stavu. Byl nejen velmi nemocný, ale také velmi smutný. Byl slabý, nechtěl jíst a měl hrozný kašel. Pepe nedávno ztratil svého majitele a chuť do života. Veterinář nám zpočátku nedokázal přesně říct, co tomu malému pejskovi je, protože ani po dvou kolech léčby antibiotiky nedošlo ke skutečnému zlepšení jeho kašle, a tak jsme veterináře požádali, aby Pepemu udělal test na srdeční červivost, který byl bohužel pozitivní. Bylo zjištěno, že Pepe je v pokročilém stádiu tohoto onemocnění. 



Srdeční červivost je závažné onemocnění, které u psů vede k vážnému poškození plic, selhání srdce a smrti. Způsobuje ji parazitický červ Dirofilaria immitis. Červi se do těla dostanou kousnutím infikovaného komára. Když se včas zachytí, je tato nemoc vyléčitelná, ale léčba je poněkud zdlouhavá, složitá a dost nákladná, a proto Pepe potřebuje vaši pomoc. Jakmile se Pepe vyléčí, může vést zcela normální život a začít hledat svůj nový domov. Naši veterináři i my máme s léčbou tohoto onemocnění bohaté zkušenosti a jsme přesvědčeni, že dokážeme Pepeho opět plně uzdravit. Každému majiteli psa můžeme jen doporučit, že nejlepším lékem na toto onemocnění je prevence. Používejte u svých psů odčervovací tablety a spot ony, které jsou účinné i proti dirofilarióze, a udržíte tak své milované chlupaté členy rodiny v bezpečí.

Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

❤️🍀

Šárka Vyčítalová
20 €