Nadační fond Mosty - Puentes


Děti, mládež, rodina Životní prostředí

Vody v srdci české krajiny

Domorodí lidé vkládají na místa s mimořádným významem dary pro vody světa a uspořádání přírodních sil, aby byly v rovnováze. Letos v létě připravujeme několikadenní obřady očisty a poutě na taková místa v České republice. Jsou mezi námi lidé, pro které naopak peníze plynou jako velká řeka a mají v srdci chuť umožnit svým darem účast někoho, kdo svůj čas věnuje směrem, kde peníze na poli nerostou. Jste to vy? Takových smysluplných profesí a poslání je v současnosti celá řada. Jsou to lidé, kteří tvoří budoucnost. Připadá vám smysluplné podpořit účast například průvodců ve školách, zdravotníků, poutníků a drobných zemědělců?

vybíráme od 23.3.2023

Chci podpořit přípravu a putování k vodám v srdci české krajiny

Na našem území se šíří zájem o poznání původních tradic, které v nás lidech obnovují přirozenou schopnost udržovat rovnováhu života a pečovat o přírodní i lidské zdroje. Jsme zvyklí dívat se na vše jen z povrchu a málo umíme vidět dovnitř a k původnímu významu míst, která se svým umístěním anebo svou podstatou řadí k mimořádným místům našeho teritoria. Některá mají svým významem a působením dosah celosvětový.
600 Kč

přispěli

2 lidé
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
Jsme na začátku příprav letního programu návštěvy domorodých lidí kmene Kogi a Wiwa na letošní léto, kdy se opět vydáme k vodám v české krajině. Domorodí lidé vkládají na tato místa dary pro vody světa a uspořádání přírodních sil, aby byly v rovnováze. 

Proč přispět? 
Řeknu vám to příběhem. Jedna holčička pořád plakala. Její rodiče si s ní už nevěděli rady. A tak jí četli různé pohádky. A v pohádkách, jak víme, existují také vodní víly a bytosti. A ty jim prozradili, že někteří lidé se narodí jako lidé vody.  A protože jsou vody světa moc a moc smutné z toho, že je každý pije a koupe se v nich, ale málokdo vodě poděkuje a málokdo ví, jak o vodu pečovat, aby byla zase šťastná. Jinými slovy nám to taky řekli domorodci a my jsme se rozhodli, že se od nich budeme učit, jak pečovat o vody světa. Poutě, učení a péče však s sebou nese také nemalé výdaje. A proto prosíme každého, kdo může, o příspěvek. Pro to, aby byla voda zase šťastná. A my taky.
 
Všechny náklady, které se s přípravami a putováním pojí budeme hradit z darů, kterými můžete také přispět zadáním trvalého příkazu na provozní účet nadačního fondu č. 2801403810/2010
IBAN: CZ2320100000002801403810
BIC/SWIFT: FIOBCZPXXX

Krajinnou prací se zlepší kvalita života. I toho vašeho.

Děkujeme

Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu