Centrum pro rodinu a sociální péči


Děti, mládež, rodina Sociálně znevýhodněné skupiny

Na rozcestí: pomoc osamělým rodičům

Období rozvodu je jedním z nejtěžších v životě. A nikdo by na něj neměl být sám. Pro psychiku člověka je rozvod jedním z nejnáročnějších životních období a právě proto v naší neziskové organizaci nabízíme komplexní pomoc v těchto situacích.

Přispět v :
zabezpečeno Darujme.cz
Pomáháme ženám a mužům, kteří prožili nebo prožívají rozvodovou nebo rozchodovou situaci, projít tímto obdobím a vstoupit do nové fáze života. 

Rodiče musí fungovat v každodenním životě a zvládat všechny své povinnosti bez partnera, vyrovnat se s rozchodem či rozvodem, svým neúspěchem a současně s váhou zodpovědnosti za děti. Pro děti je rozchod rodičů či ztráta jednoho z rodičů velkým stresem.  Tímto projektem se zaměřujeme na podporu a provázení rodičů a zejména na ochranu práv dětí při udržování kontaktu s oběma rodiči, při naplňování potřeb dětí, podporu rodičů při zvládání konfliktů po rozchodu a prevenci syndromu zavrženého rodiče.
Naším velkým cílem je udržet tuto službu cenově dostupnou pro všechny, kteří se v této nelehké životní situaci ocitli. I díky Vaší podpoře u nás klienti můžou využít komplexní podporu na jednom místě.
Nabízíme:
  • Individuální poradenství v rozvodové/rozchodové situaci.
  • Sociálně-právní poradenství klientům, kteří si nejsou jistí, zda znají všechna svá práva, nebo neví, jak správně hájit své oprávněné zájmy. 
  • Podpůrnou skupinu “Novým směrem” určenou všem, kteří se ocitli sami na výchovu dětí nebo např. mají po rozvodu děti ve střídavé péči a komunikace s bývalým partnerem je problematická. 
Jedním z našich úspěšně dokončených projektů je volně dostupný Podcast Na rozcestí, který se ve dvou dílech zaměřuje na téma pomoci neúplným rodinám a také na citlivé téma rozvodu ve vztahu k dětem. Podcast dodává posluchačům sílu k odvaze říct si o pomoc, pokud ji potřebují.

www.crsp.cz/nabizime/provazeni-a-poradenstvi/obdobi-rozvodove-rozchodove-situace/
Podpořte tento projekt ještě víc a zapojte kamarády Založit dárcovskou výzvu