Nadace Via


Kultura, umění a historie Zvířata

Místo, kde žijeme: Podpoř benefiční hudební festival olPESt pomáhající hendikepovaným zvířatům

olPESt aneb „olomoucký PEStival - Malý festival pro lidi s velkým srdcem“ vznikl spontánně v roce 2022. Veškerý výtěžek z této akce podporuje nestátní neziskové organizace „Jezevčíci v nouzi“ a „Záchytná stanice Pateřín“ z Olomoucka, pečující o nemocná zvířata.

vybíráme od 17.3.2023

Zdvojnásobení částky

Každou korunu, kterou darujete, nám NADACE VIA zdvojnásobí až do výše 20 000 Kč!
78 111 Kč
vybráno 156 % z 50 000 Kč

přispělo

186 lidí
Sbírka je již uzavřena. Děkujeme!
ol(omoucký)PESt(ival) vznikl v minulém roce a my, jeho zakladatelé a pořadatelé, zasíláme veškerý výtěžek dvěma organizacím, jichž jsme aktivními podporovateli, neboť si lidí v jejich čele za veškerou práci a péči o nemocná zvířata nesmírně vážíme. 

Těmito organizacemi jsou: 
 
  • Jezevčíci v nouzi (Droždín) manželů Petrošových, kteří se sami dva starají o téměř 80 nemocných, hendikepovaných a starých pejsků, které coby umírající, týrané, podvyživené či jinak zanedbané přijímají z různých osad, rodin, množíren, útulků… a kterým svou následnou úžasnou nepřetržitou péčí dávají šanci na lepší život, než který do té doby poznali.
  • Záchytná stanice pro poskytnutí první pomoci volně žijícím živočichům (Pateřín) manželů Csikových, kteří se (opět) sami starají o desítky v přírodě nalezených zvířat (psi, ježci, lišky, dravé ptactvo, srnky, labutě, ale např. i mýval), která byla zraněna a bez lidské pomoci a péče by zahynula. Po uzdravení jsou tato zvířata opět vpuštěna zpět do přírody, jiná, u nichž plné uzdravení není možné, zůstávají u Csikových v doživotní péči.
Byť byl loňský 1. ročník festivalu úspěšný, v rámci letošního 2., jenž se uskuteční v prestižním olomouckém hudebním klubu Bounty Rock Cafe, bychom rádi oslovili ještě mnohem více místních občanů, milovníků zvířat, posluchačů dobré muziky, dobrých lidí, sponzorů, kteří by se v rámci přítomnosti na této akci spojili v jeden celek a zabili dvě mouchy jednou ranou: Užili si příjemný večer při poslechu skvělých domácích kapel a zároveň podpořili dobrou věc. 
Finance získané z této sbírky budou použity na náklady spojené s pořádáním festivalu – honoráře pro kapely a zvukaře, občerstvení, reklama a propagace, výroba upomínkových předmětů pro charitativní stánek aj. VEŠKERÝ přebytek ze získané částky bude společně s VEŠKEROU částkou vybranou přímo v rámci festivalu rozdělen na dvě stejné části a každá z nich bude následně zaslána jednotlivé podporované organizaci.
 
I proto budeme rádi, když podpora sbírky v podobě vámi zaslaných finančních příspěvků neskončí dosažením požadované cílové částky, ale bude pokračovat i nadále až do jejího vypršení, neb platí, že: „Čím více peněz se vybere, tím více jich zašleme hendikepovaným zvířatům.“ Děkujeme vám.
  
Projekt byl podpořen Nadací Via v programu Místo, kde žijeme.
Každou korunu, kterou darujete, nám Nadace Via zdvojnásobí až do výše 20 000 Kč! 
Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu

Má to smysl. ❤️

Lenka Krejčí
500 Kč

na jezevčíky

Jana Bělohlávková
1 000 Kč

Jste úžasní ❤️

Dárce
2 000 Kč

Nezapomínejme na ty,co nemohou mluvit a potřebují naši lásku a pomoc. 💝

Ivana Sokolovská
200 Kč

Jsem ráda že mohu podpořit tuto akci.Děkuji za péči kterou zvířátkům dáváte.

Monika Linhartová
300 Kč

Aspoň malá kapka na podporu

Jana Fabianová
1 000 Kč

Ať se akce vydaří a přijde spousta návštěvníků kteří podpoří oba projekty.
Vlasta

Vlastimil Švejda
386 Kč

Jste úžasní, děkuji za vše, co pro pejsky a ostatní zvířátka děláte 🙂❤️❤️

Lenka Stodolová
500 Kč

Pro hedikepovane pejsky vždy. Potřebuji pomoc. A pro chudinky co někdo nezodpovědny vyhodil na ulici taktéž. Zvířátky nemohou za nelidské lidi.

Miluše Rejkubova
500 Kč

Děkuji moc za pejsky o které se krásně staráte :-) Martina

Martina Ošmerová
500 Kč