Nadace Via


Lidé s postižením

Dobro - druzi: BENEFIČNÍ ODPOLEDNE PRO JOKER z.s. CHEB

Ahoj, jmenuji se Terka Gaierová a jsem studentkou střední zdravotnické školy Cheb. Společně s mými kamarády Ivčou a Adamem jsme se rozhodli uspořádat Benefiční odpoledne pro Joker z.s. Cheb. Joker je sociálně terapeutická dílna pro lidi s intelektuálním znevýhodněním, tělesným, kombinovaným a smyslovým postižením, kam chodíme na praxi, klienty dobře známe a záleží nám na tom, jak žijí.

vybíráme od 29.3.2023
8 800 Kč
vybráno 29 % z 30 000 Kč

přispělo

17 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Chtěli bychom pomoci řešit nedostatek financí na dopravu klientů do sociálně terapeutických dílen. Většina klientů je z okolí Chebu (Aš, Mnichov, Hazlov atd.) a nemohou si dovolit platit dojíždění sami. Naším cílem je, aby klienti mohli dále navštěvovat Joker. A kromě toho také chceme podpořit proces inkluze a integrace v Chebu, což znamená, aby se běžní lidé osobně setkávali s touto skupinou lidí. Lidé s postižením jsou často odsuzováni, stigmatizováni.
Program, který bude doprovázet naše benefiční odpoledne bude pestrý, každý si najde něco, co ho bude bavit. Po zahájení promítneme rozhovory s klienty (Život trochu jinak), dále zde budou tvořivé dílny, kde se budou plést náramky z bavlnek, enkaustika, malování perníčků atd. To vše za přítomnosti některých klientů a pracovníků z Jokeru. Každý z návštěvníků si bude moci vyzkoušet jízdu na vozíku, zdolávání náročného terénu a podobně (Život na vozíku).

 Ve spolupráci s organizací SONS a nevidomou klientkou Jokeru bude možné s použitím zaslepovací pásky zkusit chůzi o slepecké holi a připravit si svačinu (Život poslepu). Nebude chybět ani dražba obrazů, bazar s oblečením a v místním chrámu Sv. Mikuláše a Alžběty koncert sboru Špalíček. Naším cílem je dosáhnout částky 30 000 Kč.

V průběhu akce budeme podávat občerstvení. Skvělé je, že Nadace Via výtěžek celé akce zdvojnásobí až do částky 20 000.

Doufáme, že se podaří vybrat částku, která zase na nějaký čas umožní, aby tahle dílna byla dostupná pro všechny, kteří ji potřebují.
 I vy, kteří se tohoto dopoledne osobně nezúčastníte, můžete sbírku podpořit právě zde.

Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Díky za obraz :-).

Eva Kolafová
300 Kč

Všechny moc zdravím, a aspoň touto malou částkou, rada přispějí. ❤

Zdeňka Kroppová
500 Kč