Prague Pride z.s.


Děti, mládež, rodina Osvěta a poskytování informací

Bezpečný prostor pro všechny, kdo řeší svůj coming out. Přispějte na fungování podpůrné skupiny v Ostravě.

Osamění. Nepochopení. Strach z odmítnutí. Pocit, že jsem na to sám*sama. Tohle všechno je jen ukázka toho, jakým pocitům čelí nejen mladí queer lidé při hledání své identity a/nebo orientace. Smutek, deprese a dokonce i sebevražedné myšlenky mohou být způsobeny také zraňujícími reakcemi okolí. Podpůrná skupina pomáhá najít ztracené sebevědomí a je oporou v těch nejtěžších časech. Aby mohla skupina stabilně fungovat po celý rok, potřebujeme na její provoz získat 100 000 Kč. Pomáhejte společně s námi a podpořte její fungování v letošním roce.

103 127 Kč
vybráno 103 % z 100 000 Kč

přispělo

55 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!

Aby na to nikdo nemusel být sám.


Sbarvouven.cz je tu nejen pro mladé lidi i jejich blízké už osm let. Dospívajícím pomáhá se sebepřijetím a coming outem, ale i s dalšími tématy, jakými jsou šikana, smutek, deprese a sebepoškozování. Kromě online poradny pořádá Sbarvouven.cz také podpůrné a svépomocné skupiny jak pro LGBT+ lidi, tak jejich blízké. Máme velkou radost, že se v prosinci loňského roku podařilo rozběhnout podpůrnou skupinu také v Ostravě. Aby mohla skupina stabilně fungovat po celý rok a být všem přístupná zdarma, potřebujeme na její provoz získat 100 000 Kč. Peníze využijeme především na odměnu pro terapeuty*ky, propagaci skupiny, aby se o její existenci dozvěděli ti, kteří potřebují její pomoc, dále pak na organizační výdaje. 
Pomáhejte společně s námi a přispějte na fungování podpůrné skupiny v letošním roce. Společnost GasNet navíc Váš dar zdvojnásobí až do celkové výše 100 000 Kč. 



Jak skupina pomáhá?


Podpůrná skupina Najdi svou barvu poskytuje bezpečný prostor ke sdílení všem lidem, kteří řeší svůj coming out. Je jedno, jestli už ho mají za sebou nebo se na něj teprve chystají. Ve skupině mohou sdílet své pocity, zkušenosti ale i obavy. Cílem je vytvářet bezpečné prostředí plné respektu a podpory, bez nátlaku a přetvařování. Setkání v počtu maximálně dvanácti lidí probíhají jednou měsíčně pod vedením zkušených terapeutů*ek. Skupina je osvědčeným formátem, který funguje v Praze již čtvrtým rokem. 

„Bylo fajn zjistit, že to, co řeším já, řeší i další lidi. Bylo to neuvěřitelně úlevné, konečně jsem se přestala cítit jako mimozemšťan. Na skupině jsme mohli otevřeně mluvit, jak to s coming outem máme, co nás brzdí a co nás posouvá. Nejvíce si ale cením vzájemnou podporu,” vypráví své zážitky třiadvacetiletá účastnice pražské skupiny Zuzka.

Protože zájem o služby online poradny i podpůrných skupin rok od roku narůstá, jsme moc rádi, že je můžeme především díky podpoře našich dárců a dárkyň stále rozšiřovat. 

Máte zájem o bližší informace, potvrzení o daru nebo darovací smlouvu? Napište Sabině na  sabina.sedlackova@praguepride.com.

Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Hodně zdaru v další práci. ♡

AlčaM
500 Kč

Přeji hodně štěstí a díky za Vaši práci.

Jan Kotík
3 000 Kč

Ahoj Ostravo :-)

Vladislava Macurová
1 000 Kč

Ať se vám daří! 🍀

Veronika Kazimourová
2 000 Kč

Hodně štěstí a energie 🍀🫶

Monika Jančová
1 000 Kč

Diky za to, co delate. Vsem krasny den, a nejste v tom sami! At se dari!

Lucie Mazalová
1 000 Kč

Držím palce!

Daniel Kavan
1 000 Kč

ať se daří, a slunce v duši! :)

Jan Procházka
7 777 Kč

Doufám, že se podaří částku vybrat, děkuji za to co děláte.

Petr Kureš
1 000 Kč

Držím pěsti :-)

Leninka